-
Anonim
Chcesz wystąpić z kościoła katolickiego, ale nie wiesz jak??
Nie możesz zaakceptować postępowania kościoła??
Nie wierzysz w boga a jesteś ochrzczony??
Dokonaj apostazji, wystąp z kościoła katolickiego!!! My pragniemy dostarczyć Wam informacje jak tego dokonać, jakie są tego konsekwencje a w razie problemów możliwie pomóc.
Klikaj!!!:
http://www.wrs.bzzz.net/?q=node/186
-
Anonim
ktos sie Ciebie pytal o cos,czy czujesz sie odpowiedzialny za kryptoewangelizacje? -
Zephyr77
ten watek jest bez sensu. jak nie wierzysz to nie praktykuj. proste.powinno wystarczyc -
Cook
-
-
KleksWGaciach D.
W debacie publicznej często używa się argumentu, że w Polsce 90 z hakiem % społeczeństwa to katolicy. Wlicza się do tego m. in. takie osoby jak ja, które de facto nie są katolikami, ale w dzieciństwie zostały ochrzczone. Dlatego uważam, że warto pofatygować się do kościółka i wypisać się z tych "statystyk". -
Anonim
Słusznie, a reszta to i tak w większości "świąteczni ściemniacze". Co do pofatygowania się, próbowałeś? Czesto są z tym niezłe jaja... -
Cook
a co za różnica? Gówno mnie obchodzą jakieś statystyki - parafrazując. -
KleksWGaciach D.
No właśnie różnica spora. Też mnie gówno obchodzą statystyki, niestety mają one wpływ na realne działania kolejnych rządów. Co do apostazji to jeszcze nie byłem, ale zamierzam :] -
Cook
-
Anonim
mniej hipokryzji zgadzam sie.Ale o tym,juz dawno jest napisane w pismie.Masowe odstapienia od wiary -
mi-haó; ميخاو
>Cook napisał
>Dobrze. Wytłumaczcie mi tylko co się wtedy zmieni na
>lepsze.
>
>
To, że podczas tworzenia kolejnych ustaw przestanie brac się pod uwagę kto jest katolikiem a kto nie, a będzie działało się dla obupulnej korzysci. -
Zephyr77
-
Anonim
-
KleksWGaciach D.
>Cook napisał
>Dobrze. Wytłumaczcie mi tylko co się wtedy zmieni na
>lepsze.
"Moralność" katolicka nie będzie już jedyną słuszną, obyczaje się złagodzą, może religia wyleci ze szkół itp. Oczywiście o zmianach na lepsze mogliby wtedy mówić ludzie o poglądach takich jak moje. Konserwatywni katolicy zapewne dostrzegliby w tym apokalipsę; ] -
Anonim
Ok,tylko powiedz jakie wymierne beda te skutki?
Ze zniesienie moralnosci,jest czyms dla spoleczenstwa korzystnym?
Czyz to nie nonsens? -
KleksWGaciach D.
Ja mówię o katolickiej moralności, która w wielu aspektach jest dla mnie społecznie szkodliwa, choć w części jest zgodna też z moim sumieniem. -
Anonim
-
KleksWGaciach D.
Ograniczenia w rozwoju nauki (np. w genetyce), w dostępie do niektórych osiągnięć medycyny (antykoncepcja, aborcja, in-vitro itp.). Opory przed rozwodami bez względu na sytuację w rodzinach... Powtórzę jeszcze, że to jest w MOIM odczuciu szkodliwe. -
Anonim
aborcja jest "osiagnieciem medycyny"?
Jest to sposob na zabijanie-stary jak swiat,tylko ze w pomalowanym pokoiku,a nie w jaskini.
Ps.Co do genetyki i in-vitro,to tu wystarczy genetyka.
ps.2.Zli Ci alianci,ze zahamowali osiagniecia dr Mengele,co nie? -
KleksWGaciach D.
>●Shmul ש מ ו ל● napisał
>aborcja jest "osiagnieciem medycyny"?
Może być dobrodziejstwem jak wolisz.
>Jest to sposob na zabijanie-stary jak swiat,tylko ze w
>pomalowanym pokoiku,a nie w jaskini.
http://grono.net/forum/topic/720113...
Tutaj przedstawiłem swój pogląd. Nie chcę się powtarzać.
Mengele nawet nie będę komentował.