-
Anonim
http://www.polonica.net/16Postulato...
Czytać! Wreszcie pojednanie z Żydami jest możliwe. Niech tylko przeproszą za zabicie Jezusa, 2 wojny światowe, zajmowanie wszystkich ważnych stanowisk w Polsce...
Na tej Polonice to piszą niezłe pojeby :) -
Anonim
-
Anonim
-
>.:Mike:. napisał
>To po kiego to czytasz?
Mozna sie tyle o zydowskich fobiach autorow Polonica dowiedziec;P -
-
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
hehe niezły tekst.W naszym kraju żyd to nadal tabu więc takie pełne poczucia humoru teksty są potrzebne. -
>Nie będziesz. Żydzi są na ogół baaardzo inteligentni.
Nie bedzie, bo jego matka nie jest Zydowka;P -
mr. ricci
>Nie będziesz. Żydzi są na ogół baaardzo inteligentni.
ale zrobił sobie protezę z małym żet :> -
Sześć stóp pod ziemią
>madzia;) napisała:
>>.:Mike:. napisał
>>Nie będziesz. Żydzi są na ogół baaardzo inteligentni.
>
>Nie bedzie, bo jego matka nie jest Zydowka;P
Ale może przejść na wiarę mojżeszową i poślubić dobrą, prawowierną Żydówkę - będzie Żydem w swoich dzieciach; ) -
Anonim
-
Anonim
Stań sobie pod pewną bramą z napisem "Arbeit macht frei" i czekaj na wycieczkę licealistów z Izraela. -
Anonim
kretyn z Ciebie Mike. Mówiłem Ci, że dla faszystow w Polsce przyjdzie miejsce - w pierdlu.
-
Anonim
-
Anonim
-
Zocha
chcesz moge podac Ci pare maili do żydówek z Asqelon-u?? Tylko, ze one teraz w wojsku słuza, to bys sobie musiał poczekac ; ) -
Anonim
>Pan Mateusz napisał
>kretyn z Ciebie Mike.
Z ciebie zwykły cwel.
Mówiłem Ci, że dla faszystow w
>Polsce przyjdzie miejsce - w pierdlu.
O tak! Wielka rewolucja dojdzie do władzy i wyprowadzi proletariat do władzy!
-
Anonim
Niezłe jest to, że na polonica.net jest parę fajnych, ciekawych tekstów ale wszyscy zwracają uwagę na głupoty. Proponuję tekst Witolda Jedlickiego pt. "Chamy i Żydy" o walce frakcji w PZPR w latach 50 i 60 (wszystkie rozruchy społeczne w Polsce - i w 1956 i w 1968 i w 1970 i potem były wynikiem walki frakcyjnej w PZPR). Długie ale dobre i dające do myślenia. Link tu:
http://www.polonica.net/chamy_i_zyd...
To jest właśnie ta wojna Puław z Natolinem o której pewnie każdy słyszał. Orkreślenie "żydokomuna" to też określenie pewnej frakcji w PZPR właśnie. -
Anonim
Taaa, ale już na początku zastrzegli:
"[uwaga redakcji polonica.net: autor żyd i lewicowiec, bynajmniej nie jest on dla nas autorytetem, z braku wystarczających świadectw owego okresu (1945-70), uważamy że warto przeczytać poniższy artykuł]" -
Anonim
>Mr. Blue Sky napisał
>Taaa, ale już na początku zastrzegli:
>
>"[uwaga redakcji polonica.net: autor żyd i lewicowiec,
>bynajmniej nie jest on dla nas autorytetem, z braku
>wystarczających świadectw owego okresu (1945-70), uważamy
>że warto przeczytać poniższy artykuł]"
No cóż
Po lekturze możesz sobie wyrobić własne zdanie bez potrzeby polegania na opinii redakcji :)
Co od mnie zadowala mnie przedmowa Jana Olszewskiego.