-
Maks{PL}
mam 4000 i 2 obiektywy do nikona co wybrac nikona d70 + 17-35/2.8-4 + battery grip czy minolte 7d + 17-35/2.8-4 i pozniej pierscien z nikona na minolte a moze sami cos zaproponujecie -
Pozytyw
znasz?
http://www.dpreview.com/reviews/kon...
ja bym uzbieral kasy ciut i zaczekal dwa miesiace na nikona d200.
d70 mocno przestarzala.
(mi wlasnie padla kompletnie
i jestem czlowiekiem bez aparatu :(
minolty nie znam, ale kilka rzeczy zniecheca,
wolny start, wolny sync z lampami
pozdro
mc -
コム・デ・ギャルソン
-
dis
minolta bardziej do studia, synchro z lampami typowo studyjne czyli 125 lub 160, rozruch aparatu nie jest wcale wolny, jakies 2 razy szybciej od canona 300D, ani razu mi to jakos na zle nie wyszlo, w porownaniu miedzy 7d a d70 to na pewno wypada lepiej. wszystko zalezy do czego chcesz go uzywac. -
-
Anonim
-
Maks{PL}
-
Pozytyw
juz myslalem ze ci sie cos pomylilo ale rzeczywiscie kiedys cos takiego bylo.
to bardzo dobry aparat (był).
imho kupowanie starego cyfrowego sprzetu calkowicie mija sie z celem, bo rozwiazania sa stale poprawiane, eliminowane bledy, podwyzszane osiagi, nawet jesli nie masz tego wypisanego w specyfikacjach, roznice sa znaczne.
20d jest ok, na teraz i chyba nie taki drogi.
jesli kochasz canona, oczywiscie. -
Maks{PL}
szczeze miwiac mam fajna okazje na kupienie 10d on wcale nei taki stary wyszedl wtedy iedy d70 i podobno lepszy ale to co teraz pokazuje canon oprucz 20d to jak dla mnei abawki; / co z tego ze matryca duza jak to koniec mozliwosci i obudowa wielkosci kompaktu, mam duza lape i mi sie na duzych aparatach lepiej pracuje. a czemu okazje bo moge miec body 10d za 2500 z polrocza gwarancja do tego dokupie na allegro sigme 17-35/2.8-4.0 i calkiem ladny zestawik bedzie -
Maks{PL}
a co do obudowy takich aparatow jak 350d jak na to nakrecilem ta sigme ktora ma szerokosc 77mm to obiektw zaslanial wiekszosc aparatu i niewgodnie sie trzymalo bardzo . -
bumelant
ja posiadam 20d i jestem bardzo zadowolony. Co prawda slinka juz mi cieknie na 5d ale jak na razie cena odstrasza... :) -
::Czarna plama na mapie USA::
mam 10d i jak wszystkie cyfry jest do dupy. Wolę hassela; )
Ale 10d dobrze mi służy do zarabiania pieniędzy. mam taki ukochany obiektyw 50 1.8, co to tło rozmywa prawie jak MF :).
Ale ma jedną wadę, nie wiem czy tylko mój, czy każdy 10d. Nie współpracuje z obiektywami IS oraz, o zgrozo, wiesza się z lampami EX. Trza na manualu dla pewności, ale co to za fotoreporterka? Ja i tak na M zawsze, więc mi nie przeszkadza. Zapewne to są właśnie te błędy o których Pozytyw pisał.
Podobno 20D ma te wady wyeliminowane. -
コム・デ・ギャルソン
-
-
コム・デ・ギャルソン
-
-
Maks{PL}
-
R H