-
Anonim
Jak przypuszczalem wygral Tusk, moim zdaniem wyraznie, choc nie zmiazdzyl jarusia. Ziemniaczek wypadl bardzo slabo, a pozniej tak jak iw debacie, tak jak przez cala kampanie, chcial wmowic cos, co jest dalekie od faktow-tym razem, ze wygral zdecydowanie. Bardzo fajnie, ze mamy wzrost gospodarczy i ze mamy w Polsce pierwszy raz PKB na plus, natomiast to zupelnie nie jest jego zasluga. No i co mi sie jeszcze podobalo?Kaczynski caly czas powtarza, ze nie robi polityki zagranicznej na kolanach, a przepraszam bardzo wojska w iraku to co to jest wobec USA? W sumie moze i ma racje, to nie jest polityka na kolanach, tutaj juz sie czolgamy op ziemi przed USA. Oczywiscie USA to bardzo dobry sojusznik, jednak czy warto tak postepowac, czy warto tak wystawiac dupy? Jesli Tusk chce stworzyc w Polsce Irlandie to jestem za, no wierze w to, ze tutaj da sie stworzyc cos lepszego niz Irlandie. Badzmy madrzy i stworzmy karj, w ktorym wladza jest, zarzadza ale nie wpieprza sie w spoleczenstwo jak robi to Kaczynski. Przeciez to jest bezpieka.
Tusk wygral bezsprzecznie i dlatgo gratuluje PO takiego przywodcy -
Anonim
-
Anonim
też jestem za Tuskiem, ciekawe jak mu pójdzie z Kwachem???? to już wyższa szkoła jazdy, no chyba że nasz prezydencik strzeli sobie jednego przed i zacznie mu się języczek plątać :) -
Anonim
Generalnie gardzę ludźmi porównującymi Jarosława Kaczyńskiego do Hitlera ale pod jednym względem mają rację: Kaczyński podobnie jak Hitler jest egzaltowany, za dużo spraw traktuje tak jakby dotyczyły go osobiście. Przez brak dystansu i wyrachowania Hitler przegrał wojnę, tu nie mamy do czynienia z wojną (nie sensu stricto) ale Kaczyński powinien wiedzieć że debata nie ma znaczenia merytorycznego a czysto PR-owe, wizerunkowe i po raz pierwszy w tej kampanii Tusk dobrze odrobił lekcje, inna sprawa że do tego typu batalii jest naturalnie predysponowany - cyniczny łgarz zarzucający adwersarza słowem "kłamstwo" z którym ów nie bardzo umie sobie poradzić.
Tak jak Tusk po raz pierwszy w tej kampanii się przyłożył do pracy domowej tak Kaczyński popełnił pierwszy w tej kampanii poważny błąd: Przyjął debatę. No sorry, ale jeśli się nazywa Tuska "pomagierem Kwaśniewskiego" to nie można przyjmować debaty, nawet tak protekcjonalnie jak uczynił to premier. Albo rywal jest szlachcicem i idzie się z nim na ubitą ziemię albo nie jest i każe się go hajdukom kijami obić. A nie najpierw kije potem pojedynek. Gdybym ja był na miejscu Kaczora powiedziałbym krótko: "Z panem Tuskiem powiedzieliśmy sobie wszystko w czasie negocjacji koalicyjnych w 2005 i nie widzę powodu wałkować drugi raz tego samego tematu". I koniec dyskusji, niech się pieklą. A teraz to ma pan panie Premierze problem jak odzyskać punkty które dziś pan oddał. -
-
Anonim
Deja vu, deja vu
hehehe
Wersja z bratem lepsza bo wygrana.
Z Lechem była wersja beta.
Ta ulepszona to Kaczyński-Tusk pro
a wybory tuż tuż.
