-
Anonim
jednej rzeczy za bardzo nie moge pojac-skad sie bierze to slepe zapatrzenie mlodych ludzi na to co napisze michnik,czech,najsztub,zakowsk i itp.persony??przeciez mamy tez wlasny rozum,nie?Ja chcialbym,zeby zamiast mowienie,ze "nie ma nic gorszego niz rzady PiS",podal jakies konkrety!
Przeciez jak mozna najbardziej pluc na CBA i polityke zagraniczna,jak to byly najwieksze i najlepsze zmiany w Polsce,od czasow Pilsudzkiego.Ja sam nie moglem uwierzyc,jak BEZ ZADNEGO skrepowania Kaczynski wywala ministrow,ktorzy sa"podejrzani".Tego nigdy wczesniej nie bylo!Chowalo sie pod stol.CBA zmienilo tyle,ze teraz kazdy boi sie dac lapowke,a to juz OGROMNY sukces.Czyz nie jest zwyciestwem,jak sie slyszy,ze sama Sawicka przestrzegala przed CBA?to znaczy ze ludzie zajmujacy sie lapowkarstwem rzeczywiscie sie boja.Dobry znak-czemu maja sie bac uczciwi ludzie,ze ktos ich przechytszy-w pracy,w nauce-dajac w lape,a nie Ci co popelniaja to przestepstwo.Jaki powinien byc prawidlowy stan rzeczy?
Jak juz ten pan mowil polityka zagr.pokazala,ze nie musimy sluchac sie Chiraca("siedziec cicho"),czy Bartoszewskiego("brzydka panna mloda,bez posagu").
To jest niesamowite,ze ktos odwazyl sie na walke,z CALA III RP!!
do tej przyslowiowej "III RP"(wiadomo,ze nie wszystko bylo zle,ale kazdy wie,co charakteryzowal okres 1989-2005),naleza:
gw,tokfm,radio zet(najpierw nazywalo sie "radio gazeta",co zmieniono na "radio zet"),tvn,polsat(zalozony wykorzystujac porzadne ograniczenia w zakladaniu telewizji i osob ktore o tym decydowaly),przekroj,przeglad, polityka,trybyna,nie,metro,one t.pl.
Czy to naprawde nie jest potezne gremium walczace tylko o jedno??
Pytanie do tych,ktorzy sie na mnie rzuca,z "geba"-czy nieprawda jest,ze "oni"wszyscy walcza o jedno i to samo?Najpierw pupilkiem bylo uw,potem kwasniewski,a teraz PO.
Czemu obraza sie cala reszte w tych mediach?
Zrobilem sobie porownanie-tokFm i RadioM.Sluchalem obydwu przez bity miesiac.Wniosek-czym rozni sie TokFm od znienawidzonego konsorcjum o.Rydzyka?niczym
W Radiu M.glupoty gadaja glownie ludzie dzwoniacy wieczorami,a w TokFm przychodzi Lis,Wolek i osiolek i u Zakowskiego wspolnie raduja sie,ze wszyscy jak jeden maz nienawidza "ciemnogrodnikow",prawicowcow itp.
Tam jest ideologia i cytowanie"gazety"od rana do wieczora.Naprawde.Radze niedowiarkom,zeby sami wlaczyli 97.7fm i sprawdzili.
W ogole ja bym chcial,zebysmy wszyscy czesciej sprawdzali,to co mowia i uzywali WLASNEGO rozeznania co jest prawda,a co falszem.
Takie proste..
ps.szczerze zycze,zeby wszystkie obietnice wyborcze PO sie spelnily i zeby MSZ zostal Sikorski,wtedy bedziemy spokojniejsi...przynajmiej o nasze kolana:)
pozdrawiam -
Anonim
o matko, zaraz zasne. 1481498384 tekst o Michnikowszczyznie , i tragediach narodowych.
-
Anonim
Btw - krytykujesz Wołka, ale przeciez to Wołek zapoczątkował walke z salonem, walka z III RP. -
Anonim
to ze sie pojawia jakies nazwisko w moim tekscie,nie jest od razu rownoznaczne z checia spalenia tej osoby na stosie..
Nazwisko Wolka w tekscie,znaczy przede wszystkim tyle,ze b.czesto pojawia sie on w TokFm.Kropka -
-
Anonim
Łomatko.
W najgorszej sytuacji znajdują się ludzie tacy jak ja. Np. ja wiem, że III RP była pełna patologii, ale i wiem że IV to również gówno.
