Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Ten temat został poruszony na forum o III i IV RP, ale doszedłem do wniosku, że konieczne jest oddzielne forum,a to racji tego, iż temat jest bardziej niż poważny.
    Istnieją dwa bardzo realne dla dzisiejszego świata zagrożenia:
    1.Pierwszym jest przejęcie naszej cywilizacji przez Islam,które tu i teraz się odbywa,na naszych oczach,
    2.Zabijanie niewinnych dzieci i to co się wyczynia w temacie aborcji w sensie ideologicznych,ale również konkretnie jakie skutki przynosi masowe morderstwo na nienarodzonych.Skutki ekonomiczne,etyczne i przede wszystkim moralne.

Bezsprzecznie dużo bardziej niebezpieczne jest to drugie,a to z takich powodów:
    I.zabija się człowieka,który w żaden sposób nie może się bronić i niczym nikomu nie zawiniło.
    II.Niszczy się psychikę głównie kobiet,ale również mężczyzn(wykonujący "zabiegi",mężowie,partnerzy i ojcowie tych kobiet,które dziecko "usunęły")
    III.Sprowadzamy na siebie(jako ludzkość)nieszczęście.Jak wiemy,w przyrodzie nic nie ginie,a tylko zmienia właściciela.To samo się dzieje,jeśli chodzi o Zło,w jakiejkolwiek postaci.Ta krew i te miliardy żyć ludzkich aż prosi się o karę,o konsekwencje.Można to porównać do "efektu motyla".Gdy czytam i widzę co się wyprawia z dziećmi nienarodzonymi i jak manipuluje się(a konkretnie stoją za tym wielkie firmy zarabiające na uśmiercaniu dzieci,o czym będę pisał)społeczeństwem,to mam bardzo mocne uczucie,że w końcu za to zapłacimy,niestety.
    IV.Wykoślawienie natury ludzkiej,przez zamazywanie zła,a szczególnie przez pokazywanie zła,jako dobra.Przykład z tego grona: "rez" pisze: "Dla mnie kobieta która nie ma prawa w pełni decydować o losie swojej ciąży bo katolicka prawica wie przecież lepiej jest ubezwłasnowolniona i już."
  • Anonim

Wiadomości z frontu walki o życie ludzkie:

"Hiszpańskie media donoszą o „horrorze aborcyjnym” wykrytym w klinikach Barcelony. Lekarze zabijają dzieci nawet w 7. miesiącu ciąży.

Policja dokonała wielu zatrzymań. W trakcie rewizji w placówkach medycznych odkryto wiele śladów świadczących o szczególnym okrucieństwie personelu dokonującego aborcji. W przypadku zaawansowanej ciąży lekarze prowokowali poród, jednak by kobieta nie zorientowała się, że rodzi żywe dziecko maluchom wstrzykiwano wcześniej silną truciznę. Następnie dzieciom odcinano głowę, a ciała mielono w urządzeniu do rozdrabniania odpadków kuchennych i spuszczano do kanalizacji.

W Hiszpanii doszło do skandalicznej sytuacji, ponieważ w wielu ośrodkach medycznych, gdzie dokonuje się przerywania ciąży nie przestrzega się warunków określonych przez prawo, szczególnie w odniesieniu do terminu aborcji. Doszło do zupełnej bezkarności i działania na marginesie prawa. Hiszpańskie Forum Rodziny apeluje do władz medycznych i sanitarnych kraju o respektowanie obowiązującego prawa w kwestii aborcji.

Według danych Instytutu Polityki Rodzinnej, w Hiszpanii co 5 minut ginie jedno dziecko. Oznacza to ok. 300 aborcji dziennie. W roku 2006 w Hiszpanii dokonano ok. 100 tys. aborcji; co szósta ciąża zakończyła się zabiciem dziecka w łonie matki."

źródło:
    http://www.hli.org.pl/xoops/modules...
  • Anonim

primo- kwestia aborcji rzeczywiscie ponura:/ nawet bardzo, chyba niewiele rzeczy tak dobitnie swiadczy o degenracji naszej cywilizacji. Ale jest takie wielkie osobne grono na dyskusje:)
    secundo- ciekawe dane ale nie masz mniej "kontrowersyjnych" linkow?
  • Wincu

Do kontrowersyjnych tematów->kontrowersyjne linki
    Bądź co bądź również jestem przeciwnikiem aborcji
  • KleksWGaciach D.

