Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ajgor

>Houx napisał
    >Co do wybiórczego bronka to jakoś sobie nie przypominam,
    >żeby tak głośno protestował gdy to pis przeprowadzał
    >czystki.... chociażby w TVP czy PR.

-tzn. nie protestował, kiedy PiS oczyścił TVP z niego samego? :) To się nazywa serwilizm!
    A tak na serio - co znaczy, że PiS robił czystki w TVP? TVP jest publiczna, czyli polityczna par excellence. Każda nowa władza obsadza tam swoich ludzi. Czystki robił sam Wildstein jako prezes. Poza tym telewizja publiczna zatrudnia zdecydowanie za dużo ludzi w porównaniu z telewizjami prywatnymi.
  • mr. ricci

>krist044 ha scritto
    >Nie jestem takim idiotą aby wierzyć, że paliki i zasieki
    >chronią mnie przed czymkolwiek.

dlatego to nie są paliki i zasieki, a przede wszystkim sytuacja prawna tych terytoriów. palików i zasieków i tak zdaje się nie zamierzają usuwać.
  • mr. ricci

>Houx ha scritto
    >>The Loyolist napisał
    >>>krist044 ha scritto
    >>>Polakiem jest ten, kto chce Polakiem być. Na bycie
    >>Polakiem
    >>>trzeba sobie zasłużyć. Granice do tego nie służą.
    >>
    >>granice służą do separowania miejsc, w których polacy
    >>mogą ustalać własne zasady, od miejsc, w których takie
    >>uprawnienie służy żydom, muzułmanom, niemiaszkom,
    >>rosjanom i innym. nie jesteś aż takim idiotą, żeby
    >tego
    >>nie rozumieć.
    >
    >Jest dopiero 19 a Ty już chyba nieźle sobie popiłeś
    >kolego.

jest już 19:46, a ty ciągle pierdolisz :>:>
  • Anonim

>The Loyolist napisał
    >>krist044 ha scritto
    >>Nie jestem takim idiotą aby wierzyć, że paliki i
    >zasieki
    >>chronią mnie przed czymkolwiek.
    >
    >dlatego to nie są paliki i zasieki, a przede wszystkim
    >sytuacja prawna tych terytoriów. palików i zasieków i tak
    >zdaje się nie zamierzają usuwać.

już usunęli a jak nie usunęli to tylko dlatego, że nie zdążyli
  • Anonim

>The Loyolist napisał

>jest już 19:46, a ty ciągle pierdolisz :>:>

po alko robisz się agresywny
  • Anonim

>Ajgor napisał

>-tzn. nie protestował, kiedy PiS oczyścił TVP z niego
    >samego? :) To się nazywa serwilizm!
    >A tak na serio - co znaczy, że PiS robił czystki w TVP?
    >TVP jest publiczna, czyli polityczna par excellence. Każda
    >nowa władza obsadza tam swoich ludzi. Czystki robił sam
    >Wildstein jako prezes. Poza tym telewizja publiczna
    >zatrudnia zdecydowanie za dużo ludzi w porównaniu z
    >telewizjami prywatnymi.

No wtedy też nie protestował. W ogóle tak jakoś dziwnie cicho siedział... a teraz nagle się uaktywnił
  • Anonim

????????? A ja pamietam ze kilkanascie tekstow kpiacych absolutnie z pisowskich czystek akurat to primo secundo- caly spor na linii PIS Wildstein zasadzal sie wlasnie na tym ze nie chcial sie godzic na pewne nominacje i wtrynianie pewnych ludzi wiec jest lekka bezczelnoscia pisac co piszesz a tertio- jak byl prezesem to przestal byc felietonista to naturalne... ale poszperaj w wywiadach...

Wyklarowalem Ci troche Houx bo mam wrazenie ze nie za bardzo kojarzysz sprawe:)
  • Anonim

No widocznie nie bardzo kojarzę sprawę:) Zapodaj chociaż kilka tych tekstów.

Wildstein wyleciał, bo nie chciał pewnych ludzi............. ale z nadania Giertycha i Leppera. O ile dobrze pamiętam jarek go poświęcił, żeby uzyskać zgodę tych dwóch panów na przeprowadzenie jakiejś ustawy.

Co nie zmienia faktu, że pan W. w TVP sam przeprowadzał czystki i zwalniał wszystkich jak leci... a teraz krytykuje identyczne poczytania nowej władzy..

Teraz krytykuje Ćwiąkalskiego, a np nie przeszkadzało mu nigdy, że Ziobro, nie tylko sam czystki przeprowadzał, ale i wymieniał po kilka razy prokuratorów prowadzących niektóre sprawy ( np. w sprawie zatrzymania Krauzego, śmierci ojca Ziobry itp)

Krytykuje Ćwiąkalskiego, za to, że odwołuje prokuratorów, których powołał Ziobro( oczywiście po wyczyszczeniu ich poprzedników) na początku swojego urzędowania do prowadzenia najważniejszych dla Ziobro spraw. Tu więcej na ten temat: http://www.rp.pl/artykul/76439.html

Co więcej.. z tego co pisze na swoim blogu" stan praworządności [przestrzeganie prawa przez organa władzy] w naszym kraju poprawił się w ostatnich dwóch latach." Trzeba mieć klapki na oczach, żeby tak twierdzić. Już sam fakt dopuszczenia samoobrony do władzy, a ich ludzi do stanowisk... i naszych pieniędzy to zwichnięcie praworządności.

Straszną hipokryzją i wybiórczością jest to, że krytykuje teraz, a milczał gdy poprzedni minister robił dokładnie to samo...
  • Anonim

Panie Houx,Twoje gadanie w tym temacie,to kopia informacji od wiadomych srodowisk.Moj szwagier lubi roztaczac wizje niezaleznej,preznej i konkurencyjnej TVP,a'la BBC.Polowa jego rodziny i moj brat w TVP pracuja i uwierz mi,ze Bronek byl jesli chodzi o niezaleznosc TVP najlepszy i jak mi on powtarzal,uznawali jego autorytet i dzialanie wszyscy-od prawa do lewa. Tu akurat mam wiecej do powiedzenia.A wywalili go bo sie stawial Koterskiej.Glownie za to.
    To jest jedna rzecz,z tych ktore kaczorom mam za zle - wywalenie B.W.
    Stubb,ta inf. o szpanowaniu mam od siostry,ktora go tez zna:)
  • Anonim

Rzeczywiście masz więcej do powiedzenia:) Co i rusz słyszę, że ktoś z Twojej rodziny akurat z kimś coś gdzieś i dlatego jest tak a nie inaczej:D No nic.. wracam do czytania GW.. muszę się jeszcze kilku tekstów Michnika nauczyć na pamięć:)

Acha... Pewnie masz też w rodzinie jakichś prokuratorów, sędziów albo adwokatów... spytaj się kogoś i napisz mi potem jak jest na prawdę z tym ziobro i ćwiąkalskim:D
  • Anonim

ej,chwila chwila - zarzucasz mi klamstwo?
    Jak chcesz mnie sprawdzic,to na priva Ci wysle inf. dokladniejsze, gdzie dokladnie pracuje kto i nazwiska nawet,jak bardzo bedziesz ciekawski.
    Prosze Cie,nie zarzucaj mi klamstwa,bo to mile nie jest
  • Anonim

Adwokata w rodzinie mam,ale to ciut dalszej,a brat studiuje prawo na UW.Sedziow nie mam,chyba ze o tym nie wiem:)
  • Anonim

>-●Shmul●- napisał
    >ej,chwila chwila - zarzucasz mi klamstwo?
    >Jak chcesz mnie sprawdzic,to na priva Ci wysle inf.
    >dokladniejsze, gdzie dokladnie pracuje kto i nazwiska
    >nawet,jak bardzo bedziesz ciekawski.
    >Prosze Cie,nie zarzucaj mi klamstwa,bo to mile nie jest

nie zarzucam Ci kłamstwa... wyluzuj:). nie musisz mi wysyłać żadnych nazwisk na prv; ) po prostu że tak delikatnie powiem, nie uznaję takiej argumentacji... ze mój wujek to coś, a stryjek to coś , a tatuś to jeszcze coś... bo to trochę dziecinne jest ... chociaż nie ukrywam.. sam kiedyś też tak robiłem więc...ale to było daaaaaaaaawno temu:P
  • Anonim

Układ powrócił
    aaaaaa!!
  • Anonim

Ja nie mialem na mysli przechwalania sie z piaskownicy,a jesli tak to odebrales,to znaczy,ze widocznie niejasno sie wyrazilem.Mi chodzi jedynie o to,ze akurat w publicznej mam rodzine,wiec moge sie podzielic nt.spotrzezen ze srodka problemu pt. Bronek w TVP,jako ze akurat o tym zaczelismy mowic.Tylko tyle:)
  • Anonim

Ad Houx
    Podstawowy spor z Wildsteinem przebiegal na linii odwolania/nie odwolania Raczynskiej- czlowieka par exellence pisu. Wiec jak widzisz glowny spor Wildsteina z rzadem dotyczyl wlasnie niezgody na pisowskie nominacje niekompetentnych ludzi. To w sprawie TV.

Nie chce mi sie wyszukiwac teraz tekstow w annalach rzepy czy wprostu ale pamietam wypowiedzi oburzonego Kaczora ktory explicite stwierdzal- "my dla neigo bylismy dobrzi a on caly czas krytykowal"... Wiec tez nie pisz ze nie krytykowal bo to nieprawda.

Co do Cwiakalskiego- jakbys sie wczytal to Wildstein nie jest zachwycony Ziobra tylko slusznie stwierdza, ze w sytuacji obecnej ktora wymaga glebokiej reformy (co do czego wszyscy sie chyba zgodzimy) czlowiek bedacy prawnikiem i bedacy w rozmaitych ukladach personalno zawodowych z systemem ktora ma zmienic- nie jest dobra nominacja- a jego dzialania potwierdzaja niestety slusznosc tez Wildsteina:/
    Dalej- nawet bedac niechetnym Ziobrze- trzeba mu przyznac ze tylko on jak narazie podjal sie proby calosciowej niezbednej reformy naszego skazonego systemu prawda. Jak to oceniamy to juz inna sprawa, ja sam za Ziobra nie przepadalem.
    I na koniec- jest tylko jeden wymierny dowod pozwalajacy okreslic czy poprawil sie stan praworzadnosci czy nie- kwestia tego jak oceniaja zagraniczni inwestorzy stabilnosc rynku i stopien korupcji- kazdy nawet GW przyznaje Pisowi, ze akurat za ich rzadow kwestia korupcji sie polepszyla, tym samym tez jakosc prawa... Wystarczy spojrzec na miedzynarodowe rankingi czy posluchac opinii ekonomistow wszelakich...

BTW zawsze mnie to bawilo- czytalo sie LeMonde gdzie w jednym artykule jakis francuzik opowiadal ze Hitler przy Kaczynskim to miekki Bolek, a pod koniec, w dziale bardziej ekonomicznym opowiadano o stabilizacji rynku, poprawieniu jakosci sadow i ograniczeniu korupcji w Polsce:)

Jak mozna sie domyslac rozne media rozne artykuly zauwazaly:)

Mam nadzieje ze to juz koniec dyskusji o BW. Tyc smutno sie robi jak sie widzi jak niesprawiedliwie i zgodnie z obiegowa opinia ten facet jest oceniany:/
  • Anonim

http://www.rp.pl/artykul/78833.html
    nice:)
  • Cook

http://www.dziennik.pl/polityka/art...

nicer:)
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)