Freestyle [1218]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • eMATeI

Czyli jest już oczekiwane preludium do debiutu i to nie prima aprilis; )

http://pl.spinner.com/2009/03/31/te...
  • Aии.

a na http://www.reformat4.com/ do sciagniecia jest.
  • D.

jeżeli to mixtape to jestem ciekaw co walnął na legal, już nie mogę się doczekać, jaram się!
  • Robi

Ciary mnie przechodza jak tego slucham. Dla mnie wybitne.
  • Mariusz

Bardzo słabe, nikomu nie polecam :D
  • PJES

ALE KRAP
  • Anonim

Przesłuchalem dość dokladnie i nie popadam w zachwyty raczej. Tet od strony technicznej nawija na bardzo wysokim poziomie. Mowiąc technicznie nie mam na mysli tylko podwójniaczkow, ale i składanie słów, flow, operowanie głosem, ekspresje. Slucha sie z tego przyjemnoscia. Mnóstwo fallow'upow, panczy, blyskotliwosci i fajnie, ale odnosze przez to wrażenie, że forma przerosła treść. Brakuje mi w tym glebi jaka ma chociazby Mes, Hades, Zeus, Smarkey, itd. Słuchasz ich i wiesz co to za ludzie, jakie maja poglady, co ich wkurwia/smieszy/cieszy, cokolwiek. Tet nawija o tym jakos miałko, jakby, opisowo, brakuje brudu. Nawet kawalek o smierci ktory teoretycznie powinien poruszyc jest kolejnym wyluzowanym jointem nie budzacym specjalnie emocji.
    Lubie raperów wyrazistych, majacych specyficzny poglad na swiat, Tet jakis przezroczysty w tym jest, jakby brakowalo mu charakteru.
    Wkradło się też sporo patosu typu : GŁOWA DO GÓRY, MUSISZ MARZYĆ etc.
    Fajny patent z tymi bitami od Statika, wszysko dobrze zmixowane, dobrze brzmi, spojnie, profesjonalnie.
    Ale to nadal kolejna plytka ktora wlacze raz na pol roku i niewiele mi po niej zostanie w głowie, bo samym truskulem i błyskotliwoscia sie wiele nie ugra.
  • Ten Zwykły.

kozak!
  • Klasiik

Ja się jaram raczej. Dobre, rzadko spotykane, przemyślane rymy przede wszystkim, ciekawe rzeczy mówi w ciekawy sposób, na ripicie raczej.
  • Ruda

>solar napisał
    >Przesłuchalem dość dokladnie i nie popadam w zachwyty
    >raczej. Tet od strony technicznej nawija na bardzo wysokim
    >poziomie. Mowiąc technicznie nie mam na mysli tylko
    >podwójniaczkow, ale i składanie słów, flow, operowanie
    >głosem, ekspresje. Slucha sie z tego przyjemnoscia.
    >Mnóstwo fallow'upow, panczy, blyskotliwosci i fajnie, ale
    >odnosze przez to wrażenie, że forma przerosła treść.
    >Brakuje mi w tym glebi jaka ma chociazby Mes, Hades, Zeus,
    >Smarkey, itd. Słuchasz ich i wiesz co to za ludzie, jakie
    >maja poglady, co ich wkurwia/smieszy/cieszy, cokolwiek. Tet
    >nawija o tym jakos miałko, jakby, opisowo, brakuje brudu.
    >Nawet kawalek o smierci ktory teoretycznie powinien poruszyc
    >jest kolejnym wyluzowanym jointem nie budzacym specjalnie
    >emocji.
    >Lubie raperów wyrazistych, majacych specyficzny poglad na
    >swiat, Tet jakis przezroczysty w tym jest, jakby brakowalo
    >mu charakteru.
    >Wkradło się też sporo patosu typu : GŁOWA DO GÓRY,
    >MUSISZ MARZYĆ etc.
    >Fajny patent z tymi bitami od Statika, wszysko dobrze
    >zmixowane, dobrze brzmi, spojnie, profesjonalnie.
    >Ale to nadal kolejna plytka ktora wlacze raz na pol roku i
    >niewiele mi po niej zostanie w głowie, bo samym truskulem i
    >błyskotliwoscia sie wiele nie ugra.

cos w tym niestety jest.
  • Klasiik

Co mnie drażni, to ciągłe gadanie w tle, co skutecznie psuje klimat kawałków.
  • Czy szejść

Ja juz ktorys raz tez na repeacie slucham. Mixtape jako calosc jest mega swiezy, moze faktycznie odrobine przeslodzony, ale przynajmniej pasuje klimatem do pogody za oknem :-) Jest kilka drobnych zgrzytow w stylu za duzo "tak jestow", czasem jakis naciagany podwojny sie trafi, tu i owdzie przydaloby sie wiecej ikry (np w "Dawaj respekt" - refren totalnie mi nie pasuje w tej formie, ale moze dlatego, ze przyzwyczailem sie juz do wersji na koncertowym wkurwie :-)), ale ogolnie jest bardzo dobrze jezeli chodzi o forme, a tresciowo bardzo porzadnie. Goscie z WOCC w formie, Tort super, czekam na Szukam2 :-)
  • ozi_ocb

dla mnie kozaczek:D
  • Anonim

o widze ze sie nie wypowiedzialem jeszcze, tak wiec sie wypowiem :

płytka dobra, ale i tak spodziewałem się po tecie czegoś lepszego, brak troche wyrazistosci, jakiegoś zdania w danym temacie, tetris słabo w tym mixtape przemycił w wersach swoją osobę, zauważyłem też że Tet, zdaje mi się że na siłę (możliwe ze nie, to wie sam tetris) próbuje zerwać z wizerunkiem grzecznego, skromnego chłopca (przynajmniej w moich kręgach taką etykietke ma - co nie uważam za złe), bo nie oszukujmy się śmiesznie brzmi wers "drugie trzy od mądrych chłopców" z ust Teta, który ma bardzo mądre, inteligentne teksty. Jest troche dissowania popkultury, za co plus, technicznie straszny mistrz ("szynkach z woskiem/szynka toster/krzyk za oknem/syf za drobne" - ulubiony) ale właśnie coś czuje że właśnie na rzecz techniki, troche treściowo nie taka bomba jakiej sie spodziewałem. Mimo wszystko, patrząc na wszystko co wychodzi w Polsce i tak czołówka.

Pozdrawiam
    WICIUN_PROSTO