- 1
- 2
-
koziołek
Hej :) mam pytanko: jakie zdjęcia powinny znaleźć się w portfolio, tak żeby żadna agencja nie mogła sie przyczepić, oczywiście mam na myśli poważne agencje a nie naciągaczy. -
GrzegorzOsuch.com
-
Anonim
>koziołek napisała:
>Hej :) mam pytanko: jakie zdjęcia powinny znaleźć się w
>portfolio, tak żeby żadna agencja nie mogła sie
>przyczepić, oczywiście mam na myśli poważne agencje a
>nie naciągaczy.
Pierwsze zdjecia nie powinny miec prawie makeupu i byc naturalne. Portret, sylwetka pokazujaca nogi, ramiona; cos 3/4; nic nie przestylizowane, proste i na temat.
-
koziołek
Wiem ,ze jeśli ktoś sie nadaje, to portfolio nie jest potrzebne, ale zanim sie sparzę, wolę przesłać zdjęcia drogą elektroniczną, będę mniej zawiedziona, bo przynajmniej nie stracę czasu. -
-
koziołek
-
Anonim
jeżeli chcesz współpracować jako modelka/fotomodelka to potrzebujesz zdjęcia zwykłe, bez make upu, nieobrobione.
włosy rozpuszczone portret, profil, 3/4, sylwetka przód tył.
włosy spięte portret, profil.
Jeżeli chcesz wysłać zdjęcia do agencji hostess czy statystów, wtedy już bardziej wymagają zdjęć z make upem. Do tych zdjęć dobrze jest się postarać, ponieważ klient w agencji będzie właśnie z nich wybierał. -
Anonim
>koziołek napisała:
>A Tobie Cubano Postizo dziekuję i pozdrawiam!
Prosze bardzo; -)
-
カリ
>koziołek napisała:
>Hej :) mam pytanko: jakie zdjęcia powinny znaleźć się w
>portfolio, tak żeby żadna agencja nie mogła sie
>przyczepić, oczywiście mam na myśli poważne agencje a
>nie naciągaczy.
ale ty sie nie nadajesz na modelkę ... -
stefan k.
>Cali napisał
>>koziołek napisała:
>>Hej :) mam pytanko: jakie zdjęcia powinny znaleźć się
>w
>>portfolio, tak żeby żadna agencja nie mogła sie
>>przyczepić, oczywiście mam na myśli poważne agencje a
>>nie naciągaczy.
>
>ale ty sie nie nadajesz na modelkę ...
kolego nie bądź taki brutalny... -
koziołek
>ale ty sie nie nadajesz na modelkę ...
Pewnie masz rację...ale i tak spróbuję, chyba ,że kolejne tego typu komentarze do końca mnie zniechęcą. Parę osób twierdzi inaczej ale to pewnie wyłącznie dzięki mojemu wzrostowi- 181 cm... -
KYSKYS
-
koziołek
-
Sylvia
-
Anonim
>Suchy Osuch napisał
>Poważne agencje nie wymagają porfolio.
Jesteś w błędzie - im lepsza agencja tym lepsze portfolio modelki lub fotografa - dziwię sie, ze tak znany temat jest wciąż ,,mielony,, a stało się już regułą, że najwięcej mają do powiedzenia ci co się na tym w ogóle nie znają. -
Anonim
ale to nie chodzi o portfolio agencji tylko zdjęcia które kandydatka na modelkę będzie rozsyłać po agencjach.
-
Natalie
Ja robiąc portfolio starałam się jak najbardziej zróżnicować stroje. Od sportowego, poprzez wieczorowy na bieliźnie kończąc.
Wymagają zazwyczaj sylwetkę i portret.
Oto kilka próbek. Robiłam w agencji Marszal. 250 zdjęć za 100zł z czego połowę śmiało można pokazać. W portfolio umieściłam kilkadziesiąt.
http://www.natalia_n.getphoto.pl -
kasia
-
Emolka?
za 100zł? to grtulacje! zresztą widze pełen profesjonalizm! nic tylko podziwiać:) -
Kejti
Też sobie założę agencję i będę kosić 100 zł za 1 h "roboty". Bill Gates mi może podskoczyć :D -
Anonim
- 1
- 2