Zaraz muzułmanie przejmą kontrolę nad światem i wprowadzą karę śmierci za skrobankę. Nie ma zmartwienia...
  • rez

Temat po raz setny wałkowany bo najwyraźniej komuś się nie chciało po prostu użyć wyszukiwarki tematów bądź po prostu poszukać.
  • rez

A ten mój cytat którego użył zakładający temat w pełni podtrzymuje.
  • Camilo Loco

Czy wy naprawdę nie macie ciekawszych tematów? To już drugie forum gdzie pojawia się wątek o aborcji, a przecież nie ma o czym dyskutować.
    Aborcja=Morderstwo i nieważne w jakich okolicznościach, w normalnym społeczeństwie nikt nawet nie śmie podważać prawa do życia, ale no tak, żyjemy w III RP(ludowej) i świecie postrewolucyjnym gdzie oczywiste oczywistości wywołują zdziwienie na twarzach, podobno rozsądnych ludzi.; /
  • Camilo Loco

Czy wy naprawdę nie macie ciekawszych tematów? To już drugie forum gdzie pojawia się wątek o aborcji, a przecież nie ma o czym dyskutować.
    Aborcja=Morderstwo i nieważne w jakich okolicznościach, w normalnym społeczeństwie nikt nawet nie śmie podważać prawa do życia, ale no tak, żyjemy w III RP(ludowej) i świecie postrewolucyjnym gdzie oczywiste oczywistości wywołują zdziwienie na twarzach, podobno rozsądnych ludzi.; /
  • rez

>COGITO napisał
    >Czy wy naprawdę nie macie ciekawszych tematów? To już
    >drugie forum gdzie pojawia się wątek o aborcji, a
    >przecież nie ma o czym dyskutować.

Dokładnie.

>Aborcja=Morderstwo i nieważne w jakich okolicznościach, w
    >normalnym społeczeństwie nikt nawet nie śmie podważać
    >prawa do życia, ale no tak, żyjemy w III RP(ludowej) i
    >świecie postrewolucyjnym gdzie oczywiste oczywistości
    >wywołują zdziwienie na twarzach, podobno rozsądnych
    >ludzi.; /

Pierdolenie.
    To też zbyt często się pojawia się na forum.
  • Camilo Loco

Komentarz proporcjonalny do tematu wątku.; >
  • Anonim

" A ten mój cytat którego użył zakładający temat w pełni podtrzymuje. "

wow twardziel.
  • Anonim

>-●Shmul●- a écrit

>II.Niszczy się psychikę głównie kobiet,ale również
    >mężczyzn(wykonujący "zabiegi",mężowie,partnerzy i
    >ojcowie tych kobiet,które dziecko "usunęły")

Nie chce nawet myśleć, ile kobiet usunęło pod presją swoich beznadziejnych, skurwysyńskich facetów, mówiących "durna suko, usuń, bo jak nie to *** ( wstaw, co lubisz). Biedni, cierpiący mężczyźni! Nie znoszę takiego patrzenia. To, że kobieta nosi dziecko, nie oznacza, że powstało ono tylko przez nią ( bo to tańca trzeba dwojga, z tego, co ja wiem :P ) i że decyzja o usunięciu jest tylko jej decyzją.

Aborcja jest bardzo skomplikowanym tematem, bo jej podłoże nie jest do końca jasne. Nie możemy stwierdzić, że wredne kobity chcą się skrobać, bo lubią.

Swoją drogą, mnie osobiście mierzi argument "bo dziecko zniszczy jej życie". Dzieci wcale nie niszczą życia, mogę Wam podać niezłe państwowe licea, w których można się uczyć w ciąży i po ciąży, prywatne ( dobre), gdzie mamusia będzie miała całkiem nieźle, można dostać się na studia i być fajną matką. MOŻNA. To wszystko jest realne, czego dowodem jest całkiem sporo młodziutkich matek, których dzieci nie do końca były planowane. Przeraża mnie ta panika kobiet ( i mężczyzn zresztą też) przed posiadaniem dzieci. To naprawdę nie jest ani jakieś straszne, nie pozbawia mózgu, nóg, rąk i innych rzeczy.

• Anonim

Kontrowersyjne linki? A zabijanie,to rzecz pieknej merytorycznej dyskusji,czy raczej konkretnych decyzji.Przypominam,tu chodzi o ZYCIE!
    To nie gadanie o PiSie,Tusku,czy George Bush'u,to CODZIENNE zabijanie dzieci w MILIONACH.Wiem,smutna prawda,sam chetnie bym tego faktu nie zauwazal,ale wiem,ze jako spoleczenstwo za smierc tych dzieci,po czesci jestemy odpowiedzialni,jezeli nic nie robimy.
    Jednej rzeczy nie rozumiecie-ten temat trzeba walkowac,walkowac i walkowac doputy-PRZYNAJMIEJ-prawnie bedzie zakazana.Nie przyjmuje do wiadomosci,ze cywilizacja w ktorej zycie i dla ktorej zyje(nauka,podatki,praca),pozw ala na cos takiego,cos takiego lansuje i lobbuje jeszcze na dodatek na rzecz zabijania dzieci,a wszystko dlatego,ze to niezly interes.
    Nie chodzi o kase,a o wartosci?Czyzby na pewno?
    Prosze,do przejrzenia(dokumenty o sprzedazy konkretnych czesci ciala,tych"plodow" i to w cywilizowanych Stanach)

4 zdjecia dokumentow:
    (pod haslem [one],[two],[three],[four])
    http://priestsforlife.org/images/in...

