Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

>R.R. napisał

>Nowy Testament to dodatek do Starego.

Nie!
    Nowy Testament nie jest "dodatkiem" do Starego. Nowy Testament istnieje OBOK Starego, z tego powodu, ze Zydzi nie uznaja Jezusa za mesjasza i nie zaakceptowali Nowego Testamentu jako czesci Starego. Dlatego ten ma tytul NOWY a nie jest kolejna ksiega Starego.
  • Anonim

Właśnie że jest. To bardzo istotny dodatek podkreślający że miłosierdzie wznosi sie ponad prawem. Jest prawa najlepszym wypełnieniem.

Koran to kolejna część, podsumowująca, która przypomina, że mimo tak doskonałego wypełnienia prawa jakim jest miłość, prawo jako takie nadal działa. Inaczej wszystko było by iluzją. A przecież prawda istnieje.

tego dodatku nie uznali ani żydzi ani chrześcijanie
  • -1867180-

>● Shmuli ● napisał
    >>R.R. napisał
    >>Biadolenie socjalisty... PRL był legalny, służby
    >>specjalne także, a agenci wykowanywali normalną robotę,
    >>odkładali pieniądze, więc im się należy. Koniec
    >>końców, z czegoś muszą zadość uczynić swym ofiarom
    >-
    >>oczywiście po jawnym i sprawiedliwym procesie - nie
    >>uważasz? :>
    >
    >Ja nic nie uwazam.
    >Stwierdze pare konkretnych faktow,o ktorych sie albo
    >zapomina,albo sie o nich nie wie:
    >PPR - byla to partia zalozona przez agentow
    >sowieckich(najpopularniejsi: Bierut,Gomulka)
    >Konstytucja PRL - wprowadzona w 1952 r.,przez partie,ktora
    >do wladzy doszla po sfalszowaniu wyborow
    >UB,dalej SB (Urzad Bezpieczenstwa,Sluzba Bezp.) -
    >organizacja zbrodnicza,lamiaca nie tylko miedzynarodowe
    >prawa czlowieka(ktore PRL podpisalo),ale rowniez lamiace
    >prawo PRL

Może i tak, ale czy to znaczy, że emerytury im się nie należą? Należą, podpisali umowy, w których czarno na białym stało, że po przepracowaniu tylu a tylu lat, i oddaniu tylu i tylu pieniędzy ze składek, otrzymają emeryturę! Zakładając, że PRL czy tajne służby był nielegalnym tworem, przenosimy jedynie odpowiedzialność za to zobowiązanie z państwa zwanego III RP na kogoś innego, np. Federację Rosyjską, to jest najmniej ważne. Chodzi o sam fakt, iż te pieniądze im się należą, a kto im je da..

>Czy cos tu jest niejasne??
    >
    >ps.R.R.,nie myl socjalizmu ze sprawiedliwoscia,bo w tym
    >momencie ulegasz czerwonej propagandzie,ktora do dzisiaj
    >reklamuje sie pod haslem "socjalizm=sprawiedliwosc",kto ry
    >jest klamliwy w samym zalozeniu.

Gdzie to się niby przejawia??
    Czyżby mnie zmysły zwodziły i napisałem coś w stylu, że socjalizm jest miły i puszysty, bo zgodny z nauką Kościoła, bo nie rozumiem zarzutu :P
    >Oprocz sprawiedliwosci,mowie rowniez o panstwie prawa.
    >- nie uwazasz?

??
  • -1867180-

* Oni, czyli oczywiście UB-ecy i SB-cy.
  • -1867180-

Acha, jeszcze jedno. Przesuwając odpowiedzialność za emerytury dla agentów na kogoś innego automatycznie czynimy to samo z emeryturami dla zwykłych ludzi, bo przecież instytucja, która pobierała składki od agentów, była tą samą, która pobierała je od zwykłych ludzi. :>
  • Anonim

>krist044 napisał
    >Właśnie że jest. To bardzo istotny dodatek
    >podkreślający że miłosierdzie wznosi sie ponad prawem.
    >Jest prawa najlepszym wypełnieniem.
    >
    >Koran to kolejna część, podsumowująca, która
    >przypomina, że mimo tak doskonałego wypełnienia prawa
    >jakim jest miłość, prawo jako takie nadal działa.
    >Inaczej wszystko było by iluzją. A przecież prawda
    >istnieje.
    >
    >tego dodatku nie uznali ani żydzi ani chrześcijanie

Wyznawcy Nowego Testamentu i ich liderzy jak i wyznawcy Quran'u udowodnili, na przestrzeni wiekow, jak bardzo ich religia emanuje miloscia....
    Nie znosze bezmyslnego plecenia banialukow, ktore powstaly w glowach facetow przebierajacych sie w czarne skuienki.
    Jestem gejem, ale nigdy nie ufalem facetom, ktorzy dobrowolnie przebieraja sie w sukienki i nie czynia tego w teatrze dla celow artystcznych.
  • Anonim

Jak tak gneralizujesz, to ja też mogę.
    Geje też pokazywali na przestrzeni wieków czym wg nich jest miłość. I od szkotów się odwal.
  • ● Sam ●

Moze powiem krotko,bo jak widze nie trafia do niektorych - ktos nalezy do organizacji zbrodniczej i samo przez sie zrozumialym jest,ze nie moze zarabiac wiecej pieniedzy,niz ofiary,za ktorych cierpieniem stoi.
    Ja i tak ograniczam sie do emerytur,nie mowie juz o odp.karnej:)
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)