Duża Fotografia [13077]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Jak w temacie.
    Tu możecie pytać jak i radzić innym co kupić, od czego zacząć z fotografią analogową itd.
  • Anonim

u tu wlaasnie bedzie swiecilo pustka. howgh
  • Anonim

owszem. bedzie
  • Anonim

niestety; (
  • Anonim

mam Nikona F90, lezy od roku nie bardzo umiem to obslugiwac.... mzoe ktos pomoze?
  • Anonim

>:) napisał
    >mam Nikona F90, lezy od roku nie bardzo umiem to
    >obslugiwac.... mzoe ktos pomoze?

gratsy
  • Anonim

przypominam ze to wątek o ANALOGACH
  • Anonim

>:) napisał
    >mam Nikona F90, lezy od roku nie bardzo umiem to
    >obslugiwac.... mzoe ktos pomoze?

mozesz mi sprzedac :) albo oddac.
  • danpe_

Dla początkującego mającego wcześniej tylko Zenita lub w ogóle:
    tanio:
    - praktica MTL5 na m42 (obiektywy z Zenita pasują)
    - aparaty revue , chinon. Wcześniejsze modele nie mają żadnej automatyki, późniejsze priorytet przysnłony mają.
    W Revue świetnie chodzi migawka i lustro, tak miękko fajnie :) Polecam na początek model SC3, można poniżej 100zł kupić Bagnet K pentaxa, lub M42.

- pentaksy, tutaj dużo by pisac, polecam pentaks.osw.pl tam są opisy body, ja zaczynałem od Z-70.

- ricohy, starsze konstrukcje ale za to dużo funkcji mają. Bagnet K pentaksa.

• Semideus

polecam Canona model EOS 300

• flaneur [pgn]

zależy do czego.
    dla mnie do wszystkiego poza reportarzem to średni format. Na przyklad kiev 60 - tani, mocowanie obiektywów jak p-six a matówka kryje całą klatkę.
  • Michał Anonimowy

ja mam Canona EOS 300 - jak na bardzo dużą amatorszczyznę mi wystarcza.
  • Mariusz

do fotografii analogowej mam niejaki sentyment ale nie kupilbym lustrzanki analogowej TYLKO ze wzgledu na to ze jak cos kupuje to na kilka lat, a jak wszyscy wiemy oldschoolowa analogia wychodzi niestety:/ z mody. Ale pomarzyc tylko moge o ciemni w lazience i fotografowaniu w czerni i bieli jakims modelem Zenita. Echs oldscool rlz :)
  • Anonim

>Mariusz napisał
    >a jak wszyscy wiemy oldschoolowa
    >analogia wychodzi niestety:/ z mody.

mariusz, ty chyba jeszcze nie mozesz kupowac alkoholu

• Anonim

>Mariusz napisał
    >a jak wszyscy wiemy oldschoolowa
    >analogia wychodzi niestety:/ z mody.

kopnę cię zaraz.
  • Anonim

nie wolalabys byc taka fajnie niemodna?:>
  • Anonim

chyba musze zakupic jakąś modna lustrzanke cyfrową bo moje niemodne analogi są juz niemodne
  • Mariusz

dobra moze tylko ja zauwazylem ze u moich znajomych nie ma juz analogow a wszystkie najblizsze punkty wywolania zdjec zostaly zamkniete:P
  • Mariusz

Moze troche przesadzilem ale dopiero zaczynam sie w to wszystko wtajemniczac i niepotrzebnie kieruje sie slowami innych:d bardzo wiec przepraszam za to co mowie ale jeszcze nie jestem w stanie z tego co mi ktos mowi wychwycic prawdy lub klamstwa;] rowniez po to jest to grono zebym sie tej selekcji nauczyl. A tak poza tym to jakiego ZENITA byscie polecili??:D:D
  • ban

zenit jest do dupy.
| |

TEMATY I POSTY PISANE DUŻYMI LITERAMI będą kasowane automatycznie. Te z dużą ilością wykrzykn...

Fotki