Fotografia mody [3240]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • L' mour

Pomocy,
    zazwyczaj występowałam jako czesc składowa całej tej machiny - czyt. sesji. Moim tworzywem; -) były włosy i wszelkie wariacje na ich temat. Nie miałam i nadal nie mam; -)) pojecia jakie stawki miały współpracujące ze mną osoby. Tym razem los sie usmiecha - i mam przygotowac tak stylizację od A do Z i tu pojawia sie problem: ile powinien dostac fotograf (wraz z asystentem), makijażystka/ta, stylistka/ta (jak rozliczyc jej przejazdy ze sklepów i koszty ewentualnego kuriera?) i ile dac jakiemus gościowi do obsługi planu?? Pomocy!! Nie chciałabym przy tej pierwszej sposobności wygłupic sie; -)
  • kuba s

to chyba zalezy od tego jaki budzet daje ci klient na zorganizowanie sesji, to strawsznie wzgledna sprwa, stawki fryzjerow i makeupistow wachaja sie zazwyczaj miedzy 300 a 600 zl za dzien, ale fotograf ... wszystko zalezy jaki, cos by sie przydalo sprecyzowac
  • Gosz

oj obecnie niestety czesto sie zdarza ze tna koszty bolesnie i make up plus wlosy mniej dostaje
    ba, nawet czasem chca nie dosc ze 2 w jednym to jeszcze 3 w jednym - zeby ciuchy kolowac
  • Anonim

Znam 2 takie osoby 3 w jednym - sa nieocenione przy malych zleceniach. No i pracuje sie szybciutenko; )
  • Gosz

no wiadomo ze to dobrze i milo tak czasem popracowac
    ale gorzej gdy przy komercyjnych niby duzych projektach pada oferta pt 3 w jednym za standardowa stawke za sam make up ...
  • Anonim

Znam jedna osobe 4 w jednym! Ona to dopiero tnie koszty; ) robiac jeszcze zdjecia; )
  • Gosz

o w morde:))
    jaki wzrok do tego wszechogarniajacy i przenikliwy potrzebny:)

a swoja droga pamietam swoje idealistyczne podejscie ze tylko make up, a taka prawda ze trzeba i wlosy umiec ogarnac (to standard) i stylizacji liznac ale specjalizowac sie w jednym (a dobrze)

• Anonim

Prawda jest taka, ze dopoki nie robi sie zdjec bjuti to wazniejsze sa wlosy, ciuch i but niz mejkap, ktory im prostszy tym lepszy ale pasujacy do calosci.
  • L' mour

Witam,
    ponieważ zadalisci sobie troche trudu by uswiadomić; -) mnie w temacie - winna Wam jestem sprawozdanie z ciągu dalszego całej tej historii.
    Prawdą jest że tną koszty - i warto od razu podać wyższą kwotę by było z czego odjąc; -)
    Niezrozumiały jest fakt ze ktoś tzw. 2w1 lub 3w1 albo 4w1 (chyba najbardziej poszukiwany) nie dostaje stawki bedącej wielokrotnością posiadanej w sobie ilości umiejętność (... x 2 lub 3 albo 4; -)/takie małe marzenie/) zwłaszcza ze w ten sposób zamawiający taką sesję -zasadniczo oszczedza na czasie a i kontakt jest lepszy, nie trzeba rozwodzic sie nad całym sztabem ludzi i non stop uważac by nie zapomniec o czyms komus powiedziec, a niedomówienia kosztują; -)
    Mimo takich fenomenów jak ww. 2w1 itd. dużo wyzej cenione są (ocena pod względem profesjonalizmu, dopracowania, dopieszczenia szczegółów, odbioru ogółu, etc.) sesje organizowane przez osoby 1w1, ale z takimi które mają pojecię o rzeczach robionych przez innych z danego teamu/ mozna to zapisac 1w1<2,3,4>; -)czyli 1w1 ze znajomością np. nowych trendów i konsekwencją w utrzymaniu całości w jednym klimacie/
    Dobra dość tych dywagacji.
    Konktetnych kosztów nie moge Wam podac(przepraszam - ale podczas moich przygotowań okazało sie ze są to zbyt cenne informacje) moge tylko zdradzić ze sporo z zaangażowanych w to osób to moi znajomi; -) stąd cała sesja zmieściała sie w przedziale do 8.000,- PLN; przy czym zwracam uwage ze fotografowane bedą meble!

• Anonim

Co do sesji mebli, polecam się na przyszłość. Jednym z moich obecnych klientów jest Conforama - zainteresowanym prześlę portfolio.

http://www.jomawitu.com
| |

Forum dla fotografów, modelek, stylistów, wizażystów, fryzjerów i wszystkich osób zaintere...

Fotki

Miejsca grona (0)