- 1
- 2
-
Anonim
Siema....wiele osób jadących do Francji staje przed wyborem...które centrum rozrywki wybrać??? Ja osobiście nie byłam w Parku Asteriks`a ,bo wydawało mi się ,że to wielki zlot Obeliksów,pieczonych świnek itd...Byłam za to w Disneylandzie...Jeśli już tam traficie radziłabym wybrać studio.Disneyland Park jest genialną atrakcją ...dla maluchów.Poza dwiema kolejkami nie ma nic ciekawego (no chyba ,że kogoś pasjonują ruszające się figurki Alladyna...albo kury chodzące po ranczo). Jak już wcześniej napisałam,nie mam pojęcia jak dokładnie jest w Parku Asteriksa,ale z opowieści znajomych wydaje mi się dużo lepszym miejscem niż Siedziba Myszki Mickey...Jakie jest wasze zdanie???? -
Anonim
Park Asteriksa jest dla starszych. Na wiekszosc kolejek moga wejsc tylko dorośli (150cm wzrostu; ) ), naprawde polecam! Tylko trzeba wybrac odpowiedni moment zeby tam pojechac, poniewaz sa strasznie duze kolejki do atrakcji (nie ma fast passtów).. No ale WARTO! Jest tez duzo kolejek wodnych, wiec lepiej jecac w ciepły dzień.. -
Siostra Croupa &Vandemara
Nie byłam w Disneylandzie, ale Park Asteriksa jest fenomenalny! Bardzo polecam. Bawiły mnie wszystkie nawiązania do kultury antycznej, mitologii, w stylu stajni Augiasza czy fenomenalnego posągu Zeusa (w majteczkach w kropeczki), chaty Galów to klasa sama w sobie, a z rozrywek przede wszystkim kolejka szpiegów - w wagonikach z Rzymianami jedzie sie nad wioską Asteriksa i Big Splash - kolejka wodna z chlapaniem, wodospadami itd. I jeszcze to, że tam dużo autochtonów, a Francuzi patrzyli na mnie i moja koleżankę jak na idiotki, kiedy piszczałyśmy na widok Obeliksa i rzucałyśmy się na niego, bo tam takie zachowania prezentują raczej dzieci do lat pięciu...
Ogólnie było ekstra, jeden dzień to za mało i musze wrócić i znowu poszaleć:) -
lodowy typ z przymrozeniem oka;)
no park asterixa jest bardziej klimatyczny!!! i kolejka jedna drewniana jest fajna bo wyglada jakby miala sie zaraz rozwalic:))co zwieksza adrenaline:P:P:P chociaz zalozmy ze powyzej jak sie ma wiecej niz 15 lat to sa naprawde w europei duzo lepsze niz park asteixa czy disneyland...oto cala moja opinia.point final -
-
.MAJA
-
Anonim
byłam w parku asterixa (bo wszyscy odradzali disneyland strasząc gigantycznymi kolejkami, tłumami i nudnymi atrakcjami dla dzieci) i było świetnie, faktycznie jedna kolejka jest tak rozklekotana, że ma się wrażenie że wagonik zaraz wypadnie z toru:). w disnelandzie sama nie byłam, więc nie bedę się wypowiadać. -
POULKA
Jako odpowiedz powiem tylko ze kupuje Karte sezonowa do asterixa i jezdze prawie co tydz ... disneyland jest naprawde beznadziejny jedyna fajna atrakcja to AEROSMITH -
Кароліна Kądziela
Park asterixa:) i kolejka wodna pionowa zjezdzajaca w dol...
i robili przynajmniek kilka lat temu zdjecia:D miny pasażerów są rewelacyjne:D -
Anonim
Byłam w jednym i drugim; p Park Asterixa jest o wiele lepszy^^ jest tam dużo wodnych atrakcji, do których mam słabość; p a do Disneyladnu warto jechać jak się ma 7 lat xD poza Space Mountain (achh.. :) i Indiana Jones :) nie ma tam nic ciekawego...
a kolejka wodna jest boska^^ nadal robią tam zdjęcia; p
podobała mi się jeszcze ta drewniana kolejka^^ (choć najlepsza na świecie drewniana kolejka jest w Heide Parku; p) -
♥ malakarcia ♥
-
Anonim
-
Anonim
No wiec bylam tylko w Disneylandzie... chociaz tak na prawde zajrzalam rowniez do Asterixa... ale to tylko na chwilke :P no Disneyland swietny, taki bajeczny... chociaz faktycznie malo atrakcji dla starszych ludziow...; ] -
Anonim
-
Anonim
-
POULKA
Sedzon w parku Asterix rozpoczyna sie 8 Kwietnia, jezeli ktos jedzie to niech da znac ja tam bede ... -
Ciotka Francuska
PARK ASTERIX JEST O WIELE LEPSZY NIŻ DISNEYLAND, (MIMO ZE MA MNIEJ ATRAKCJI!) A PO DRUGIE MNIEJ OSÓB TAM IDZIE WIĘC NIE TRZEBA TYLE CZEKAĆ W KOLEJKACH DO ATRAKCJI!!! -
Anonim
nie byłam w aterix-ie ale byłam w disney.... i musze przyznać że disney jets mocno przereklamowany... tam fajnie jest dla malutkich dzieci a dla tych większych "dzieci" fajne są dwie/ trzy atrakcje... dlatego nie polecam... -
Anonim
a i chciałam jeszcze dodać że w disney są OGROMNE kolejki i cały czas coś sie psuje; / dlatego szkoda czasu;/ -
Anonim
-
calineczka
Byłam tylko w dysnaylandzie. Na kolejkach miałam z pewnoscią największy puls i ciśnienie w życiu. To był najbardziej wykrzesający adrenalinę dzień jaki przeżyłam. Było bosko!!! Jedyny szkopuł- stanie w max 2-godzinnych kolejkach do najlepszych karuzeli, kolejek, (jakieś 5 lat temu) no ale z grupą świetnych znajomych ten czas niepostrzeżenie zleciał.To był jeden z najlepszych dni mojego życia jak nie najlepszy :-))) Polecam Disnayland
- 1
- 2