Wiem, że Kaczyński jest fuj, ale Michnik też nie jest taki cudowny.
Z jednej strony dobrze, że ludzie biorą się teraz brać, z drugiej - spadła liczba przeszczepów, a w oparciu o zeznania jakiejś krętaczki wkroczono do domu Blidy, w wyniku czego ona zginęła.
Nie ma dla mnie miejsca ani wśród Michnikowszczyzny, ani wśród prawicowego oszołomstwa. Cóż mam począć? -
Wincu
No zawsze znajdzie się coś, ale jest tu bardzo dużo faktów, że rzesza ludzi nie uznaje powstania IV RP, ponieważ główny propagator i wyrocznia polityczna michnik truł umysły ludzi przez cholerne 18 lat i dalej to robi -
Anonim
ja nie reprezentuje prawicowego oszolomstwa.Nie ukrywam,ze zawsze bylem za informowaniem o mozliwosci przeszczepow i chcial,nie chcial wiele osob w ogole sie dowiedzialo,ze taka operacja w ogole istnienje i po smierci mammy mozliwosc innym pomoc.
Inna sprawa jest,ze przeciez jesli piekarz kradnie i oszukuje to wsadzamy go,nie zastanawiajac sie,czy sprzedarz chleba od tego spadnie.
Swoja droga,kto jest winny smierci Blidy?sama Blida,to chyba jasne?nikt jej przeciez nie zastrzelil.Ja np.w zeszlych wyborach glosowalbym na po(mimo ze nie mialem jeszcze prawa glosu),a przez te 2 lata zobaczylem,czego tak naprawde platforma chce.Nie bez powodu wyszedl z po Rokita(oprocz powodu krypt.Nelly).Tam go po prostu nie chca..
Problem jest teraz z ogromna polaryzacja miedzy pis a po.Mialem nadzieje na rzadzy popis,czy pispo.Prawo i Sprawiedliwosc zajelo by sie tematami,ktore ma w nazwie partii,a platforma gospodarka.Nie wiem,moze by sie udalo.Jak widac Tusk uznal,ze nie oplaca sie mu bycie w koalicji na pozycji nr.2.Stwierdzil zapewne,ze to mu przeszkodzi w wedrowce do palacu.
To widac teraz,gdy nie chce Sikorskiego w MSZ.
Jakby w 2010 narod wybieral miedzy Kaczynskim,a Sikorskim-byloby wrecz wspaniale.Tylko ze "Donek"tgo nie chce.. -
Anonim
IV Rzeczpospolita jest już faktem. Drugie z rzęu zwycięstwo prawicy polskej. Tym razem część eurodorozwinięta.
Jak się Euroscepycy i Złotówkosceptycy dogadają, komuna odjedzie na dobre. -
Anonim
-
Anonim
-
rez
Sikorski?m wszyscy się podniecają jednak...i tu chciałem napisać że dlaczego ma zostać prezydentem,ale jak Kaczyńskim nim został to właściwie każdy może.
Komunofobi się odezwali.Cudnie.
Ja tu tylko powtórzę że obecnie w parlamencie nie ma komunistów.
Ba!Nie ma socjalistów nawet.
Krist,na tym zdjęciu wyglądasz naprawdę normalnie więc po co pieprzysz takie bzdury?Bóg cie opuścił?
A co do IV RP.
Nigdy nie byłem żarliwym patriotą,ale historia nauczyła mnie czegoś.
W Polsce było wielu miałkich ludzi,karłów moralnych,pyskaczy i awanturników którzy uzurpowali sobie prawo do bycia wzorcami.
Numeracja Polski to wynik ogromnych przełomów,ogromnych zmian.
Najpierw odzyskanie niepodległości,później czasy powojenne no i te czasy IRP.
Jeżeli dla ciebie krist i dla tego człowieka którego ksywy nie pamiętam a temat założył Kaczyński jest wyznacznikiem wielkich zmian to jest mi przykro i wam współczuje.Może na leczenie nie jest za późno.
