-
Anonim
Taka mała baza konkursów. Jeśli wiecie o jakimkolwiek, rzucajcie tu link. I bez zbyt długich off topów pliz, zachowajmy przejrzystość tematu. -
Anonim
-
Rafael19Żur
-
Anonim
-
-
LejuŚśŚ
Chce sie zgłosic , ale nigdy nie moge znaleść ciekawego konkursu ...; )
Dlatego wchodze na to grono; p -
-->MARTA<--
Może coś takiego Wam się spodoba...; )
http://www.swiatobrazu.pl/2_miedzyn... -
pro
-
kasia
a ja przed chwilką przeczytałam o czymś takim : http://www.pstrykaliada.art.pl/ -
K.O.
> a ja przed chwilką przeczytałam o czymś takim :
no wszystko ładnie pięknie, tylko wszystko na tej stronie jest w budowie;) -
Anonim
-
K.O.
-
kasia
>C.R.E.A.M. napisał
>> a ja przed chwilką przeczytałam o czymś takim :
>
>no wszystko ładnie pięknie, tylko wszystko na tej stronie
>jest w budowie;)
Od razu "wszystko", ja tam widziałam, że tylko galeria jest w budowie; P;P a czy to ważne w konkursie fotograficznym?; P;P -
Anonim
Tak prawdę mówiąc takie konkursy jak ww. mają mało co wspólnego z "fotografią" zbiera się kilka osób o "rożnym" zapleczu wiedzy w tej dziedzinie i wybierają zdjęcie które im się akurat podoba, przeważnie technika, elementy kluczowe takie jak kadr jakość zdjęcia itp. nie grają roli:] Smutne to jest i w sumie bezsensowne, najwyżej można się pocieszyć nagrodami, które też jakieś specjalne w tym przypadku nie są. Sam tytuł grand prix czy jak się to tam zwie jest bezwartościowy. Poza tym tematy są takie hmm... Powiedzmy sobie szczerze jak by ktoś chciał by do tego podejść poważnie to by znalazł się na końcu kolejki bo i tak wygra zdjęcie typu "śmieszny murator" albo zdjęcie kolesia który biegnie gdzieś i robi zdjęcie:P Gorzej jak to będzie koleś z jakiejś agencji/gazety i się kapnie bo w tedy on wygra ten konkurs, mam nadzieje że padnie na mnie:D Lubię odszkodowania związane z wszelakimi publikacjami:) -
K.O.
No w sumie konkursy amatorskie, no nie? Ja bym tam przyjął tego olympusa, nie zawadziłby mi.
A propos tych odszkodowań za publikacje- a już myślałem że jestem w porządku człowiekiem;) -
Anonim
>C.R.E.A.M. napisał
>A propos tych odszkodowań za publikacje- a już myślałem
>że jestem w porządku człowiekiem;)
To byłeś w błędzie:P Nie jestem:D -
Anonim
Jeszcze co do tego konkursy, sęk w tym że ktoś może podejść do tego poważnie, zrobić fajny reportaż a i tak wygra zdjęcie "kupa", oczywiście może być inaczej ale w większości przypadków właśnie tak jest i to jest właśnie smutne. Ten Olympus jest do dupy, dobry żeby sprzedać, dołożyć trochę kasy i kupić jakiegoś Canona + szkło, np. 20D. Inwestycja w tą firmę jest bezcelowa, nie wróże świetlanej przyszłości temu systemowi:P -
Captor
>NIGHTWalker... napisał
>Ten Olympus jest do dupy, dobry żeby
>sprzedać, dołożyć trochę kasy i kupić jakiegoś Canona
>+ szkło, np. 20D. Inwestycja w tą firmę jest bezcelowa,
>nie wróże świetlanej przyszłości temu systemowi:P
Ale tak na marginesie to niewielu potrzebuje przez całe swoje życie wyjść ponad to co oferuje Oly... -
K.O.
Widziałem jakieś zdjęcia zrobione tym aparatem i nie wyglądały źle. Poza tym tak dużo mówi się o tym, że to człowiek robi zdjęcie, a nie aparat, prawda?;) -
Anonim
>C.R.E.A.M. napisał
>Widziałem jakieś zdjęcia zrobione tym aparatem i nie
>wyglądały źle. Poza tym tak dużo mówi się o tym, że
>to człowiek robi zdjęcie, a nie aparat, prawda?;)
jeśli chodzi o cyfrę to jest to prawda minus 25% prawdy, czyli nie święta prawda, nie cała prawda, ale jeszcze też nie gówno prawda. -
Anonim
Dzisiaj pozbyłem się swojego Marka IIn i kupiłem III, wyświetlacz jest tragiczny po prostu, nie widzę tego co jest mi potrzebne do pracy więc mały powrót do analoga:P