-
Piecia
Stabilizator obrazu - w moim A200 koszt naprawy w e-csi na ul. Żytniej w W-wie wyniósł 450 zł. -
Аркадян ®
>Piecia napisał
>Stabilizator obrazu - w moim A200 koszt naprawy w e-csi na
>ul. Żytniej w W-wie wyniósł 450 zł.
zdzierstwo :|
w moim przypadku część do wymiany kosztowała 15zł. za wstawienie policzyli sobie 300zł. gdzie tu zdrowy rozsądek? -
Penz Viper Jive !!!
Rozsądek? Mówimy o pieniądzach, więc raczej biznes;) Płacisz za czyjąś wiedzę, zdolności i czas który on poświecił żeby nauczyć się to naprawiać i pewnie za jeszcze kilka innych spraw. Przykładowo odbiegając od fotografii wymiana pasty termoprzewodzącej w PS3...:) Ile kosztuje taka pasta? Jak dobrze zagadasz na giełdzie komputerowej to dostaniesz ja gratis. No, ale Trzeba konsolę rozbebeszyć, złożyć i potem wziąć za to odpowiedzialność i to kosztuje, a nie pasta czy część za 15zł.
Oczywiście też uważam że to zdzierstwo, ale sam bym tak robił:) w sumie czasem robię;)
A jeszcze żeby nie było OT to taka rada: Jeżeli popsuje Ci się sprzęt dajmy na to aparat:) a nie masz już gwarancji, a naprawa kosztuje dużo, a Ty i tak zapłacisz z bólem serca, bo przecież pasja nie zna ceny. To może lepiej poszukać możliwości wystawienia sobie nowej gwarancji... lub o ile to możliwe skorzystania z czyjejś jeszcze aktualnej gwarancji.
Działa i taniej wychodzi i opłaca się jeżeli sprzęt ma już kilka lat. Oczywiści mówię o tych wadach które respektuje gwarancja, ale tak czy inaczej warto. Czysta karta gwarancyjna do Nikona nic nie kosztuje, a wypełnienie jej to kwestia czyiś dobrych chęci. -
>>anetka<<
Hmm... mam identyczny problem... z tego co widzę i ja muszę udać się do serwisu... -