Fotografia cyfrowa [7931]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Robert; D

Witam mam problem a mianowicie:

Dostałem na gwiazdkę aparat BenQ DC1020. Niedawno aparat ten zaczął się dziwnie zachowywać. Stwierdziłem to po tym, że jak wkładam nowe baterie alkaiczne niby się włącza a po chwili słychać dźwięk rozładowanych baterii. Co może być przyczyną ??

P.S On nigdy mi nie upadł
  • Anonim

czy są to baterie z biedronki/carrefoura/tesco etc.? Jeśli tak, masz już odpowiedź. Jeśli nie, przyczyną mogą być baterie. Jeśli baterie na 100% są OK, to jest w takim razie wina aparatu.
    Na razie mówię jak do idioty, wybacz, mam tak zawsze.

Jeśli nie baterie, to wada fabryczna.
    Jeśli wada fabryczna, to oddaj do serwisu.
    Jeśli nie jest to wada fabryczna lecz nabyta nie z Twojej winy, też oddaj do serwisu.
    Jeśli nie masz na niego gwarancji tudzież potrzebnych dokumentów, masz kilka stówek w plecy na kupno nowego lub oddanie do serwisu (zazwyczaj ok. 200,-).

Polecam i pozdrawiam, Piotr XYZski
  • Seven3P

W Benq to dość częste.

Wejdź w opcje ustawień aparatu i zmień rodzaj zasilania z akumulatorków niklowometalowoworodkowych (NIMH) na zasadowe.
    Powinno trzymać z 50x dłużej.

Jak nie, zmień baterie na akumulatorki, a jak masz aku, zmień na inne. Tylko te drogie, jakieś marki PowerTurbo to nie działa nawet w pilocie.
    Poza tym jak kolega pisał powyżej.
  • Fubu

osobny temat służy tego rodzaju problemom.

pozdrawiam
| |

Grono tematyczne poświęcone zagadnieniom fotografii cyfrowej. Masz pytania? chcesz się podzielić...

Fotki