-
Kot z Cheshire
Faktycznie Tusk ma dobrą kampanię. Kreuje się na takiego "człowieka spośród nas", podkreśla, że pochodzi z biednej rodziny, że pracował fizycznie, ma matkę z małą emeryturą. Jednocześnie cały ciężar raczej antyspołecznego programu politycznego PO bierze na siebie Rokita. Tusk zaś głównie się uśmiecha, przymila i to daje mu punkty. Niektórzy wręcz mu wypominają, że jego kampania jest wyprana w kwestii merytorycznych, bo i w tych Tusk nie radzi sobie zbyt dobrze. Cimoszewicz jest przeciwieństwem - bardziej kompetentny, ale z gorszym wizerunkiem. Wyniki konfrontacji było widać w sondażach. -
AlexG
No cóż, kompetencje prezydenta w Polsce są bardzo wąskie. Nie ma się więc co dziwić, że tak wygląda jego kampania. Powiedział, że będzie vetował nie-liberalne ustawy. Tyle będzie mógł robić.
Co do Cimoszenki i komunizmu... no cóż... PZPR była partią marskistowsko - leninowską. On jej członkiem... -
Kot z Cheshire
Pewne jednak funkcje prezydent pełni, większe IMO niż w Niemczech na przykład. Ma przede wszystkim spory udział w polityce zagranicznej.
Miller też należał do PZPR, ale komunistą bym go nie nazwał.. nawet socjalista by mi gardle stanęło; ) -
AlexG
Ja bym go nazwał hipokrytą; ) A od innych "nazwań" to jest prokuratura; )
No cóż, jeśli chodzi o politykę zagraniczną, to Kwaśniewski jakoś ostatnio unikał jak ognia korzystania z tych kompetencji w kwestii Białorusi... a był nadaktywny w kwestiach personalnych (wysyłanie śwagra tow. Jakubowskiej na placówkę dyplomatyczną... pewnie jeszcze Cimoszenko dostanie "placówkę"... może nawet w USA) :) -
-
Kot z Cheshire
Jeśli chodzi o Białoruś, to interweniowanie w obcym państwie w obronie własnej mniejszości narodowej to nawiązanie do kiepskiej tradycji historycznej... Ale w swojej ocenie spraw na Białorusi zapewne róznię się od większości 'patriotycznych' opinii, więc mniejsza...
Mnie raczej ciekawi czy na placówkę do Włoch pojadą państwo Jaruccy; ) -
Anonim
Pierwszą decyzją Tuska po wygranych wyborach będzie pewnie ułaskawienie Jaruckiej i wysłanie jej, wraz z mężem na placówkę.
Aa a płk Midowicz dostanie genia
Generał Miodowicz - to brzmi dumnie.
-
AlexG
Mam nadzieję, że śwagier tow. Jakubowskiej dostanie placówkę na Rakowieckiej, albo we Wronkach... -
Acirus
-
KISS MY ASS IF Uzytwnik usuniety
no cóz zastanówcie się...jeżeli prawicy udało się udupić cimoszewicza (załózmy że tak jest) to tak sao uda im się ździałać w polityce ponieważ są nastawieni na działanie a nie na pieprzenie ...
komprendo?