..i my smiemy sie nazywac cywilizacja europejska?Gorzej niz Sparta!
  • Anonim

>Maszeńka. a écrit
    "Nie możemy stwierdzić, że wredne kobity chcą się skrobać, bo lubią."

mysle,ze chyba jasne,ze nie mialem tego na mysli
  • Polakom gratulujemy MACHAJA!!!

nie jestem za aborcją-
    ale jestem za wolnym wyborem kobiety.

1. to jej ciało i jej wybór.
    2. rozrasta się podziemie aborcyjne- lepiej, by kobieta usuwała ciąże w czystej klinice, niż w brudnych piwnicach.
    3. kobietom odmawia się aborcji nawet w drastycznych przypadkach (Alicja Tysiąc); legalziacja załatwiłaby ten problem.

Nikt normalny nie jest za aborcją,
    ale w tym dusznym kraju dogmaty katolickie stoją ponad zdrowiem i życiem kobiety. To idiotyzm.

Problem byłby mniejszy,
    gdyby państwo wreszcie na serio zainteresowało się kwestią antykoncepcji i edukacji seksualnej...
  • Anonim

Weźcie ortodoksyjni katole kiedys sie wszyscy zbierzcie. Wszyscy sie na was solidarnie zbełtamy. Nie da sie waszego chrzescijanskiego bełkotu słuchać. Nie da.
  • Camilo Loco

>Pan Mateusz wrote:
    >Weźcie ortodoksyjni katole kiedys sie wszyscy zbierzcie.
    >Wszyscy sie na was solidarnie zbełtamy. Nie da sie waszego
    >chrzescijanskiego bełkotu słuchać. Nie da.
    >

towarzyszu, jak ty się pięknie wysławiasz. A chcesz dostać od takiego katola w przysłowiowy ryj czy stawiasz się, bo jesteś w internecie?; >

Ja osobiście sobie takim gówienkiem rąk nie brudzę, lecz z pewnością inni urażeni mają w zanadrzu jakieś bicze, kije bejsbolowe i inne artefakty do czynienia bólu. :))

Życzę Spokojnej Rekonwalenscencji.

• Camilo Loco

>Polakom gratulujemy MACHAJA!!! wrote:
    >1. to jej ciało i jej wybór.

Więc wciąż należysz do swojej matki. Jakie to uczucie?; >
    :)))
    >2. rozrasta się podziemie aborcyjne- lepiej, by kobieta
    >usuwała ciąże w czystej klinice, niż w brudnych
    >piwnicach.

A jeszcze lepiej żeby w ogóle nie zabijała nikogo. No chyba, że takich idiotów jak ty. Nawet nie szkoda.; ))

>3. kobietom odmawia się aborcji nawet w drastycznych
    >przypadkach (Alicja Tysiąc); legalziacja załatwiłaby ten
    >problem.

Ciekawe, że wcześniej Pani T. płodziła dzieci i nic jej się nie stało, a podobno poród mógłby tak pogorszyć jej stan, że aż doprowadzić do śmierci. Nic nie sugeruję, a idiotycznego prawa europejskiej nie skomentuję.

>Nikt normalny nie jest za aborcją,
    >ale w tym dusznym kraju dogmaty katolickie stoją ponad
    >zdrowiem i życiem kobiety. To idiotyzm.

W krajach socjalistycznych jak Portugalia czy Hiszpania odbiera się prawo do życia nienarodzonym dzieciom, istny faszyzm.
    Jak ci duszno to się umyj albo lepiej pojedz na CHRL - tam zabijają masowo nienarodzonych.; >

>Problem byłby mniejszy,
    >gdyby państwo wreszcie na serio zainteresowało się
    >kwestią antykoncepcji i edukacji seksualnej...

Problem by zniknął w ogóle gdyby Państwo raczyło zostawić nas wszystkich w spokoju i pozwoliło nam sie rozwijać.
  • rez

>towarzyszu, jak ty się pięknie wysławiasz. A chcesz
    >dostać od takiego katola w przysłowiowy ryj czy stawiasz
    >się, bo jesteś w internecie?; >
    >
    >Ja osobiście sobie takim gówienkiem rąk nie brudzę, lecz
    >z pewnością inni urażeni mają w zanadrzu jakieś bicze,
    >kije bejsbolowe i inne artefakty do czynienia bólu. :))
    >
    >Życzę Spokojnej Rekonwalenscencji.

I to ma być ta nauka społeczna kościoła?
    Bejzbole?Porównywanie człowieka do gówna?
    Jezus tak nauczał?
    A może jesteś jednym z tych purpuratów sb-eków którzy się elegancko bawili za czasów PRL a teraz pretendują do odgrywania roli sumienia narodu?

| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)