Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kamil P.

Czy ktos z was wie czy gdzies na zagranicznych portalach mogą pojawic sie sondazowe wyniki w ciagu dnia?
  • Anonim

Nie mogą. Bo PKW mogłaby to zinterpretować jako próbę złamania ciszy wyborczej. No, chyba że się mylę :P
  • Kamil P.

Cisza wyborcza dotyczy terytorium Polski, wydaje mi sie ze zagraniczne media maja prawo publikacji sondazy. Moge sie mylic
  • Anonim

Zagraniczne media niby mogą, ale sondaże chyba wykonują tylko polskie "sondażownie". Gdyby opublikowały wyniki za granicą i dotarłby do nich jakiś Polak, to... no cóż, musiałyby wybulić milion złotych grzywny.
  • Zephyr77

zagraniczne media raczej nie podaja przyblizonych wynikow przed 20, gdyz byłoby to nie eleganckie i moglo wplynac na wynik wyborow
  • Anonim

To się tak niby mówi, ale kto ma wiedzieć, to wie już tak ok godz 19. Widać to zazwyczaj kiedy telewizja łączy się ze sztabami po minach.
  • Anonim

Wiadomość z godziny 18:20,
    Koniec ciszy do 20:25, ale zapewne portwa dłużej z powodu marzyciela z komisji, który wraz z kartą do głosowania wydał spis wyborców jednemu z wyborców, a ten wrzucił go do urny.
    Prócz tego jakiś incydent w Koszalinie, a frekwencja do godziny 16 wynosi 38,25 %.
  • Zephyr77

25 minut nic sie nie stanie poczekac
  • Żarek

jak sie okazuje nie 25 minut tylko 2,55 godziny, ale cóż
  • uh

http://www.zielak.on.aster.pl/tvn.l... WTF ?
  • M

to niech dadzą zrzut z fotka tych wyników:P
  • Ajgor

a co, nie masz jeszcze żadnego zrzuta? Ja mam już kilka :)
  • M

no właśnie nie mam:P możesz wysłać link na jakoś wiadomością przez grono:>
  • Ajgor

za 3 min. wyniki. wytrzymasz:] będziesz jedynym Polakiem, który nie znał wyników przed końcem ciszy :>:>
  • M

dlatego chce je znać wcześniej:P
    nie lubię być tym jedynym:P
  • Ajgor

<gong> :>
  • M

ktoś na prawicy chyba zarzucił fotka na chwile przed wynikiem:P
    uff:P
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)