-
robakk
>No przecież to chyba logiczne? Liniowość polega na tej
>samej dla wszystkich stawce podatku, a nie że wszyscy
>płacą po równo.
>
Polega na spłaszczeniu stawek podatkowych...
>>No tak , katolicka prawica gada o gospodarce.... :)
>
>Natomiast libertariański marksizm ludzie traktują
>instynktownie słusznie - na poziomie poparcia oscylującego
>w granicach błędu statystycznego. :>
Touche :) -
Anonim
>robakk-weryfikacja empiryczna napisał
>"Poki co jedynie lewica wykazała sie umiejetnym(skutecznym)
>rzadzeniem."
>
>Mógłbyś skonkretyzowac? :)
Skuteczność w rozkradaniu majątku narodowego i psuciu młodzieży trzeba Ci udowadniać? Albo podzielenie Polski między "nowoczesne" zachodnie PO i "zapyziały" wschodni PiS wg Polsatu?; ) -
Anonim
>Gaston de Cerizay napisaL:
>Wg mnie jest to dobry moment do powolnego budowania partii o
>profilu, o jakim wspomniałem wyżej: katolickim,
>konserwatywnym, narodowym, wolnorynkowym, nawet z rysem
>ludowo-sarmackim (aby była łatwiejsza do przełknięcia
>dla o. Rydzyka i RM; )). Ostrożne dobieranie ludzi, jasny i
>przejrzysty program - przede wszystkim CYWILIZACYJNY, a nie
>gospodarczy (w tym celu trza by było ukuć jakieś chwytne
>hasła w stylu: "solidarnego państwa" etc., aby skupić
>wokół nich ludzi, a nie prywatyzacja chodników czy
>likwidacja linii tramwajowych).
Wg mnie prawicowa partia powinna się skupić na konkretach. Mniej na samej idei, a więcej na tłumaczeniu i racjonalniej krytyce.
>Ludzie lubią bezpieczeństwo - i mimo że mogą narzekać
>na wysokie podatki, to jednak są skłonni je płacić
>jeśli partia zapewni im stabilność, bezpieczeństwo i
>dobrobyt.
Nie bawmy się w mitu. Socjalizm NIGDY nie prowadzi do dobrobytu, on na nim żeruje!
Zjada owoce liberalnej gospodarki sprzed kilkudziesięciu dekad.
>Znamy to. Tak więc program gospodarczy wyważony
>i rozsądny..
"Rozsądne" wydawanie cudzych pieniędzy. -
GdCfos
>Furius Camillus napisał
>Wg mnie prawicowa partia powinna się skupić na konkretach.
>Mniej na samej idei, a więcej na tłumaczeniu i
>racjonalniej krytyce.
Konkrety zawsze w konkretnym, ideowym kontekście.
"Nie bawmy się w mitu. Socjalizm NIGDY nie prowadzi do dobrobytu, on na nim żeruje!
Zjada owoce liberalnej gospodarki sprzed kilkudziesięciu dekad"
Nie jestem socjalistą ani nie mam zamiaru bawić się w socjalizm (znaczy dla upr pewnie jestem). Pisałem jak myślą i uważają ludzie. Jestem za wolnym rynkiem z ograniczonym wpływem państwa.
Natomiast wg mnie UPR popadł w idolatrię i stał się partią czcicieli wolnego rynku i Korwina. Ta partia nigdy nie wyjdzie poza 2%, dlatego widzę potrzebę budowania wraz z Ligą i ze środowiskiem PRP czegoś nowego, ideowego. Ale to nie ode mnie zależy.
>"Rozsądne" wydawanie cudzych pieniędzy.
Anarchista? -
-
Wincu
>Wu Pe napisał
>Kocham was internetowi wojownicy UPRu. Jestescie tac madrzy
>i wygadani. Mozecie zdobyc swiat. A kiedy przychodzi do
>wyborow to okazuje sie ze macie 1.28% poparcia XD
>buahahahaha lahahahahaah
Hmm, a jak otworzysz oczy i popatrzysz dalej, to wyborcy ciągle wybierają to samo i co by nie wybrali jest syf:) -
robakk
http://wybory2007upr.wordpress.com/
Wybory się skończyły, popełniliśmy sromotną klęskę nie ma co się oszukiwac. Przyczyn może byc wiele. Sojusz z LPR który u wielu sympatyków UPR wywołał dysonans poznawczy i poczucie zdrady ideałów. Medialna cenzura na prezesa Popielę i pozycjonowanie UPR jako radykałów, faszystów itp. Brak funduszy, zbyt późne zorganizowanie się etc.
Warto jednak nie zmarnowac energii ludzi którzy zaangażowali się kampanię UPR i jakoś ją zagospodarowac.
Blog wyborczy zostaje przemianowany na bloga sekcji młodzieżowej UPR Warszawa, to po pierwsze. Ludziom którzy chcą zacząc działac aktywnie na przyszły sukces UPR po rozczarowaniu się Platformą Obywatelską proponujemy na początek kontakt.
Zatem jeżeli jesteś non konformistą nie lubisz polityki, ale uważasz że trzeba jednak działac na poziomie organizacyjnym, kulturowym czy politycznym dla przyszłości swojej i kolejnych pokoleń , jeżeli masz poglądy: anarcho-kapitalistyczne, minarchistyczne, monarchistyczne, tradycyjonalistyczno-kon serwatywne, konserwatywno-liberalne, lub jesteś ciekaw, to skontaktuj się z nami:
robakk@poczta.onet.pl
gadu: 6444669
Walczymy o jak największą przestrzeń dla wolności którą będziemy mogli zagospodarowac tak jak my chcemy, a nie jak chce urzędnik państwa Rewolucyjnego.
Sempre fidelis liberati et varitati!