Teraz tylko roznieść pijaka/filipińczyka i do urny -
Gamsider_
>agata :)~
>też jestem za Tuskiem, ciekawe jak mu pójdzie z
>Kwachem???? to już wyższa szkoła jazdy, no chyba że nasz
>prezydencik strzeli sobie jednego przed i zacznie mu się
>języczek plątać :)
Błagam, tego ćwierćinteligenta średnio rozgarnięty gimnazjalista by przegadał... -
Anonim
myślę ze tusk zniszczy kwacha bez większych problemów....wystarczy ze bedzie do niego "pił" hahahahahah -
Migi
>Gamsider_ napisał
>>Błagam, tego ćwierćinteligenta średnio rozgarnięty
>gimnazjalista by przegadał...
a kogo masz na mysli? Tuska, czy Kwacha? ; )
-
Sarah-wiesz,ze jestes sms;D
wszyscy tak naskakuja,ze PIS polaczyl sie z SO i LPR'em, a jakie mieli wyjscie? -
muzykoholik
>Guada la Sahara napisała:
>wszyscy tak naskakuja,ze PIS polaczyl sie z SO i LPR'em, a
>jakie mieli wyjscie?
Nie mieli większości więc nie musieli na siłę tworzyć tej koalicji, po prostu mogli rozpisać nowe wybory. -
Anonim
-
mr. ricci
>intovision napisał
>>Guada la Sahara napisała:
>>wszyscy tak naskakuja,ze PIS polaczyl sie z SO i LPR'em, a
>>jakie mieli wyjscie?
>
>Nie mieli większości więc nie musieli na siłę tworzyć
>tej koalicji, po prostu mogli rozpisać nowe wybory.
po kurwa dwóch tygodniach od poprzednich? o tym całym pierdoleniu o kosztach i wzruszaniu podatników obrazami ich nędzy, które objawiły się przy okazji powtórzenia wyborów z HGW w roli głównej nie mówiąc? -
Anonim
>intovision napisał
>>Guada la Sahara napisała:
>>wszyscy tak naskakuja,ze PIS polaczyl sie z SO i LPR'em, a
>>jakie mieli wyjscie?
>
>Nie mieli większości więc nie musieli na siłę tworzyć
>tej koalicji, po prostu mogli rozpisać nowe wybory.
Chcieli.
Pamiętasz wynik głosowania? -
Zbyś C.
Mi osobiście trudno jest ocenić wynik tej debaty. Uważam ze publiczność i ludzie którzy byli w studiu zachowywali sie nie na miejscu. Krzyki i skandowania to nie jest czas i miejsce na coś takiego. Wszyscy wiedzą że przez 1 godzinne dyskusji nie da sie rozmawiać na tematy poważne i raczej była to dyskusja ogólna o niczym. Panowie oboje nie odpowiadali często na pytania im zadawane a woleli rzucać ripostami. Prawdą dla mnie jest też to że kto będzie głosował na PiS to ta debata nie wpłynie na jego zdanie bo będzie uważał ze to właśnie premier wygrał tą debatę i analogicznie w drugą stronę zwolennicy Tuska to samo powiedzą.
Uważam że trzeba wybierać mniejsze zło z tego wszystkiego...i choć powiem to na przekór większości i tak oddam swój głos na PiS. Tak jak 2 lata temu. Bo nie uważam ze Donald T. jest odpowiednia osobą do prowadzenia rządu i do tego aby bratać sie z LiD. -
Sarah-wiesz,ze jestes sms;D
wydaje mi sie ze PO nie chciala kolejnej rozpiski wyborow, ale nawiet jesli to pogloski, to co wynikloby z kolejnych wyborów?? -
Zbyś C.
>Guada la Sahara napisała:
>wydaje mi sie ze PO nie chciala kolejnej rozpiski wyborow,
>ale nawiet jesli to pogloski, to co wynikloby z kolejnych
>wyborów??
Też mi sie tak wydaje...
bo cały czas PO krzyczało wybory wybory ... i widać PiS ich troszkę podpuścił...a tu raptem z dnia na dzień wybory:) -
bokbanana
ta . a mnie sie wydaje ze sa wybory bo pis stracil dodacje. to jest jedyny powód. ale kogo to obchodzi