Jeżeli w jednym rzędzie stawiacie odzyskanie niepodległości i małego moralnie i etycznie Kaczyńskiego to wypada wam współczuć i mieć nadzieje ze własnych poglądów nie propagujecie na ulicach. -
Anonim
Przedwszystkim IV RP jest tylko i wyłącznie wymysłem pana K. Zawsze następny numer przed RP dodawano po ważnym wydarzeniu historycznym, a teraz jest odwrotnie. Teraz niech Tusk stwierdzi, że IV jest złe do III sie wrócić nie da więc zrobi V, później wygra kto inny i zrobi sobie VI a póxniej VII i VIII etc. etc bo czemu nie jak jestem u władzy to moge sobie wymyślić nazewnictwo. -
Anonim
>rez napisał
>Jeżeli dla ciebie krist i dla tego człowieka którego
>ksywy nie pamiętam a temat założył Kaczyński jest
>wyznacznikiem wielkich zmian to jest mi przykro i wam
>współczuje.Może na leczenie nie jest za późno.
>Jeżeli w jednym rzędzie stawiacie odzyskanie
>niepodległości i małego moralnie i etycznie Kaczyńskiego
>to wypada wam współczuć i mieć nadzieje ze własnych
>poglądów nie propagujecie na ulicach.
W końcu Kaczyński to WIELKI MĄŻ STANU... :/ -
rez
>˙·٠•●Shmul●•٠·˙ napisał
>Przeciez jak mozna najbardziej pluc na CBA i polityke
>zagraniczna,jak to byly najwieksze i najlepsze zmiany w
>Polsce,od czasow Pilsudzkiego.
Instytucja upartyjniona, służąca ściganiu opozycji (dlaczego nie zamknięto Lipińskiego jak proponował Begerowej stanowisko?) i opóźnianiu pewnych czynności (aresztowanie Lipca) jest dla ciebie czymś przełomowym?
"POLSKA" podaje że rzecznik CBA handlował płytami pirackimi.
Urocze.
Polityka zagraniczna to twardy realizm (jeżeli ktoś ma jakieś pojęcie o stosunkach m-narodowych to wie o czym mowa).
Jest to ciężka polityka w szczególności wtedy gdy cała reszta państw wyznaje inny model.
Ale jeżeli Macierewicz mówi o byłych szefach MSZ że byli agentami sowieckimi, a Fotyga nie ma JAKICHKOLWIEK kwalifikacji na szefa MSZ no to sorry.
Podobno Anna zanim wzięła się za parlament pracowała w maglu.
>Ja sam nie moglem uwierzyc,jak
>BEZ ZADNEGO skrepowania Kaczynski wywala ministrow,ktorzy
>sa"podejrzani".
Ja też tak mogę.Powołam najpierw ludzi z wątpliwą przeszłością i wyśle za nimi CBA jako pieska by ich śledził tak jak Kaczyński z Lepperem.
Następnie od początku do końća spreparuje przestępstwo i ich dorwe.
Cudowna walka z korupcją z tej "IV RP" była.
>Tego nigdy wczesniej nie bylo!Chowalo sie pod
>stol.CBA zmienilo tyle,ze teraz kazdy boi sie dac lapowke,a
>to juz OGROMNY sukces.
Masz jakieś dane co do tego że "każdy boi się dać łapówke"?
Jakiś sondaż chociaż?
Podejrzewam że nie,ale miło że kierujesz się emocjami.
To ważne w młodym wieku.
>Dobry znak-czemu maja sie bac uczciwi ludzie,ze ktos
>ich przechytszy-w pracy,w nauce-dajac w lape,a nie Ci co
>popelniaja to przestepstwo.Jaki powinien byc prawidlowy stan
>rzeczy?
Racja.Żyjmy w strachu.Zniżmy pensje minimalne lekarzy do 100 złotych i w każdym gabinecie zainstalujmy agenta z CBA by ten lekarz czasem koniaku nie wziął.
Genialne posunięcie.
Ale możę coś w tym jest że Polacy to tylko jak im się pętle zaciśnie wokół szyji to zaczną być uczciwi bo po dobroci to nikomu się nie opłaca.
Zresztą łapówki wynikają też z niedoprecyzowanego i dziurawego prawa,ale o tym nie piszesz, a mi się nie chce.
Według ciebie CBA to lek na całe zło.
Baw się dobrze.
>do tej przyslowiowej "III RP"(wiadomo,ze nie wszystko bylo
>zle,ale kazdy wie,co charakteryzowal okres
>1989-2005),naleza:
>gw,tokfm,radio zet(najpierw nazywalo sie "radio gazeta",co
>zmieniono na "radio zet"),tvn,polsat(zalozony wykorzystujac
>porzadne ograniczenia w zakladaniu telewizji i osob ktore o
>tym
>decydowaly),przekroj,przeglad ,polityka,trybyna,nie,metro,on et.pl.
