-
MarYan
W najbliższych tygodniach, ma zapaść decyzja na temat przyszłości Kosowa. Według prognoz najprawdopodobniejsza jest jego niepodległość pod egidą ONZ. Temu stanowisku sprzeciwia się Serbia, która nie chcę utracić swych historycznych ziem, oraz Rosja odwieczny sojusznik Serbii, która uważa, że wolne Kosowo może drastycznie wpłynąć na stabilność nie tylko Rosji, ale także Europy Zachodniej.
Czekam na opinię. Moje zdanie: Kosowo zostaje przy Serbii, jednak jako szeroka autonomia. -
Anonim
Dlaczego Serbii tak zależy? Czy za Kosowem ustawiła się jakaś kolejka? -
Cook
-
Cook
>MarYan napisał
>W najbliższych tygodniach, ma zapaść decyzja na temat
>przyszłości Kosowa. Według prognoz najprawdopodobniejsza
>jest jego niepodległość pod egidą ONZ.
To na pewno wymarzona przez Albańców forma niepodległości:) Będą nimi rządzić czarnuchy z Kofana Anana na czele:)
>Temu stanowisku
>sprzeciwia się Serbia, która nie chcę utracić swych
>historycznych ziem, oraz Rosja odwieczny sojusznik Serbii,
>która uważa, że wolne Kosowo może drastycznie wpłynąć
>na stabilność nie tylko Rosji, ale także Europy
>Zachodniej.
>
>Czekam na opinię. Moje zdanie: Kosowo zostaje przy Serbii,
>jednak jako szeroka autonomia.
To skandal z tym rozwalaniem Serbii. Czemu szeroka autonomia dla Kosowa? Po co - można ewentualnie - jak już się majstruje - zrobić wolną strefę ekonomiczną a la "hąkąg" - niech wolny rynek rozwiąże "problemy etniczne" (czyt. wypierdoli Albańczyków z powrotem do afryki:) -
-
Anonim
Ja mam w pamieci,co Serbowie wyczyniali,wiec dla mnie nieciekawym wydaja sie proby "przejecia" Kosowa,przez Serbie.Zreszta niezaleznosc Kosowa? czemu nie? Niech oni zdecyduja,ja tak to widze -
Cook
Mylisz się - Serbowie nie chcą "przejąć" Kosowa, oni chcą go bronić i bronili - przed tymi którzy próbowali im je odebrać. Czyli jest odwrotnie niż piszesz. Dla Serbów Kosow to kolebka - chciałbyś żeby Polsce upierdolili Wielkopolskę, albo Kraków? -
GdCfos
>-●Shmul●- napisał
>wiec dla mnie
>nieciekawym wydaja sie proby "przejecia" Kosowa,przez
>Serbie.Zreszta niezaleznosc Kosowa? czemu nie? Niech oni
>zdecyduja,ja tak to widze
Cook ma rację. To tak jakby Polsce urzędasy z Hagi czy Brukseli czy Waszyngtonu łaskawie dali Wielkopolskę w ramach autonomii. -
Anonim
Tylko,ze u nas Wielkopolska tego nie chce.Zreszta trudno mi te zbrodnie obrona nazwac -
GdCfos
>-●Shmul●- napisał
>Tylko,ze u nas Wielkopolska tego nie chce.Zreszta trudno mi
>te zbrodnie obrona nazwac
Zbrodnie popełniali wszyscy. Równie dobrze można powiedzieć: "nie wyobrażam sobie nadać Albańczykom kosowskim autonomii ze względu na zbrodnie które popełnili". -
Anonim
Coz gdyby od dluzszego czasu w Wielkopolsce zyla wiekszosc wloska zas w pewnym momencie rzad Polski wpadl na pomysl kampanii ludobojstwa i eksterminacji Wlochow, to chyba trzeba by bylo niestety oddac Wielkopolsce w lapy Wlochow... -
Anonim
Gaston nie ma porownania. nie ma.
Gdyby Serbia byla normalnym krajem a nie krajem wysylajacym watachy psycholi dokonujacych minianihilacji etnicznej, to pretensje Albanczykow bylyby absurdalne. Ale niestety w tej sytacji? -
Miłosz
>Stubb ... napisał
>Gdyby Serbia byla normalnym krajem a nie krajem wysylajacym
>watachy psycholi dokonujacych minianihilacji etnicznej
"Lekkie" nadurzycie, nie sądzisz?:>
-
Anonim
-
Anonim
naduŻycie:)
Niestey stubbma tutaj racje.Ja rozumiem walke z UE,ale nie kosztem rozumu i poczucia szacunku do ludzi i ich godnosci.
Powiem tak: Srbowie swoimi okropienstwami udowodnili,fakt iz powinni sie Albanczycy od nich uwolnic.
Dla mnie to podobienstwo wieksze jest w Czeczenii,jesli juz porownujemy -
Miłosz
-
Anonim
-
Anonim
A nie ma też przypadkiem watahy, tak a propos, a nie watachy? :>
Mam tylko pewne "ale", jak słyszę, że coś jest pod egidą ONZ, to aż mi się słabo robi - istnieje drugi tak nieudolny twór? -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim