Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Cook

tych co uciskali tak okrutnie tych biednych murzynow?!
  • GdCfos

>Cook napisał
    >tych co uciskali tak okrutnie tych biednych murzynow?!

To robili akurat papiści. :>
  • Anonim

>-●Shmul●- a écrit
    >Nie zczailem-to do mnie bylo?
    >Ja najbardziej lubie byc filosemita wsrod takich
    >prawicowcow("takich",nie w sensie pejoratywnym),a wsrod
    >lizoŻydoDupych lubie studzać emocje milosci do Narodu
    >Wybranego.Bez zbednych emocji,tak zwyczajnie.

Filosemityzm jest zwyczajnie głupi. Bo po cholerę? Nie jestem w stanie tego pojąć, ale obawiam się, że Twoja postawa wzbudza antysemityzm. :>:>
  • Anonim

Zalezy tez co mamy na mysli mowiac "filosemityzm"
  • GdCfos

>-●Shmul●- napisał
    >Zalezy tez co mamy na mysli mowiac "filosemityzm"

Rozumiemy przez to obsesję żydomanii. Natomiast nie antyżydomanii, ale prożydomanii. Jedni i drudzy napędzają i nakręcają się wzajemnie bo kiedy antyżydoman powie że Żydzi są odpowiedzialni za całe zło świata, to prożydoman będzie doszukiwał się korzeni żydowskich u najwybitniejszych postaci świata. :)
  • Anonim

Ja chyba do takich nie naleze.Chociaz dla jakiegos antysemity,pewnie bede zydofilem
  • mi-haó; ميخاو

Nie przypisuj semityzmu tylko Żydom. Arabowie to też semici.
  • Camilo Loco

;)
  • mi-haó; ميخاو

No co? :) :)
  • Cook

>mi-haó napisał
    >Nie przypisuj semityzmu tylko Żydom. Arabowie to też
    >semici.

arabowie też żydzi :)
  • mi-haó; ميخاو

Nie-e! :D
  • Anonim

Kurde o czym my gadamy? Jak ktos mowi o antysemityzmie,to wiadomo ocb
  • mi-haó; ميخاو

Nie, nie wiadomo. A jeśli ktoś mówi o antysłowiantyzmie to też wiadomo że chodzi o Polaków?
  • Anonim

>mi-haó napisał
    >Nie, nie wiadomo. A jeśli ktoś mówi o antysłowiantyzmie
    >to też wiadomo że chodzi o Polaków?

chyba antyslawiźmie jeśli już;)

ale fakt faktem, że do ludów semickich zalicza się o ile mi wiadomo większość narodów afryki północnej i bliskiego wschodu, a określenie faktycznie stosuje sie w zasadzie tylko w przypadku antypatii do żydów.

imho zjawisko antysemityzmu jest starannie pielęgnowane przez samych żydów, którym bardzo wygodnie jest występować w roli wiecznych ofiar.
    ludziom się wpaja od małego, że nie wolno powiedzieć nic złego na żyda, bo to 'antysemityzm' i urasta to nierzadko do takiej paranoi, że nazwanie kogoś żydem albo zauważenie u kogoś żydowskich cech urody wywołuje powszechne oburzenie, czego doświadczyłem kilka razy na własnej skórze;)

i to w zasadzie byłby ciężki offtop ale analogicznie sytuacja wygląda z homosiami choć raczej w mniejszym stopniu
    po prostu obie grupy wybrały podobną strategię
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)