Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • rez

http://wiadomosci.o2.pl/?s=257&...

Moralność hierarchów kościoła katolickiego jest godna naśladowania.
  • GdCfos

Oczywiście jesteś przeciwnikiem lustracji i oczywiście bronisz niezawisłości sądów i nie podważach ich decyzji. :D
  • Anonim

kiełbowicz w wyjściowym składzie
  • Anonim

>rez napisał

>
    >
    >Moralność hierarchów kościoła katolickiego jest godna
    >naśladowania

no tak;teraz jeszcze brakuje michnika z pianą na ustach krzyczącego o potrzebie lustracji...

• Ajgor

oj nie, akurat Michnik zaciekle bronił Wielgusa. Ramię w ramię z Rydzykiem :]
  • rez

"nie ma w obecnej sytuacji interesu publicznego"

A co z ideą oczyszczania Państwa?
    Co z IV RP?

Święte krowy są nadal.Jednak mnie to cieszy bo może w końcu ludzie przejrzą na oczy że kościół w Polsce to instytucja tak przeżarta układami i aferami jak wszystkie inne.
  • Anonim

Jeśłi już rozmowa jest o kościele i jego głowach to mam takie zapytanie. Co myslicie o zwolnieniu pracownika lotniska za przeszukanie Glempa? Został zwolniony, bo to kardynał i nie powinno go sie przeszukiwać. Mimo tego, że na liście VIPów, którzy takiemu przeszukaniu nie podlegają nie ma duchownych. Moim zdaniem sytuacja dziwna. Człowiek rzetelnie wykonał swoją pracę. Za to mu właśnie płacą i za to został zwolniony. Co dziwniejsze jest to że Glemp po całym "zajściu" nie miał żadnych pretensji powiedział, że rozumie, że to jest praca tego człowieka i był potraktowany bardzo grzecznie... Co wy o tym myślicie?
  • Anonim

Co do Wielgusa, to już nawet nie chce mi się o tym pisać.

A co do sprawy z Glempem - to skandal! Jak można było przeszukać jakiegoś klechę? I to prymasa? To co, że nie był na liście VIP-ów - grunt, że miał sutannę. :|

• Anonim

Mi już nawet nie oto chodzi. Najlepsze jest to, że Glemp powiedział, że rozumie, że to jest praca tego człowieka i wykoywał swoje obowiązki. Był traktowany kulturalnie i nie ma do nikogo pretensi, a typa zwolnili :/
  • rez

Sam Glemp powiedział że nic się nie stało i że on to rozumie.

No cóż.
    Moim zdaniem sprawa typowo związana z poprawnością polityczną preferowaną przez obecną opcję.
  • rez

>PumaYang napisał
    >Mi już nawet nie oto chodzi. Najlepsze jest to, że Glemp
    >powiedział, że rozumie, że to jest praca tego człowieka
    >i wykoywał swoje obowiązki. Był traktowany kulturalnie i
    >nie ma do nikogo pretensi, a typa zwolnili :/

Napisałem to samo,hyh.

A typa chyba nie zwolnili a zawiesili bodaj.
    No ale sam fakt.
    Bzdura niesamowita.
  • Zocha

cała ta sprawa to dla mnie taka farsa...
  • GdCfos

To że typa zwolnili to bardzo dobrze, bo oprócz listy very important person powinno liczyć się także coś takiego jak rozum i zdrowy rozsądek. Poza tym, abstrahując od listy vip, chyba nie wszystkich biorą na rewizję do specjalnego pokoiku? Osobiście wywaliłbym typa albo za idiotyzm, albo głupi żart. Albo jedno i drugie.
  • rez

Czyli rozumiem Gastonie że zmuszasz pracownika lotniska przynajmniej do 3 rzeczy:

- do oglądania telewizji
    - do czytania prasy
    - do bycia katolikiem

Nieładnie.
    Ja tylko przypominam że pracownik lotniska nie wykazał się brakiem znajomości procedur,ale - jak to nazwał jego zwierzchnik - nadgorliwością, a za to się chyba nie zwalnia.
  • Anonim

nadgorliwość gorsza od faszyzmu; p

a tak na serio to decyzja o zwolnieniu jest nieporozumieniem, Glemp sam powiedział że nie ma urazy, ciekawe czy jest zadowolony że ten pracownik poleciał; /
  • GdCfos

