Forum Polityczne [1172]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • mi-haó; ميخاو

Już wcześniej słyszałem, że globalne ocieplenie to tylko "chwyt marketingowy" dla firm które muszą się tym zajmować, dzięki czemu mają co roku forsę od przestraszonych państw. Artykuł w najnowszym NCz! tylko utwierdził mnie w przekonaniu ze globalne ocieplenie to bujda, a co wy o tym myślicie?
  • Anonim

Chyba nie tak do końca skoro mamy styczeń, a mój termometr pokazuje +6 stopni
  • Anonim

Może w "NCz" nie ma działu z pogodą...Miłej lektury.
  • Anonim

globalne ocieplenie jest pieprzonym faktem, pyt. na ile to sprawka czlowieka. Kompletnie nie wiem, obie strony maja za soba renomowanych naukowcow, ja zas nie jestem zadnym ekspertem, iec jak mam miec kurwa opinie?
  • Anonim

hlehle choc z drugiej strony to ja tez pierdole, moze u nas cieplej ale aktualnie w Bagdadzie zawierucha sniezna...
  • Cook

po co walkowac ten temat po raz kolejny? Widzieliscie "End Game" (na google video)? To cale ekologiczne pieprzenie to stara dobra manipulacja...
  • Anonim

>Stubb ... napisał
    >globalne ocieplenie jest pieprzonym faktem, pyt. na ile to
    >sprawka czlowieka. Kompletnie nie wiem, obie strony maja za
    >soba renomowanych naukowcow, ja zas nie jestem zadnym
    >ekspertem, iec jak mam miec kurwa opinie?

Poczytaj sobie o polu magnetycznym ziemi oraz o zmieniającej się aktywności słońca. Ekoszarlatani zachowują się jak starożytni astronomowie, którzy potrafili obliczyć czas następnego zaćmienienia słońca :)
  • Anonim

Jedni mowia, ze takie ocieplenie klimatu juz bylo - inni mowia, ze owszem w sredniowieczu bylo ocieplenie klimaut, ale obecnie jest nieporownywalnie wieksze
    Sęk w tym - że nie powinnismy ograniczac, tylko rozwijac naukę. Dawac pieniadze naukowcom, na badania - człowiek moze to zahamowac, ale nie ograniczeniami - tylko mózgiem
  • Anonim

>PumaYang napisał
    >Chyba nie tak do końca skoro mamy styczeń, a mój
    >termometr pokazuje +6 stopni

Generalnie dla Polski globalne ocieplenie bedzie w porzadku :D
  • Anonim

>Pan Mateusz napisał
    >Generalnie dla Polski globalne ocieplenie bedzie w porzadku
    >:D

Dla Polski może tak, ale dla Śląska już nie; )
  • \/\/ {()} \/\/

a moim zdaniem globalne ocieplenie jest faktem.
  • Anonim

>Czesław napisał
    >>Pan Mateusz napisał
    >>Generalnie dla Polski globalne ocieplenie bedzie w
    >porzadku
    >>:D
    >
    >Dla Polski może tak, ale dla Śląska już nie; )

Mieszkam na Mazowszu, wiec m itam globalne ocieplenie pasuje
  • Anonim

oby jak najpredzej,bo ja co roku normalnie kurwicy dostaje,jak zima przychodzi..masakra!
  • Żarek

Globalne ocieplenie jest faktem, z którym nie warto polemizować (bo kto z faktami polemizuje :P) Jest to całkowicie naturalny proces który nasza planeta przechodzila wielokrotnie... tak juz jest, klimat sie ociepla, zeby móc sie ochlodzic. Zaledwie 10 tysiecy lat temu polowa naszego kraju byla pod lodem... Za kilka tysiecy lat beda tu rosły pomarancze, a za kilkaset znow lodowiec... Działalność człowieka jest tu smiesznie marginalna... Człowiek w całym XX wieku wyemitował tyle gazów cieplarnainych co erupcja wulkanu Hekla w XIX wieku. Nie wspominajac o tkaich erupcjach jak Wezuwiusz czu Santorini.
    Walka z globalnym ociepleniem jest tak realistyczna jak odsolenie Pacyfiku
  • Gamsider_

>Pan Mateusz
    >Jedni mowia, ze takie ocieplenie klimatu juz bylo - inni
    >mowia, ze owszem w sredniowieczu bylo ocieplenie klimaut,
    >ale obecnie jest nieporownywalnie wieksze

Raczej niezbyt to prawdopodobne, skoro spod kilku lodowców wyłaniają się ruiny/szczątki/resztki osad.

>Żarek
    >Walka z globalnym ociepleniem jest tak realistyczna jak
    >odsolenie Pacyfiku

A sensowna, jak przeciwdziałanie cyklowi dzień/noc :)
  • Camilo Loco

>T.K napisał
    >a moim zdaniem globalne ocieplenie jest faktem.

Tylko mogło by się pospieszyć, bo zimno trochę.; p
  • Camilo Loco

Jak szacujecie? O ile się spóźnia bądź może jest punktualne?; >
  • \/\/ {()} \/\/

Ja tam długo nie żyje :p ale z tego, co zawsze słyszę od starszych jak to kiedyś śniegu było od cholery - teraz jakoś mało go jest :P
  • Anonim

Niestety. Zimy prawdziwej nie ma, jest za to zimno i brzydko.
  • Anonim

Oby zimy w ogole nie było.
    Zima jest najgorszym zjawiskiem dla swiata.
    Zwolennik 25-35 stopni Celsjusza
| |

Zapraszamy do dyskusji na temat bieżących wydarzeń "w wielkim świecie", małym też. Forum Pol...

Fotki

Miejsca grona (0)