-
Cook
-
GdCfos
>Cook napisał
>tych co uciskali tak okrutnie tych biednych murzynow?!
To robili akurat papiści. :> -
Anonim
>-●Shmul●- a écrit
>Nie zczailem-to do mnie bylo?
>Ja najbardziej lubie byc filosemita wsrod takich
>prawicowcow("takich",nie w sensie pejoratywnym),a wsrod
>lizoŻydoDupych lubie studzać emocje milosci do Narodu
>Wybranego.Bez zbednych emocji,tak zwyczajnie.
Filosemityzm jest zwyczajnie głupi. Bo po cholerę? Nie jestem w stanie tego pojąć, ale obawiam się, że Twoja postawa wzbudza antysemityzm. :>:> -
Anonim
-
-
GdCfos
>-●Shmul●- napisał
>Zalezy tez co mamy na mysli mowiac "filosemityzm"
Rozumiemy przez to obsesję żydomanii. Natomiast nie antyżydomanii, ale prożydomanii. Jedni i drudzy napędzają i nakręcają się wzajemnie bo kiedy antyżydoman powie że Żydzi są odpowiedzialni za całe zło świata, to prożydoman będzie doszukiwał się korzeni żydowskich u najwybitniejszych postaci świata. :) -
Anonim
Ja chyba do takich nie naleze.Chociaz dla jakiegos antysemity,pewnie bede zydofilem -
mi-haó; ميخاو
-
-
mi-haó; ميخاو
-
Cook
>mi-haó napisał
>Nie przypisuj semityzmu tylko Żydom. Arabowie to też
>semici.
arabowie też żydzi :) -
mi-haó; ميخاو
-
Anonim
Kurde o czym my gadamy? Jak ktos mowi o antysemityzmie,to wiadomo ocb -
mi-haó; ميخاو
Nie, nie wiadomo. A jeśli ktoś mówi o antysłowiantyzmie to też wiadomo że chodzi o Polaków? -
Anonim
>mi-haó napisał
>Nie, nie wiadomo. A jeśli ktoś mówi o antysłowiantyzmie
>to też wiadomo że chodzi o Polaków?
chyba antyslawiźmie jeśli już;)
ale fakt faktem, że do ludów semickich zalicza się o ile mi wiadomo większość narodów afryki północnej i bliskiego wschodu, a określenie faktycznie stosuje sie w zasadzie tylko w przypadku antypatii do żydów.
imho zjawisko antysemityzmu jest starannie pielęgnowane przez samych żydów, którym bardzo wygodnie jest występować w roli wiecznych ofiar.
ludziom się wpaja od małego, że nie wolno powiedzieć nic złego na żyda, bo to 'antysemityzm' i urasta to nierzadko do takiej paranoi, że nazwanie kogoś żydem albo zauważenie u kogoś żydowskich cech urody wywołuje powszechne oburzenie, czego doświadczyłem kilka razy na własnej skórze;)
i to w zasadzie byłby ciężki offtop ale analogicznie sytuacja wygląda z homosiami choć raczej w mniejszym stopniu
po prostu obie grupy wybrały podobną strategię