- 1
- 2
-
Anonim
koło nauk politycznych otrzymało następującego maila:
Przestrzeń publiczna jest przepełniona śladami po historycznej różnorodności. Jednak pełna jest również od prób jej stłumienia.. Czy otwartość na inność w przeszłości to mit? A jeśli tak â?? komu jest potrzebny? Czy źródłem dyskryminacji innych kultur może być fatalne zauroczenie systemami totalitarnymi? Czy dyskryminacja kobiet to współczesna odmiana faszyzmu?
Dzień po 69. rocznicy Nocy Kryształowej, zapraszamy na debatę â??Faszyzm â?? echa przeszłości", w której wezmą udział:
* dr Beata Kowalska (Instytut Socjologii UJ)
* Anna Lipowska - Teutsch (Towarzystwo Interwencji Kryzysowej)
* dr Ewa Majewska (Instytut Filozofii UW)
Prowadzenie:
*Piotr Wójtowicz (Zieloni 2004)
*Aleksandra Sowa (Zieloni 2004, Stowarzyszenie Ostra Zieleń, KPH Kraków)
Spotkanie odbędzie się 10 listopada o godz. 17 w krakowskim klubie Re (ul. Św. Krzyża 4)
nie chce mi się opisywać znowu więc kopiuje to co zamieściłem na forum politologów uniwersytetu jagiellońskiego:
"powinienem zacząc od sporej ilości przekleństw...tak by było chyba najadekwatniej...ponieważ to co mnie dziś spotkało w re jest przykładem chamstwa na skale ogromnie irytującą...
nie wiem jak wyglądała ta konferencja,nie wiem jaki miała przebieg,ani czy była ciekawa czy nie...nie dlatego że z lenistwa postanowiłem zostać na łobzowie...nie dlatego że widząc do dziej się o16 z oknem dałem sobie z wyprawą na sw.krzyż spokój...nie!poprostu miałem do czynienia z klasycznym przykładem lewicowego pojmowania rzeczywistości...
mając za sobą wstęp ,napiszę teraz;)coż to sprawiło że się tak zdenerwowałem,uniosłem i zniesmaczyłem...
otóż znalazłwszy tutaj jedno , w swej skrzynce pocztowej drugie ,a na grono.net trzecie zaproszenie nie mogłem się nie wybrać.przyszedłwszy jednak samemu jak każe wychowanie 15min wcześniej po któtkich poszukiwaniach znalazłwszy sale spotkaznia z niejakim zdziwieniem odkryłem że jest ona(z wyjątkim kilku osób przygotowujących się do rozpoczęcia)pusta.doszedłem tędy do wniosku iż dobry spacerek nie może być zły wybrałem się na takowy i wróciłem d tegoż klubu ok.16/55
zaobserwowałem też wzmożoną aktywnośc policji(10-12funkcjonariuszy)s zczególnie wokól spisywanych przez nich mężczyzn robiących wrażenia członków falangi;)nie zatrzymywany przez wspomniamych funkcjonariuszy z powodu odpowiedniego chyba stroju(tj.zimowa kurtka i marynarka-ale tej nie widzieli)ponownie udałem się do wspomnianej już sali i tu właśnie spotkało mnie chemstwo nibywałe...
najpierw kilku panów przedemną zostało poproszonych o opuszczenie sali.wtedy byłemjeszcze przekonany że znajomi robią sobie z siebie kolokialnie rzecz ujmując "jaja". kiedy zostali poproszeni o zaproszenia byłem już tego absolunie pewien. tym bardziej że błyskotliwie odpowiedzieli że zaproszeń nie było,na co jednak oponęci pozostali głusi. jakież było moje zdziwienie gdzyż ci osobnicy zaczęli zbierać się do wyjśćia!zdziwienie zaczęło gwałtownie rosnąć gdy przyszła kolej na mnie...jakiś gość robiący wrażenie bolszewickiego aparatczyka który poczuł władze nad ludźmi podszedł do mnie i "poprosił" żebym natychmiast opóścił spotkanie
rotfl
no zgasiło mnie;)
na pytanie czemuż to prosi się mnie iż mam opuścić lokal padło stwierdzenie że nie podoba mu się jak wyglądam. niestety nie udało mi się dowiedzieć czy chodzi o kurtke,marynarke, czy może źle dobrane(adidasy miast jakiś lakierków...;/)buty.
