-
Chyba przyda się tu taj taki temat, w którym nikt nie zostanie posądzony o OT. Tu piszemy o wszystkim i o niczym do woli. Zapraszam.
-
Anonim
Ja sie wypisuję, bo to tu się kartkuje za tyranie nietolerancji, kołtuństwa, ksenofobii, przemocy itd... -
ja nie wiem czemu te kartki tak wszystkich bolą :/ już jeden się wypisał, bo staram się trzymać tu jakiś porządek. Zbanowałem Cię? zrobiłem Ci krzywdę tą kartką? Zwróciłem Ci i innym userom tylko uwagę na to, że offtopujecie, czego nie będę tolerował nigdy, poza tym od Twojej uwagi o faszyzmie zaczęła się cała debata. TO grono ma służyć wszystkim zainteresowanym i nie istotne jest to, czy ktoś jest pedałem, faszystą, narodowcem, kibicem Wisły Kraków czy sympatykiem LPR-u. Jeśli Ci to nie odpowiada, to się wypisz.
-
Szyszka
-
-
Karola.
mam problem. otóz chcę zrobic ramkę z paroma zdjeciami. mam program Corel ale nie wiem co zrobić po jestem nieobeznana. więc? -
Szyszka
to miałby offtop! ja chcę rozmawiać o pieczarkach, górach lodowych i patyczakach!
lepszy ps. -
Nika
a ja chce zająć sie fotografia . Od czego miałabym zacząć szkoła to w między czasie jedną znalazłam ale nie chce by sie okazało to stratą czasu lubie robić zdjęcia , ale chciałabym wiedzieć jak sie do tego zabrac żeby sie nie zniechęcić.
Pomożecie?? -
Kuba
Czytaj książki, oglądaj zdjęcia innych, sama rób zdjęcia, jednocześnie miej trochę samokrytyki aby nie wrzucać każdego zdjęcia na fora do oceny, wybieraj te najlepsze. Chyba najlepsze na początek jest kompletne ogarnięcie instrukcji swojego aparatu. I rób zdjęcia! -
Adam
Za kilka dni kończy mi się trial Adobe Photoshop Lightroom - co darmowego polecacie w zastępstwie do obróbki rawów? I jeszcze jedno - czy photoshop daje znacznie więcej możliwości niż gimp? -
Katarzyna.
-
Anonim
>Tego [ GPFR ] napisał
>- co darmowego polecacie w zastępstwie do obróbki rawów?
Zaleca się oprogramowanie dostarczone przez producenta, znajdujące się na płycie cd załączonej w opakowaniu twojego aparatu.
>I jeszcze jedno - czy photoshop daje znacznie więcej
>możliwości niż gimp?
oczywiście że PS. -
oj Ania
-
j
>Tego [ GPFR ] napisał
>Za kilka dni kończy mi się trial Adobe Photoshop Lightroom
>- co darmowego polecacie w zastępstwie do obróbki rawów?
>I jeszcze jedno - czy photoshop daje znacznie więcej
>możliwości niż gimp?
a soft dolaczony do aparatu nie starczy? ja Canonierskim smigam ze hej; ] -
Adam
Dołączony Capture NX jest tylko trialowy, więc do rawów potrzebuję zewnętrznego. Znalazłem UFRaw, wtyczkę do gimpa, z którego korzystam, i wygląda rozsądnie. -
Nika
>Kuba napisał
>Czytaj książki, oglądaj zdjęcia innych, sama rób
>zdjęcia, jednocześnie miej trochę samokrytyki aby nie
>wrzucać każdego zdjęcia na fora do oceny, wybieraj te
>najlepsze. Chyba najlepsze na początek jest kompletne
>ogarnięcie instrukcji swojego aparatu. I rób zdjęcia!
dzieki zaczne od tego , mam tylko kiepski aparat :/ nie wiem czy coś da się z nim zrobić . Odezwe sie i zaprosze do ocenienia moich pierwszych zdjęć. -
Olgazm
-
Anonim
Kupiłem w Auchan sok pomarańczowy w całości tłoczony, bez konserwantów, elegancko. Półtora litra 14 złotych i mam uczulenie.
-
Adam
>o.O Nika O.o napisała:
>dzieki zaczne od tego , mam tylko kiepski aparat :/ nie wiem
>czy coś da się z nim zrobić . Odezwe sie i zaprosze do
>ocenienia moich pierwszych zdjęć.
Nawet kiepskim aparatem da się robić zdjęcia;) Nie muszą mieć zabójczej ostrości w każdym miejscu, super kolorów itp. Nie wrzucaj tutaj, po prostu daj linka do "składu" swoich zdjęć i każdy będzie zajrzeć, skomentować i podpowiedzieć.
>Norbert napisał:
>Kupiłem w Auchan sok pomarańczowy w całości tłoczony, bez >konserwantów, elegancko. Półtora litra 14 złotych i mam uczulenie.
No widzisz, z każdej strony jesteś atakowany zagrożeniami ze strony konserwantów, makdonaldów, energii atomowej, globalnego ocieplenia, spalania śmieci, wilczego kapitalizmu, antysemitizmu, syjonizmu, "osłabienia roli Polski w Unii", GMO etc. a tu sam widzisz ile to wszytko warte;) -
gonz
-
Аркадян ®