Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Zjedzą się czy rzucą sobie w ramiona?
  • Ajgor

jaka debata? Tusk-Kwaśniewski? Już jutro? Kurwa, jak źle nie oglądać TV...
  • Ajgor

Na youtube obejrzałem praiwie całą debatę Kwaśniewski-Kaczyński i to mnie skutecznie nastawiło antydebatowo. Ile można patrzyć na dwóch czy więcej pajaców odpowiadających nie na temat? No thanks...
  • rez

Jutro kaczor vs. kaczka.
  • Anonim

Dziwne to posunięcie Kaczki z kaczej paczki typu twix. Możliwe, że termin przed kwachem ma na celu taktyczne wmówienie wyborcom o nieuchronności polidu. Stąd takie dopytywanie o deklaracje koalicyjne.

Michnik twierdzi, że popis to najgorsze zło. Ale polid nie lepszy.

Najlepszy byłby zatem chyba tylko POkaPSeL
  • Anonim

Najlepszy byłby U P R - bez dodatków.; ]
  • F

>El Camillo napisał
    >Najlepszy byłby U P R - bez dodatków.; ]

Z tego co wiem, to UPR nie postuluje zniesienia podatków... Jak czytałem ostatnio wywiad z Popielą, to nawet marudził, że nie zniesie VATu... Socjaliści jebani
  • Waldek

UPR to typowi komunisci, maja taka swoja bezpodatkowa utopie i wierza ze im sie uda; p
    ale niech sobie wierza bo tylko to im zostalo; p
  • Anonim

hehe a waldek to typowy malkontent co też ma swoją utopię wierząc że jego wpisy bierze się na poważnie....człowieku coś konstruktywnego napisz a nie wmawiasz że upr to komuna.
  • Waldek

nie wmawiam
    z reszta nazywajac UPR komuna to dogadanie komunie a nie UPR
  • Bartosz

Poprosimy o argumenty.

Spróboj Walduś podyskutować . bo rzucać hasła każdy potrafi nawet gimnazjalista.
  • Anonim

ale mysle, ze jednak UPR to utopisci. Nie tylko dlatego, że program wydaje sie nierealny. Ale takze dlatego, ze jest nie do zaakceptowania dla jakichs 90 % społeczeństwa. Idee takiego liberalizmu bez jakiejkolwiek pomocy państwa prawdopodobnie nie sprawdza seie nigdzie na swiecie. Załozenie, że 38 milionowy naród odnajdzie sie w takim systemie jest błędne. Odnajdzie sie kilkaset tysiecy ludzi - ale co z tymi milionami, ktorzy zwyczajnei sobie nie poradza?
    No dlatego jest to utopia.
  • Waldek

po pierwsze komuniści cieszyli sie nieporównywalnie większym poparciem społeczeństwa
    po drugie komuniści działali a nie gadali
    po trzecie oni umieli sie zachować
    po czwarte oni odbudowali całą Warszawę po wojnie czego nie dokolalby ani UPR ani nikt innyz bylych lub przyszlych rządów
  • Bartosz

Fakt faktem że Warszawa była nie do odbudowania. Tylko komuniści potrafią nosić Cegły(PPS,ND czy PSL nie dałby rady; ) . Hiroszima jednak istnieje znowu mimo iż nie było tam komunistów! łał
  • Waldek

tak ale tam bylo wsparcie amerykanow a Polacy odbudowali Warszawe własnymi siłami
  • Waldek

i to nie jest kwestia noszenia cegieł, tylko ich kupowania i produkcji plus
    usuniecie zniszczen i ruin, pousuwanie resztek bitwy, wierne odbudowanie tez jest sztuką, nie mówiąc juz o "zabytkach"
  • Anonim

heh próbowałem tonować wypowiedzi ale na taki stek bzdur nie może być nic innego jak nasycona emocjami riposta.
    Waldek każdy ma prawo do swojego zdania nawet tak głupiego jak twoje z twoimi "kochanymi komunistami" nie miałbyś wolności słowa zacznijmy od tego!!Upr to partia wolnościowa a komunisci robili wszystko by ją ograniczyć.Poparcie społeczeństwa????to skąd walka z władzą skąd solidarność skąd walka psl??Śmiesz mi wmawiać cwaniaczku że władza która wieszała plakaty o zaplutym karle reakcji i wieszała ludzi na drzewach miała mandat społeczeństwa !!???może i działali ale na rzecz zniewolenia i represji.A co do samej Warszawy o której sie wypowiadasz sam będąc z łodzi ci powiem jedno:czerwona armia stała i patrzyła jak Warszawa sie wykrwawia.Mój dziadek walczył w PW tak samo jak wielu warszawiaków kochających swój kraj i swoje miasto potem trafiali(jak przeżyli) do karców i byli bici i często mordowani przez sb....ty śmiesz pisać o odbudowie??!!to zwykli ludzie nosili cegły a nie ta twoja ukochana komunistyczna władza.Moje ukochane miasto było cudem środkowej Europy a teraz architektonicznie wygląda jak osiedla robotnicze kalingradu-właśnie przez tych twoich "budowniczych" lewaku.Wszyscy prawdziwi Warszawiacy kochają swoje miasto jego dusze i historie ale jak jeden mąż przyznają że robotnicze blokowiska mu blichtru nie dodały.
  • Anonim

Oj waldku przestan - PRL mial dobre i złe storny , ale tych zlych bylo zdecydowanie wiecej...
    A to, ze komunisci cieszyli sie poparciem spoleczenstwa...uczysz sie tej historii i nie wiesz jakie to bylo poparcie? ...
  • Matt

czuje ze ta debata bedzie lepsza od wszystkich komedii razem wziętych
  • M

Jak na razie to Kaczyński daje dupy równo. Zero argumentów, przerywa Tuskowi podobnie. jak Kwaśniewski jemu samemu. Żenada. Donald jest dużo lepiej przygotowany, z tego co na razie widać.
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)