Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomo...

Kolejne ograniczenie wolnego rynku.
  • Anonim

głupie
  • robakk

chuj z wolnym rynkiem w te parę dni w roku, te święta odnawiają wspólnotę
  • Anonim

żadnej wspólnoty niestety nie ma :(
    A ja dzisiaj bym sobie chetnie chleb świezy kupil. a piekarnie podejrzewam tez chetnie by dzis sprzedawały.
  • Anonim

cholera, zapomniałam zrobić zakupy wieczorem.

nawiasem mówiąc, też mi się wydaje, że zakaz handlu w święta jest bez sensu.
  • Кароліна Kądziela

>
    żadnej wspólnoty niestety nie ma :(

A ja dzisiaj bym sobie chetnie chleb świezy kupil. a piekarnie podejrzewam tez chetnie by dzis sprzedawały.

włoz do mikrofalowki, albo do opiekacza.. będzie jak nowy;>
  • Anonim

Do mikrofalowki? Wynalazek szatana - majacy na celu mnie zabic w młodym wieku.
    A tak naprawde - niezły pomysł :)
  • Anonim

Tak a jak będziesz chciał świerzą zupe sobie zrobić, to wysyp proszek z torebki i zasyp wodą.
  • 1=2

ograniczenie wolnego rynku. dlaczego ktoś mi ma zabronić sprzedaży chleba w święta? a jeśli jestem niewierzący to co?
  • Anonim

nie ważne kogo obchodzi czy jesteś wierzący reszta jest (przynajmniej tak sie deklaruje) i ty masz sioe dostosować do rydzykowskiej hołoty
  • robakk

No a idziesz na cmentarz, czy nie? Jak idziesz to podtrzymujesz wspólnotę z przodkami...

• Anonim

a tak wogóle to księża chyba maja jakieś wynagrodzenia za bycie księdzem, bo w końcu żyć z czegoś muszą. A to oznacza, że jeśli pobierają pieniądze to odprawienie mszy w niedziele jest poniekąd ich pracą. Więc jeśli to praca to powinni im tego zakazać. :D
  • robakk

kościoły i stacje benzynowe nie podlegają tym przepisom :)
  • Anonim

>robakk-weryfikacja empiryczna napisał
    >No a idziesz na cmentarz, czy nie? Jak idziesz to
    >podtrzymujesz wspólnotę z przodkami...
    >
    >

Nie nie idę, bo w przeciwieństwie do większości "wierzących" nie potrzebuje święta żeby sobie przypomnieć o tym, że moi bliscy nie żyją. I moge ich odwiedzać na grobach przez cały rok, a nie tylko w święto od górnie przykazane, a reszte roku nied trzeba pamiętać bo po co. Można niepamiętać bo nie ma święta, później tydzień przed "świętem" iść ładnie wysprzątać, żeby ludzie widzieli że dbam i 1 iść sie pomodlić, żeby ludzie widzieli, zę jestem. A od 2.11 do 20.10 nast roku znów moge niepamiętać, bo przecieć nie ma święta.
  • Anonim

>robakk-weryfikacja empiryczna napisał
    >kościoły i stacje benzynowe nie podlegają tym przepisom
    >:)

Robak a bary z piwem? Bo to też użyteczność poubliczna moim zdaniem :D
  • robakk

A tak serio to powinni pozwolic pracowac właścicielowi i jego rodzinie jeżeli chcą, zakaz dotykał by tylko pracowników najemnych.

Powiedzmy sobie szczerze, to chujowe pracowac w święta, gdy inni chodzą z rodziną po grobach przodków...

• Кароліна Kądziela

no nie zupełnie tak jest.
    To tak jakbys kochał mame tylko w urodziny i o niej pamiętał, dał prezent, a cały rok byś do nie niej dzwonił i się nie odzywał.

Po prostu mozesz byc codziennie na cmentarzu, ale dzis jest Święto Zmarłych i winno się być szczególnie.

A że sa takie przypadki, jak opisałes powyżej, to owszem, ale i tym razem - nie generalizujmy.

Przy okazji.. "zasypać"wodą zupę?
  • robakk

>Nie nie idę, bo w przeciwieństwie do większości
    >"wierzących" nie potrzebuje święta żeby sobie
    >przypomnieć o tym, że moi bliscy nie żyją. I moge ich
    >odwiedzać na grobach przez cały rok, a nie tylko w
    >święto od górnie przykazane, a reszte roku nied trzeba
    >pamiętać bo po co. Można niepamiętać bo nie ma
    >święta, później tydzień przed "świętem" iść ładnie
    >wysprzątać, żeby ludzie widzieli że dbam i 1 iść sie
    >pomodlić, żeby ludzie widzieli, zę jestem. A od 2.11 do
    >20.10 nast roku znów moge niepamiętać, bo przecieć nie
    >ma święta.

O kurwa jakiś ty nowoczesny. Kolego tu chodzi o RYTUAŁ, a nie o "pamiętanie"....

• Кароліна Kądziela

>Pan Mateusz napisał
    >Do mikrofalowki? Wynalazek szatana - majacy na celu mnie
    >zabic w młodym wieku.
    >A tak naprawde - niezły pomysł :)
    >

Dzięki mnie masz śniadanie, czy co tam jesz.

Co Cie nie zabije, to Cie wzmocni;D
  • robakk

>PumaYang napisał
    >>robakk-weryfikacja empiryczna napisał
    >>kościoły i stacje benzynowe nie podlegają tym przepisom
    >>:)
    >
    >Robak a bary z piwem? Bo to też użyteczność poubliczna
    >moim zdaniem :D

Kupujesz browar na stacji benzynowej i idziesz pic po mszy...ja tak nie robię ale zauważyłem że taki jest zwyczaj we wsi to której się wprowadziłem :)
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)