i w tym miejscu pojawia się pytanie do starszych i bardziej obeznanych kolegów:czy ja trafiłem na jakiś debili czy wszystkie spotkania w krakowie wyglądają w ten sposób?bo oczywiście nigdzy nie myśłałem że lewica(feministki,trockiści,an archiści..)traktują poważnie swe postulaty o wolności równości i tolerancji,ale u mnie na prowincji nigdy wcześniej nie zdażyło mi się wylecieć ze spoktkania bo komuś -
Anonim
się nie podobały moje rysy(a'propos współczesnych przejawów faszyzmu...)...." -
Anonim
-
Sześć stóp pod ziemią
Niezłe jajo xD
Na mnie raz jakiś gej napadł, że jestem homofob(ką?), bo nie pozwoliłam mu się przede mnie wcisnąć w kolejce do kiosku xD -
-
Anonim
-
robakk
>Sofija :D napisała:
>Niezłe jajo xD
>Na mnie raz jakiś gej napadł, że jestem homofob(ką?), bo
>nie pozwoliłam mu się przede mnie wcisnąć w kolejce do
>kiosku xD
znaczy klepną cię z otwartej czy jak?
Serio, jestem ciekaw jak geje napadają :) -
Artur
>robakk-weryfikacja empiryczna napisał
>Serio, jestem ciekaw jak geje napadają :)
Zawsze od tyłu :) -
robakk
-
Sześć stóp pod ziemią
>robakk-weryfikacja empiryczna napisał
>>Sofija :D napisała:
>>Niezłe jajo xD
>>Na mnie raz jakiś gej napadł, że jestem homofob(ką?),
>bo
>>nie pozwoliłam mu się przede mnie wcisnąć w kolejce do
>>kiosku xD
>
>znaczy klepną cię z otwartej czy jak?
>
>Serio, jestem ciekaw jak geje napadają :)
Hymm, raczej ograniczył się do napaści słownej :P -
M
-
Anonim
"Czyżby lewacy po prostu panicznie się bali przygotowania merytorycznego narodowców i konserwatystów? A może nawet samego ich widoku?"
Raczej boja sie łysych karków; d
-
Anonim
kurwa mateusz moje zdjęcie jest aktualne,a na takie imprezy zawsze przychodze w marynarce...zresztą w przeprosinach które mailowo dostałem od organizatorki(jak ją opieprzyłem za chamstwo w stosunku do organizacji które zaprosili,to przeprosiła ale wspomniała o lękiem czy nikt "nie zakłóci porządku dyskusji";/ rotfl)
acha-na tej stronie jest błąd -spotkanie było 10go a nie 9tego(no chyba że na innym się działo to samo;//) -
Anonim
-
Anonim
nie-jestem dobry wyborca po...ale to chyba też było bez znaczenia....następnym razem sprawie sobie koszlke z leninem i kostke z naszytą anarchią to uznają za godnego zaszczytu... -
Anonim
-
Anonim
>Pan Mateusz napisał
>Lenin wiecznie zywy
tja...dobrze że gnoja kołkiem przybili do terrakoty w tym mauzoleum boby uciekł i dalej robił burdel;/ -
Gamsider_
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35...
Spęd bydła zaliczony do udanych. Manipulacja i "demokratyczna prawda" w tekście na niskim poziomie, w dodatku obliczona na totalnych debili, chociażby tu:
"- To mowa nienawiści - replikowała Majewska, oklaskiwana przez większość publiczności."
i tu:
"Ku zaskoczeniu lewicowych organizatorów konferencja zainteresowała także młodych ultraprawicowców, którym jednak nie chodziło wyłącznie o wymianę poglądów."
No i niżej napisali, że prawica właśnie poglady wymieniała...
[ Tu powinno paść niecenzuralne słowo opisujace autorów ] -
ENIGMA Chiffriergerat
"Po co organizować debatę i w ostatniej chwili uczynić ją zamkniętą, skoro bez mnogości poglądów debaty nie ma? "
O LOL...I kto to pisze?
-
Ajgor
Ten artykuł jest z rodzaju tych, których nie warto dokładnie czytać, bo jak się spojrzy na tekst z góry i pod odpowiednim kątem, to daje się zauważyć napis "nie czytaj tego gówna"; ) -
Anonim
członkowie i sympatycy Narodowego Odrodzenia Polski, Młodzieży Wszechpolskiej, Obozu Narodowo-Radykalnego, UPR i KoLibra.
ohhh cudownie jak iść na durną dyskusję o faszyźmie(przecież wiadomo że lewa strona nie dopuści obiektywnej dyskusji) to sie wszyscy pchają ale jak trzeba było oddać głos na wyborach to pewnie do wyborów konserwatyści nie poszli.....
- 1
- 2