Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomo...

Nie trzeba być rasistą aby się z nim zgodzić.
  • Anonim

Mike, czy Ty nie masz co robić?

Przeczytaj jego wypowiedź do końca, może facet jest geniuszem ( pewnie jest), ale nie oznacza to, że jest całkowicie normalny.

Poza tym NIE MA takich badań, co on sam potwierdził.
  • Gamsider_

Sama badź łaskawa nie tylko przeczytać, ale i zrozumieć co przeczytałaś :) Żebyś nie musiała klikać:

Watson prosił o wybaczenie tych, którzy poczuli się urażeni jego wypowiedzią i na jej podstawie wysnuli wniosek, iż ludność Afryki jest genetycznie upośledzona. "Nie to miałem na myśli" - tłumaczył się noblista. "Nie ma podstaw naukowych, które potwierdzałyby taką teorię".

Jakieś wnioski?
  • Anonim

Tak, mój drogi, pierwsza moja wypowiedź odnosiła się do kolejnych niektórych teorii Watsona.

Zaś to, co napisałeś, potwierdza drugą część mojej wypowiedzi.

Być może napisałam to niejasno, ale chyba nic się ze sobą nie kłóci.
  • Gamsider_

Radzę przeczytać jeszcze raz. I jeszcze. Uważnie i ze zwróceniem uwagi na poszczególne słowa.
  • Anonim

Przeczytałam.
  • Gamsider_

To teraz takie słowko "upośledzona", bo to do tego odnosi się stwierdzenie o braku badań. A badania prowadził np. już lata temu taki jeden pan uznany przez Szwedów kilka miesięc temu za prekurosora rasizmu - Linneusz :)

Zresztą co za róznica :) I tak nie wiadomo tak naprawdę, co on powiedział...
  • Anonim

wiem o co Ci chodzi. Słowo "upośledzona" a "mniejsze możliwości intelektualne" czy jak tam to nie to samo i wcale się nie wyklucza?

obawiam się, że każde z nas może popełnić poważną interpretację. ja nie wiem, czym się ekscytować, a kochany Mike chce założyć kolejny burzliwy, głupi, beznadziejny, prowokujący wątek, który do niczego nie prowadzi.
  • Anonim

Jak to do niczego nie prowadzi? :) Podniecił cię...
  • Anonim

Mike.

Już drugi raz Cię proszę o odrobinę szacunku. Przeczytaj regulamin.
  • Anonim

Kobieto, na co Ci polemika z faszystą?
  • Gamsider_

>Maszeńka.
    >wiem o co Ci chodzi. Słowo "upośledzona" a "mniejsze
    >możliwości intelektualne" czy jak tam to nie to samo i
    >wcale się nie wyklucza?

Nie wyklucza się i nie jest to to samo :)

>obawiam się, że każde z nas może popełnić poważną
    >interpretację. ja nie wiem, czym się ekscytować, a
    >kochany Mike chce założyć kolejny burzliwy, głupi,
    >beznadziejny, prowokujący wątek, który do niczego nie
    >prowadzi.

Politpopawnością doprowadzoną do granic absurdu - czytaj totalitaryzmu.
  • Gamsider_

>Pan Mateusz
    >Kobieto, na co Ci polemika z faszystą?

Mam zacząć cytować Twoje posty nawołujące do ograniczenia wolności słowa, wykluczenia pewnych osób z debaty publicznej itp.?
  • Anonim

Ty czarownico. Ja ci dam
  • Gamsider_

Wybacz, ale moc sprawcza TWych gróźb jest o niebo słabsza niż Ojca Dyrektora :)
  • Anonim

>Maszeńka. napisała:
    >Mike.
    >
    >Już drugi raz Cię proszę o odrobinę szacunku. Przeczytaj
    >regulamin.

Jedyny regulamin tutaj to brak regulaminu :)
  • Anonim

>Pan Mateusz wrote:
    >Kobieto, na co Ci polemika z faszystą?

ależ ja tylko chcę, aby Mike nie wypowiadał do mnie tekstów w stylu "podniecił cię" etc. chyba mam prawo mu to zakomunikować oraz liczę, że zrozumie.
  • Anonim

"Aiii tylko jednej rzeczy nie toleruję... mianowicie chamskiego ubliżania kobietom. Nie widziałem, żeby tutaj takie coś miało miejsce ale na wszelki wypadek ostrzegam :)"

hmmm. a to?
  • Anonim

Ja bym nie powiedział, że ten post był obrazliwy, raczej wręcz przeciwnie :)
  • GdCfos

Też mi kurna odkrycie. Bawią mnie takie "kontrowersyjne teorie", które gdy wychodzą na jaw powodują białą gorączkę i święte oburzenie. A ten stary eugenik też nie wiem za co Nobla dostał, skoro 40 lat mu zajęło to wiekopomne odkrycie. Wystarczy gdyby przestudiował chociażby listę laureatów nagrody Nobla w nauce pod względem rasy, czy jeszcze raz pouczył się historii, byłoby szybciej i pewnie dla podatników taniej.
  • 1
  • 2
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)