>Czy to naprawde nie jest potezne gremium walczace tylko o
>jedno??
Teoria spiskowa?
Uroczo - na moim profilu masz link do grona "Spiskowa Teoria Dziejów".
Zapraszamy.
A tak serio - jeżeli te wszystkie pisma , telewizje, portale powstału z naruszeniem prawa to czemu Minister Zero tego nie wykrył?
A konferencje robił codziennie.
>ps.szczerze zycze,zeby wszystkie obietnice wyborcze PO sie
>spelnily i zeby MSZ zostal Sikorski,wtedy bedziemy
>spokojniejsi...przynajmiej o nasze kolana:)
>pozdrawiam
Na kolanach to był PiS wobec Busha i USA no ale może tobie to umknęło.
-
Anonim
Mowisz,ze przynajmiej Krist wyglada normalnie,znaczy sie,ze ja nie..no trudno:)
Ja akurat nie uwazam,ze okreslenie komunofobii jest obrazliwe,bardziej zastanawia mnie podejscie do historii osoby wypowiadajacej to okreslenie.
Czemu Sikorski?juz napisalem i dla mnie to sa przekonujace atuty.
Ja uwazam,ze Kaczynski na tyle jest czlowiekiem wielkiego formatu,na ile konsekwentnie zrobil krok w kierunku diametralnej poprawy sytuacji(powiedzmy)moralno-ety cznej kraju.
Owszem znalazlbym pare rzeczy do zarzucenia mu.Np.nie dotrzymywanie slowa(co wg mnie jest b.istotna sprawa)i zbytni pragmatyzm.Oczywiscie wazne jest tez pamietac jego najwiekszy blad,jakim bylo wykluczenie Jurka(nie bezposrednio oczywiscie),no i zrezygnowanie z uwolnienia dzieci nienarodzonych,przed zagrozeniem zycia.Uznal,ze kalkulacje w tym momencie sa wazniejsze,a ja przeciwnie uwazam,ze w tym momencie,wlasnie ZYCIE bylo wazniejsze..No coz,Giertych tez pomogl w glosowaniu przeciw(robiac z tego swoja wielka zasluge,zamiast starac sie znalezc stronnikow,ktorzy by sie wspolnie po stronie zycia znalezli).
Daloby sie napisac duzy artykul o tym,jak Giertych zaprzepascil wielka szanse na projekt Obrony Zycia,ktory zapoczatkowany zostal w momencie wygrania przez PiS wyborrow.Byla cala grupa poslow,dziennikarzy,biskupow,k siezy i swieckich,ktorzy wspolnie opracowywali uchwale,ktora mialaby szanse przejsc i skutecznie szukali sprzymierzencow.Giertych jak sie o tym dowiedzial,oczywiscie uznal,ze musi to on z tym wyjsc i wszystko(jak nie raz mu sie zdarzalo)zepsul..
wracajac do komunistow w rzadzie,to owszem Jaruzelski(i inni tego typu mordercy)do LiDu nie nalezy,ale przeciez chodzi o kontynuacje i sprzeciw wobec zerwania z przeszloscia,z PRLem.Zreszta co tu duzo mowic,wiesz dobrze"rez"o co chodzi.
"rez" napisal:
"W Polsce było wielu miałkich ludzi,karłów moralnych,pyskaczy i awanturników którzy uzurpowali sobie prawo do bycia wzorcami. "
przeciez wlasnie o to pytalem.O konkrety,ktora pozwalaja uzurpowac sobie wielu ludziom prawo do takich okreslen wobec Kaczynskich i calego nurtu(nazwijmy go)"IV RP-ej"?
czemu "mialcy ludzie"?
czemu "karly moralne"?
czemu "pyskacze"?
czemu "awanturnicy"? -
Anonim
>˙·٠•●Shmul●•٠·˙ napisał
>przeciez wlasnie o to pytalem.O konkrety,ktora pozwalaja
>uzurpowac sobie wielu ludziom prawo do takich okreslen wobec
>Kaczynskich i calego nurtu(nazwijmy go)"IV RP-ej"?
>czemu "mialcy ludzie"?
>czemu "karly moralne"?
>czemu "pyskacze"?
>czemu "awanturnicy"?
