Fotografia cyfrowa [7931]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

szkoła trzyma poziom, ale tylko dla uczniów którzy jego wymagają, dla wszystkich innych, niezainteresowanych, czyli 9/10 uczniów ZSF, poziom z fotografii jest mniejszy niż żaden.
  • Anonim

>Piotr Iskra napisał
    >Muszę przyznać, że to lepszy i rozsądny wybór [: bo nie
    >zobowiązuje do niczego.
    Dokładnie nie zobowiązuje, a można spełniać w pewien sposób Sowją pasję. Dodatkowo są zajęcia z obróbki zdjęć (generalnie ogólnie grafika komputerowa) Dlatego wracając do wątku nie polecam wyboru technikum.
  • Maniuś

a dlaczego nie?? co jest złego w technikum? nie jest gorsze od liceum. po technikum też można iść na studia... nie ma z tym problemu :P
  • Anonim

Ja nie mam ambicji na techinikum...siedzisz rok dłużej i co z tego, że wychodzisz z zawodem? Jesteś rok w plecy.... A skoro ktoś chce iść jeszcze potem na studia to tylko i wyłącznie jest to strata roku. Osobiście nie mam nic do technikum, ale wydaje mi się, że to zły wybór. Większość moich starszych znajomych żałuje, że tam poszli...
  • Anonim

>Milena Sandra x] napisała:
    >>Piotr Iskra napisał
    >>Muszę przyznać, że to lepszy i rozsądny wybór [: bo
    >nie
    >>zobowiązuje do niczego.
    >Dokładnie nie zobowiązuje, a można spełniać w pewien
    >sposób Sowją pasję. Dodatkowo są zajęcia z obróbki
    >zdjęć (generalnie ogólnie grafika komputerowa) Dlatego
    >wracając do wątku nie polecam wyboru technikum.

eee... może to ta godzina, piątek i to piwo... ale nie kumam...

U nas w technikum jest kilka przedmiotów, jest np. ETO elektroniczne techniki obrazowania... i to nie jest ogólna grafika komputerowa, tylko wybitnie szczególna grafika.
  • never be afraid

ja jestem na kierunku fototechnik w moim mieście, wybierałam się na niego wiele lat, aż w końcu doszło to do skutku, no i kierunek otworzyli:) jest to bardzo rozwijające doświadczenie, możliwość zetknięcia z fotografią tradycyjną, czyli praca w ciemni i tam nasz mistrz nas, z fototechnika traktuje inaczej, niż tych, którzy chodzą na koło fotograficzne, wymaga innych rzeczy, może bardziej technicznych, ale z czasem łapiemy wszystkie kwestie po kolei. naprawdę to jest świetne uzupełnienie wiedzy dotychczasowej o fotografii, najczęściej podziurawionej. poza tym mamy materiałoznawstwo, chemię procesów fotograficznych, zajęcia praktyczne, komputerowe itd...dla mnie osobiście ten kierunek otwiera oczy na wiele rzeczy, uczy i rozwija. nigdy bym nie dowiedziała się takich rzeczy szperając w internecie, czy czytając książki fotograficzne, szczególnie te starej daty. sądzę, że każdy z tu piszących dowiedziałby się czegoś nowego i wartościowego na takim kierunku. dlatego troche nie rozumiem dlaczego tak źle mówicie o np technikum fotograficznym, kiedy może Wam się co najwyżej wydawać jak tam jest i czego się człowiek uczy.
  • Anonim

>Piotr Iskra napisał
    >eee... może to ta godzina, piątek i to piwo... ale nie
    >kumam...
    >
    >U nas w technikum jest kilka przedmiotów, jest np. ETO
    >elektroniczne techniki obrazowania... i to nie jest ogólna
    >grafika komputerowa, tylko wybitnie szczególna grafika.

Być może nie wyrazłam się zbyt precyzyjnie. W każdym razie chodziło mi o to samo...
  • Szyszka

a ja się nie zgodzę, co do wypowiedzi na poprzedniej stronie. technikum wcale nie jest lepsze od LO, mimo, że wyucza do zawodu. z LO wychodzi się w wiedzą ogólną, a z technikum z ukierunkowaną. warto dopiero po maturze znaleźć konkretne studia, ewentualnie sprofilować sobie LO. ja chodzę do Słowackiego do klasy z zajęciami teatralnymi, filmowymi i tańcem (to ostantnie akurat głupie:D). napewno bez problemu znajdziecie LO z zajęciami foto, tak jak ktoś tam wyżej już napisał, że znalazł (bodajże nawet znalazłA (: )
  • K α r o l i n α

poradzicie jaka szkole związana z fotografia wybrać ?; >
  • صديقك-kacper

W dalszym ciągu ZSFT Spokojna ma bardzo dobre opinie i podobno jest dobrą szkołą
  • Anonim

A wiecie może jaki jest do niej próg?
    Czy liczą się nauki z fotografami? Jakieś dodatkowe materiały? itp
  • Mary.

A znacie moze jakies inne technikum niz na Spokojnej bo tam poziom nie jest raczej dla osob ambitnych i z pasja, przynajmniej tak slyszalam?
| |

Grono tematyczne poświęcone zagadnieniom fotografii cyfrowej. Masz pytania? chcesz się podzielić...

Fotki