Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Interesuje się tu ktoś może wyborami prezydenckimi w jułesej?
    Gdzieś słyszałem w TV (już nie pamiętam, gdzie) że w USA kampania przeniosła się do internetu. W czasie debat ludzie wrzucają swoje filmiki z pytaniami na YouTube itd.
    I teraz się zastanawiam: dlaczego nikt nawet nie pisnął o tym, że za tą rewolucją stoją ludzie popierający Rona Paula? W ogóle o nim się nie mówi w polskich mediach, wspomina się tylko o Gulianim, Obamie i Clintonowej.
    Na dodatek amerykańska tuba propagandowa pracująca w "Wybiórczej" - Węglarczyk - radzi na swoim blogu zapomnieć o Ronie Paulu...

WTF?
  • Ajgor

a co w tym dziwnego?
  • Anonim

Węglarczyk to duzo pisze. Zbyt czesto w Ameryce machali mu $$$ - zeby teraz mogl mowic o nich zle.
  • Anonim

• Anonim

Niezbyt interesuje sie kampania amerykanska - ale jak mniema, ten caly Ron Paul jest niewygodny ? :)
  • Ajgor

http://pl.youtube.com/watch?v=zxd7W...

let's vote for Gulliani:>
  • Anonim

>Pan Mateusz napisał
    >Niezbyt interesuje sie kampania amerykanska - ale jak
    >mniema, ten caly Ron Paul jest niewygodny ? :)

No tak. Mimo że nie podzielam jego poglądów na sprawy gospodarcze i obyczajowe (jest paleolibertarianinem), to jednak podoba mi się to, że chce on wystąpienia USA z NAU, wycofania wojsk z Iraku, zaniechania inwigilacji obywateli etc.
  • Anonim

nie znam imion i nazwisk ale chyba o start z ramienia demokratów rywalizuję hilary clinton i murzyn jakiś.....(to właśnie ma być sensacja)

szkoda że z ramienia republikańskiej frakcji nie uderza Arnold,może sie zaśmiejecie ale jak ktoś słuchał wykładów Governera Arnolda wie że ten typ przemawia lepiej od polskich polityków i wie co mówi.
    Bush jr.kończy więc kto z tego ramienia kandyduje

no i co z tym wielkim bohaterem z vietnamu Carrym???czyżby zrezygnował??
  • Anonim

I tak pewnie wygra Hilary, swego czasu był w niej znakomity ( bynajmniej nie w tonie "ciuciuciu, nasza słodka, cudowna Clintonowa) artykuł w The Economist.

Tylko,że jeśli wygra Hilary, to Amerykanie sami sobie zamrażają swoją politykę - ile można Bushów i Clintonów? Przydałby się ktoś nowy, ale szczerze mówiąc, jakoś żaden z kandydatów nie wzbudza mego specjalnego zachwytu.
  • Anonim

Clinton nie wygra, ponieważ jest kobietą.
    To samo z Obamą - nie wygra, bo jest czarny. Amerykanie to rasiści i szowiniści.
  • Anonim

Rudy?
  • Anonim

Ja bym chciał, żeby wygrał właśnie Ron Paul. Chociaż nie zgadzam się z nim w bardzo wielu kwestiach.
  • Anonim

A dla mnie w USA moglaby zapanowac anarchia.
  • Anonim

>Mr. Blue Sky wrote:
    >Clinton nie wygra, ponieważ jest kobietą.
    >To samo z Obamą - nie wygra, bo jest czarny. Amerykanie to
    >rasiści i szowiniści.

Fakt, płeć Hilary to jej minus, ale to chyba wynika z ich wyobrażenia prezydenta. commander-in-chief.

ale i tak sądzę, że ona może wygrać. mimo tylu minusów.
  • Anonim

• Anonim

kurde trochę poczytałem o nim....hmmmm ma gigantyczne szansę,ale na bank znajdą na niego haka jakiegoś.
  • Anonim

Po prostu. W Ameryce rzadzi "fikcyjna" demokracja. Finnsjera nie dopusci do tego, zeby wygral ideowiec - bo to dla nich tragedia.
    Clintonow, Bushow mozna sterować - a takim raczej nie
    Tak wiec nikt nie dopusci do tego, zeby jakis Ron Paul wygrał.
  • Anonim

• Anonim

no i mateusz pamiętaj że sporo do powiedzenia ma CIA,jeśli ron paul da im więcej hajsu,wygra na bank
  • Anonim

CIA jest na tyle silną instytucją, że parenascie milionow dolarow nikogo nie przekona.
    A dla takich instytucjii jak CIA - najlpesze sa rzady Bushow, Clintonow i tego typu politykow
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)