-
Anonim
Ile placa za testy bylo pytanie. Ale wiecej juz nie odpowiem na Twoje pytanie bo dajesz czadu. -
Anonim
wiesz az mi sie smutno robi jak to czytam
hyhy
kiedys poznałem modelke z poznania ktora mi oznajmiła ze zakłada agencje w poznaniu i potrzebuje kogos do testów > a ze wtedy studiowałem na akademi w poznaniu wdałem sie w dalsza rozmowe>>> niepotrzebnie zreszta bo jak usłyszałem ile hce mi za to zapłacic to mało sie nie zasmarkałem ze śmiechu moze takie stawki macie w poznanskiem
w wawie miałem propo 400 ale olałem bo cos mi sie mało to zdaje wiec ponawiam pytanie
<Ciebie szanowny Igorze nie pytam bo wiem ile płaca w paryzewie i nawet na 1h studia nijak tam to sie nie przelicza... znajomi trzaskali po pralniach publicznych gdzie sie dało>
jaka jest stawka za testy w wawie?
dzieki -
::Czarna plama na mapie USA::
Taka jak napisał Igor. ZA DARMO. Dotyczy to wszystkich dobrych agencji. Może jest inaczej w Model Plus, tego nie wiem. Kiedyś Gudejko płacił 400 zł za testy, ale i to chyba nieaktualne. Jeśli uważasz że 400 zł to za mało za testy i chcesz więcej to rób reklamy. Ten świat tak funkcjonuje. KROPKA. -
Gosz
hmm, ja raz uczestniczylam w tescie, i byl za darmo, jedyny zysk to foty do portfolio dla wszystkich stron
mi sie to widzi dosc logicznie - test to test, a nie zlecenie natury komercyjnej -
-
Anonim
jasne ze tak. układ jest prosty foty sa i onie przeciez chodzi tylko ze kalkulacja kosztow jest troche inna > studio swiadło cyfre mam za free ale sam nie pomaluje nie ubiore nie uczesze...owszem mam ludzi ktozy robia to dla zajawki. dla ksiazki ale miło by było im to jakoś wynagrodzic NIE? ... nie tylko fotami...
pytajac sie kase jaka za to proponuja agencje nie martwie sie wyłącznie o własna dupe bo gdyby tak było to bym powiedział: pierdole z "asystetki" moge sie utrzymac...
co do "zleceń natury komercyjnej" to kilka agencji mysli inaczej i na kompozytach to widac...
dobra niewazne koniec tematu
-
Chrzanisz jak potłuczony na maksa, Igor Ci grzecznie odpowiedział jak jest a nie jak było by fajnie gdyby było. Nie tylko na testach się nie zarabia, na edytorialach się też nie zarabia albo bardzo bardzo mało. No chyba że się nazywasz Steven Meisel i masz kontrakt z Vougue Italia. Zarabia się na reklamie.
-
Ciocia Lori
Val.... ciiiiicho.... ciiiiii.... moze nadal nie zrozumie i bedzie wiecej miejsca dla innych :D -
Anonim
-
Anonim
-
Gosz
-
A Cioteczko, wybieram się do Łodzi na weekenda, może jakiś drinczek przy okazji?
-
Ciocia Lori
w sobote ciocia zalicza zjazd....
....absolwentów :D Wydziału Nauk Geograficznych....
w niedziele bedzie 'po zjezdzie'.... :D
ale jestem otwarta na propozycje :] napisz kiedy dokładnie bedziesz w City :)