Odpowiedź na te czemu padła już 3 razy, ale powtórze kolej rzeczy
DOBRZE
Wielke wydarzenie historyczne ---> następna cyfra przed RP
ŹLE
Mały sflustrowany człowieczek dopycha sie do władzy ---> zmiana nazewnictwa bo ciemny tłum to kupi -
Anonim
po pierwsze ja nie zalozylem ten temat,zeby slyszec powtorki z "gazeta.pl",czy cos w tym stylu.Ja akurat mam nadzieje na wlasne przemyslenia,konkretnych ludzi.Nie robilem zadnych sondazy,jedynie widzialem nagranie gdzie Sawicka przestrzega agenta CBA,przed..agentami CBA.Owszem to nieduzo,ale pokazuje pewien pozytywny"powiew".Samo ujawnienie nagrania,nie jest czyms negatywnym(w koncu,jako obywatele mamy prawo wiedziec co robia wybrani przez nas poslowie),mi jedynie nie pasuje fakt,iz zostalo obiecane,ze temat ten przed wyborami,juz nie bedzie rozgrzebywany.
No coz..sami zebrali plony,w wysokosci 32%
Co do Lipinskiego,to tego rodzaju "targi"polityczne sa norma,tylko ze nie nagrywal ich nikt do tej pory(no moze nie liczac fragmentu "Nocnej zmiany",gdzie sie targuje Walesa).
owszem nie studiuje stosunkow miedzynarodowych,tylko historie,ale to nie zmienia faktu,ze nie podales zadnego konkretnego bledu,przez Fotyge popelnionego.
Co do Macierewicza,to to jest oszolom-sprawa prosta.Najpierw byl mlodym "chegevarysta",tera jest szalonym poszukiwaczem agentow.
Jednak,w tym sformulowaniu jest duzo prawdy.Nie mam ku temu dowodow,ale Ty takze nie masz,wiec nie widze powodu,zebys mial twierdzic,ze to nieprawda..
Co do mediow,to prawo bylo w okresie "szukania"demokracjii w Polsce,tak zmieniane,zeby "kantowac"w taki sposob,zeby to zgodne z prawem bylo.To golym okiem widac i stad takie poparcie uzyskal w 2005 r. Kaczynski.Poza tym moja glowna mysla jest fakt pewnego frontu,a nie tego czy ten front istnieje legalnie,czy tez nie.W tych rzeczach sie nie znam,ale jako obserwator wspolne myslenie tych wszystkich mediow widze i to staram sie wytykac skutecznie.
Pytanie-skad sie bierze ta tradycyjna odpowiedz na temat CBA,ktora sprowadza sie do tlumaczenia sprawcow.
Ludzie bioracy,czy dajacy sa ofiarami,a egzekutorzy prawa zli.Coz za demoralizacja spoleczenstwa i to z ust najjasniejszego Pana Adama?
Teoria spiskowa?bardziej takowa jest wniosek(to byl bodajze przekroju),ze to Kaczynski uknul i wstawil zlych ludzi w rzadzie,by ich pozniej w chwale usunac.Szkoda,ze juz tak nie kochaja te wszystkie media Kaczmarka.Cisza sie nagle zrobila i nawet nikt juz w obronie tejze persony nie pisknie..
co do klekania prze USA,to moze nawet cos w tym jest,ale mimo wszystko lepszym i pewniejszym sojusznikiem sa USA,niz UE.To co Ty nazywasz klekaniem,jest zwyklym wypelnianiem zobowiazan i nie ma nawet co porownywac do faktu iz rzad SLD zatail fakt iz mozliwym bedzie ukarnie Polski za to iz nie zezwolila zabic dziecka,uznajac ze Jego zycie wazniejszym jest niz zycie dwoch galek ocznych pani 1000. -
Anonim
"Mały sflustrowany człowieczek dopycha sie do władzy --->zmiana nazewnictwa bo ciemny tłum to kupi"
skad ten maly sfrustrowany czlowieczek?Chodzi o wzrost Kaczynskich(ktory nagle stal sie sprawa wagi panstwowej)?
To co nazywasz sfrustrowanym,jest zwyklym "dosyc!" na to co zrobiono ze zdobytej wolnosci.
-
Anonim
>PumaYang napisał
>Przedwszystkim IV RP jest tylko i wyłącznie wymysłem pana
>K.
akurat nazwe wymyslil Matyja,badz Spiewak i byl to projekt wspolny wielu dziennikarzy i ludzi opinii. -
Anonim
Postaraj sie skupić na przekazie, bo ja prościej już tego wyjaśnić nie umiem....