Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Wincu

Dyskutujemy Panie i Panowie
  • M

tak na szybko patrząc, tylko na wyniki wyborów..to wydaje mi się, że będzie chujowy...
  • Wincu

Tak zastanawia mnie tylko w która stronę pójdzie PO. W błędną niemalże pewne, liberałowie z nich tacy jak z koziej .... trąbka, czym potwierdzili to niejednokrotnie podczas przeróżnych wypowiedzi.
  • M

Pewnie z PSLem pójdą. A mogli by z LiDem. Szybciej by były wybory, a ludzie by zobaczyli co to za gówno.
  • robakk

no cóż te autostrady, drogi przed Euro...będzie dużo wałków :)
  • Anonim

Demokraci pójdą do PO, Czesc z PiSu, PSL
    i bedzie nam sie kurwa żyło lepiej; /
  • Anonim

zapomnijmy o lustracji i dekomunizacji. Polacy na własne życzenie wracają do bagna oststnich 15 lat. Do "pełni szcześcia" potrzeba nam jeszcze tylko koalicji PO-LiD. Prawicy zalecałbym w tym momencie usunąć sie zupełnie w cień, zamilkąć wycofać postulaty, bo skoro Polacy przez 15 lat nie zmądrzeli to teraz tym bardziej nie zmądzrzeją.
  • Anonim

PO zrobi koalicje z LiD. PO potrzebuje większości bezwzględnej aby uchwalić podatek liniowy, nie patrząc się na Kaczora. Koalicja z LiD to da, z PSL nie. LiD zagłosuje za liniowym jeśli PO da im trochę ministerstw, poza tym będą chcieli zrobić na złość Kaczorowi.
  • M

LiD liniowy?
    jakoś mi się wierzyć nie chce - zlinczowali by ich.
  • Anonim

No chyba, że PO zrobi koalicję z PSL, Demokratami.PL oraz wezmie kilku gości z PiS.
  • Anonim

>carlosterrorist napisał
    >LiD liniowy?
    >jakoś mi się wierzyć nie chce - zlinczowali by ich.

Jakby im za to dali jakieś fajne ministerstwa...
  • Artur

PO bankowo zrobi koalicje z PSLem. Z takim wynikiem nie wyobrażam sobie żeby było inaczej
  • M

ministerstwa ministerstwami, ale oni są jedyna "lewicą", więc wydaje mi się, że tak radykalnego kroku nie zrobią..i tak już z demokratami się zgadali. PO by ich wtedy zjadło, bo by się zupełnie niczym nie różnili...
  • Zephyr77

PO Polsce:(:( populiści, liberałowie i postkomuna wróciła.
    Drodzy Rodacy przygotujcie się na podatek liniowy, karte obywatela, ktora pozwoli pedałom legalnie zawierać zwiazki i adoptować dzieci.
    to będzie Polska która obiecuje Platforma.
    teraz będzie trzeba wyjeżdzac ale nie za pracą tylko ze strachu przed liberalizmem
  • Artur

>Coroner16 napisał
    >PO Polsce:(:( populiści, liberałowie i postkomuna
    >wróciła.
    >Drodzy Rodacy przygotujcie się na podatek liniowy, karte
    >obywatela, ktora pozwoli pedałom legalnie zawierać zwiazki
    >i adoptować dzieci.
    >to będzie Polska która obiecuje Platforma.
    >teraz będzie trzeba wyjeżdzac ale nie za pracą tylko ze
    >strachu przed liberalizmem

Czyżby wypowiedź Kaczyńskiego?
  • M

Kaczyński podszywa się pod nickiem Coroner16?:P
  • Anonim

Koalicja PO-PSL/ ewentualnie po rozpadzie LID(do koalicji wejdzie PD)

MRol-Pawlak+funkcja premiera(kawałek kazika będzie słuchał cały sejm)
    MON-Sikorski
    MSZ-Nie mam pojęcia kto
    Mtrans-na pewno jakiś z PSL-u,może foltyn w końcu jest specjalistą od wszystkiego
    Mryb i wędki-też jakiś z PSL-u,może Kalinowski bo przecież to bohater ludowców z copenhagi.
    MSW-Komorowski
    i inne....

Premier Donald Tusk

Marszałek Sejmu-Julia Pitera lub Kononowicz

• Anonim

Wygrała chrzescijanska demokracja. Paskudnie.
  • Anonim

Zmieni sie premier. Zostanie nim Donald Tusk. I Opłaciło sie Panie Tusk w 1992 obalać do spóły z Wąłęsą i Rokitą ostatni patriotyczny rząd- rząd Olszewskiego. Mimo tego faktu Pan Tusk i jego partja otrzymują 43% poparcia. Głupota dużej części Polaków jest bezdenna. Zanim oddasz głos na swoje ukochane PO , obejrz "nocną zmiane" debilu!
  • GdCfos

Oni będą podpisywać ostateczny kształt traktatu europejskiego.

A może to już ten moment, gdy Barroso wytypuje nam skład rządu? :>
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)