Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Mam szacunek do Kościoła, gdyz bardzo czesto wystepowal on w moim zyciu, jednak obecnie, kiedy patrze na obecna sytuacje nie widze przyszlosci by Kosciol wchodzil w sprawy panstwowe. Co wy sadzicie na ten temat?
  • Anonim

Ja juz w sumie wykładam na KK.
  • Anonim

Księża to też obywatele i sprawy państwowe powinny ich jak najbardziej obcodzić.
  • Zocha

owszem, ale nie powinni ingerować, powinni mowić co jest dore, co złe w kwesti czytko ludzkiej, a nie politycznej, tu pozostaiwajmy wolnośc wyboru, lub z Księdzem podyskutujmy, ale nie gdy on stoi na ambonie ; )
  • robakk

no ale jak stoi na ambonie to już tracisz swobodę myśli i wyboru?
  • Goost

jak stoi na ambonie to nie ma dyskusji
  • Anonim

>robakk-weryfikacja empiryczna napisał
    >no ale jak stoi na ambonie to już tracisz swobodę myśli
    >i wyboru?

Wiele osób traci. Najlepszy przykład ojca dyrektora i chordów chrześćjan gotowych mordować innowierców, którzy odważą się ręke podnieść na swojego mentora
  • Goost

>PumaYang napisał
    >chordów chrześćjan gotowych mordować innowierców,

pohamuj sie czlowieku...
  • Anonim

>Goost napisał
    >>PumaYang napisał
    >>chordów chrześćjan gotowych mordować innowierców,
    >
    >
    >pohamuj sie czlowieku...

źle napisałem powinno być:

chordów "chrześćjan" gotowych mordować innowierców
  • Anonim

a nie "hord"?
  • robakk

to już jakieś twoje urojenia
  • Anonim

> jak stoi na ambonie to nie ma dyskusji

a jak zaczytujesz się w GazWybie to masz dyskusję?
  • robakk

Czytając gazWyb to jak słuchac rabina :P
  • Anonim

nie prawda, gazwyb to bardzo pularistyczna gazeta, można na jej łamach spotkać się z całym wachlarzem różnorodnych opinii! nie to co na ambonie ciągle to samo!
  • Anonim

>Stanisław Kolicki napisał
    >a nie "hord"?

Dziękuję za poprawę. Sens pozostaje ten sam.
  • Cook

dlaczego księża nie mogą a komuniści mogą "się wtrącać"? A no tak, jakżem mógł zapomnieć.......
  • Anonim

>robakk-weryfikacja empiryczna napisał
    >to już jakieś twoje urojenia

http://pl.youtube.com/watch?v=liYU8... tak faktycznie moje urojenia...

Dlaczego komuniści mogą a księża nie mogą? Może inaczej komuniści mogą a księża nie powinni. Komuniści jest to grupa typowo polityczna, księża zaś powinni pełnić rolę duszpasterską a nie polityczną. Z tego co wiem człowiek powinien zostawać księdzem ze względu na jego wiarę w boga, a nie upodobania polityczne.
  • Cook

sugerujesz, że księża będą mogli się wypowiadać dopiero jak założą partię? W takim razie kto Tobie daje prawo do wypowiadania się w "sprawach państwa"?
  • Anonim

to przeslodkie- a jak chcesz oddzielic religie od przekonan politycznych skoro na sztandarach kazdej lewicowej partii jest haslo walki z religia?
  • Anonim

Komuniści to jest grupa przestępcza.
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)