>rez napisał
    >Czyli rozumiem Gastonie że zmuszasz pracownika lotniska
    >przynajmniej do 3 rzeczy:
    >
    >- do oglądania telewizji
    >- do czytania prasy
    >- do bycia katolikiem

Mógłby być nawet Amiszem z Puszczy Białowieskiej. Mógł skojarzyć, że człek ubrany jak dostojnik kościelny otoczony świtą i duchownymi jest pewnie "vipem". Mógł przynajmniej nie brać go do pokoju na rewizję. Albo mógł zapytać kolegę/koleżankę kto to taki. Tak naraził swoją bezmyślnością firmę na skandal i tyle.
  • rez

>Iskierka napisała:
    >a tak na serio to decyzja o zwolnieniu jest
    >nieporozumieniem, Glemp sam powiedział że nie ma urazy,
    >ciekawe czy jest zadowolony że ten pracownik poleciał; /

Ten pracownik wygra przed każdym sądem pracy.
    Mam nadzieje że procesik będzie.
  • rez

>Gaston de Cerizay napisał

>Mógłby być nawet Amiszem z Puszczy Białowieskiej. Mógł
    >skojarzyć, że człek ubrany jak dostojnik kościelny
    >otoczony świtą i duchownymi jest pewnie "vipem". Mógł
    >przynajmniej nie brać go do pokoju na rewizję. Albo mógł
    >zapytać kolegę/koleżankę kto to taki. Tak naraził
    >swoją bezmyślnością firmę na skandal i tyle.

On tam nie jest od kojarzenia ale od kontroli pasażerów.
    Wykonywał swoje obowiązki rzetelnie.Tak ciebie to boli?
    Jeżeli dla ciebie przestrzeganie regulaminu pracy i zasad pracy jest bezmyślnością to wybacz,ale sens dyskusji jest żaden.
    Jak w Polsce według ciebie powinny być święte krowy to gratuluje.
    Dla mnie biskup,prezes,stoczniowiec czy piekarz to takie same osoby i każdemu z nich może odbić szajba nagle i postanowią zabawić się nożem w samolocie.
    A czemu miał go nie brać do pokoju?Może jeszcze powinien ucałować pierścień?
  • GdCfos

Gówno a nie rzetelnie. Jakby przypadkowo zabrakło na liście vipów papieża to też byłoby rzetelnym sprawdzanie go w izolatce? Kretyn i tyle. Niech rzetelnie pobiera opłaty w szalecie miejskim.

"A czemu miał go nie brać do pokoju?Może jeszcze powinien ucałować pierścień?"

Zwyczajne zachowanie etykiety wystarczyłoby w zupełności.

Dopiero byłby skandal jakby jakiegoś rabina obmacali w izolatce. Antysemytyzm pane! Antysemytyzm i skandal na cały świat!
  • rez

>Gaston de Cerizay napisał
    >Gówno a nie rzetelnie. Jakby przypadkowo zabrakło na
    >liście vipów papieża to też byłoby rzetelnym
    >sprawdzanie go w izolatce? Kretyn i tyle. Niech rzetelnie
    >pobiera opłaty w szalecie miejskim.

Papieża porównujesz do Glempa.
    Nieźle.
    Klechy muszą się nauczyć że w Polsce prawo obowiązuje WSZYSTKICH.

>Zwyczajne zachowanie etykiety wystarczyłoby w
    >zupełności.

To nie są stosunki chociażbymiędzy ambasadorami że jakaś etykieta jest potrzebna - mamy pracownika lotniska który ma swoje obowiązki i tyle.Miał obowiązek przeszukać Glempa i to uczynił.A jeżeli komuś zarzuca się w tej materii nadgorliwość no to jest mi przykro.Mam nadzieje ze Polacy kiedyś wyrosną z tej przypadłości traktowania klech jako kogoś lepszego.

>Dopiero byłby skandal jakby jakiegoś rabina obmacali w
    >izolatce. Antysemytyzm pane! Antysemytyzm i skandal na cały
    >świat!

A pewnie że by był.
    A to że Żydzi pozwalają sobie w Polsce na o wiele za dużo (pobicia w Krakowie bodaj i "wejście" do muzeum) to inna sprawa.
    Szkoda że każdy się tych żydów boi.
    Oni mogą wszystko,każdego oskarżyć,ale jak się coś o postępowaniu państwa żydowskiego złego powie to następuje fala oskarżeń o nazizm i inne faszyzmy.
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)