-
Anonim
Mam szacunek do Kościoła, gdyz bardzo czesto wystepowal on w moim zyciu, jednak obecnie, kiedy patrze na obecna sytuacje nie widze przyszlosci by Kosciol wchodzil w sprawy panstwowe. Co wy sadzicie na ten temat? -
Anonim
-
Anonim
Księża to też obywatele i sprawy państwowe powinny ich jak najbardziej obcodzić. -
Zocha
owszem, ale nie powinni ingerować, powinni mowić co jest dore, co złe w kwesti czytko ludzkiej, a nie politycznej, tu pozostaiwajmy wolnośc wyboru, lub z Księdzem podyskutujmy, ale nie gdy on stoi na ambonie ; ) -
-
robakk
-
Goost
-
Anonim
>robakk-weryfikacja empiryczna napisał
>no ale jak stoi na ambonie to już tracisz swobodę myśli
>i wyboru?
Wiele osób traci. Najlepszy przykład ojca dyrektora i chordów chrześćjan gotowych mordować innowierców, którzy odważą się ręke podnieść na swojego mentora -
Goost
>PumaYang napisał
>chordów chrześćjan gotowych mordować innowierców,
pohamuj sie czlowieku... -
Anonim
>Goost napisał
>>PumaYang napisał
>>chordów chrześćjan gotowych mordować innowierców,
>
>
>pohamuj sie czlowieku...
źle napisałem powinno być:
chordów "chrześćjan" gotowych mordować innowierców -
Anonim
-
robakk
-
Anonim
> jak stoi na ambonie to nie ma dyskusji
a jak zaczytujesz się w GazWybie to masz dyskusję? -
robakk
-
Anonim
nie prawda, gazwyb to bardzo pularistyczna gazeta, można na jej łamach spotkać się z całym wachlarzem różnorodnych opinii! nie to co na ambonie ciągle to samo! -
Anonim
>Stanisław Kolicki napisał
>a nie "hord"?
Dziękuję za poprawę. Sens pozostaje ten sam. -
Cook
dlaczego księża nie mogą a komuniści mogą "się wtrącać"? A no tak, jakżem mógł zapomnieć....... -
Anonim
>robakk-weryfikacja empiryczna napisał
>to już jakieś twoje urojenia
http://pl.youtube.com/watch?v=liYU8... tak faktycznie moje urojenia...
Dlaczego komuniści mogą a księża nie mogą? Może inaczej komuniści mogą a księża nie powinni. Komuniści jest to grupa typowo polityczna, księża zaś powinni pełnić rolę duszpasterską a nie polityczną. Z tego co wiem człowiek powinien zostawać księdzem ze względu na jego wiarę w boga, a nie upodobania polityczne. -
Cook
sugerujesz, że księża będą mogli się wypowiadać dopiero jak założą partię? W takim razie kto Tobie daje prawo do wypowiadania się w "sprawach państwa"? -
Anonim
to przeslodkie- a jak chcesz oddzielic religie od przekonan politycznych skoro na sztandarach kazdej lewicowej partii jest haslo walki z religia? -
Anonim