Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Zephyr77

• Gamsider_

Do Korwina mam ostatnio ambiwalentny stosunek, ale Szkło (przynajmniej w tym fragmencie) po prostu nudzi. Chyba brak im konceptów. Polecam "Puls Tygodnia" (niedziela, 11:00 na Pulsie oczywiście), ze szczególnym uwzględnieniem "Rewersu", jeśli ktoś chce się pośmiać. Wcześniejsze odsłony programu też potrafią rozbawić :)
  • Anonim

ja jestem za UPR a dlaczego???

po 1.moim zdaniem obecne partie na scenie to koło wzajemnej adoracji które dla zasady "ręka ręke myję" złamie każdą przed wyborczą obietnicę.

po 2.nawet malowana prawica nie wiele różni się od postkomuny,wiem że patriotyczny życiorys leżenia na styropianie to wielka przeszłość ale nie można od niej wiecznie odcinać kuponów zwłaszcza że przy okrągłym stole zniweczyli swój własny dorobek.Komuny nie dało się ruszyć po nim ani trochę:)

po 3.czym obecne na scenie partię są???szalupy ratunkowe dla karierowiczów czy wysłannicy różnych lobby???to i to a do tego można jeszcze dorzucić nieuków,wrodzonych jełopów,oszustów,hazardzistów, dziwkarzy,chlejusów a przede wszystkim wszyscy to lenie.Nie robią nic a pieniążki płyną.Jako że UPR nie bierze państwowych pieniędzy wiadomo że nie jest przechowalnią finansową dla różnej maści idiotów.

po 4.czemu akurat UPR?.W sumie zrobienie całkiem wolnego rynku i całkowitej utopijnej wolności(jaką głosi UPR) groziło by anarchią bo ludzie nie potrafią z takowej korzystać i ciągle ciążą do socjalizmu byle jakiego ale zawsze socjalizmu.Ale każdy potencjalny Polak to wróg urzędasów,beznadziejnej służby zdrowia i skorumpowanej policji,a to wszystko jest efektem socjalizmu z którym UPR stara się walczyć więc pod tym względem UPR jedyny głosi solidną walkę z urzędasami którzy więcej przejedzą niż zarobią i z tym się utożsamiam.

po 5.kwestia Unii.
    WIem że Korwin przegina z mówieniem że Unia to "czasy hitlerowskie i to z większym podatkiem" ale z drugiej strony media przesadzają z tymi "wielkimi kwotami" z unii europejskiej.Przecież to nie są dotacje a nasze pieniądze!!my jako członek unii mamy elastyczny europejski budżet co znaczy że to co dostaliśmy teraz za 10 lat damy komuś innemu.Bo tak działa unia.

po 6.To naturalne że musieliśmy w niej być i do niej wejść bo biznesowo to zwiększona szansa ale Unia w takiej formie jest tworem dziwacznym i raczej bez przyszłościowym.Zatrudnia więcej urzędników niż może im zapłacić,do tego ponagla inne kraje by też zwiększyły(kraje nowe w unii).Socjalizuje rynek pracy,tak że obecne pokolenie Polaków czy Rumunów tyra ciężko na emerytów z Francji czy Niemiec.Nie potrafi utożsamiać się ani z wartościami patriotycznymi jak i religijnymi.Dodatkowo uchwaliła trakt Lizboński który w razie wejście Rosji do Unii(nie jest to możliwe??)odbiera całej zachodniej Europie jakiekolwiek głosu.Już samo wejście Turcji było by ciekawym zjawiskiem.Jest 17.krajem na świecie pod względem ludności wcześniej jedynym krajem z Europy są tylko Niemcy,przecież wiadomo jak lizbona teraz rozdzieliła głosy.
  • Vito

eh ten Korwin...

oczywiście drogie lewaczki zapominają o 'przypadłościach' swoich idoli, choćby tow. Kwaśniewskiego
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)