Freestyle [1218]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

zainspirowany pomysłem Terry'ego Kid Lucky'iego Lewisa, beatboxera i wokalisty z Nowego Jorku, który rozpoczął regularne spotkania wokalistów z różnych kręgów, aby połączyć ich style we wspólnym spontanicznym jam session w wagonie jadącego nowojorskiego metra. W imprezach wzięli udział beatboxerzy, wokaliści, stepujący tancerze i wszelkiej maści muzycy improwizujący. Przez wiele lat impreza osiągnęła status legendarnej, nie tracąc jednocześnie nic ze swojej spontaniczności.

W roku 2008 Kid Lucky przeprowadził się do czeskiej Pragi, gdzie kontynuuje swoje dzieło. Na Youtube dostępne są nagrania z licznych edycji tego cyklu.

Patryk "TikTak" Matela, po kilku rozmowach z Kidem postanowił przenieść projekt na polski grunt. Z przyczyn technicznych jedynym w Polsce miejscem do tego przystosowanym jest warszawskie metro. Impreza jest całkowicie niekomercyjna, ma na celu połączenie sił beatboxerów, wokalistów, raperów, freestylowców i wszelkiej maści frików wokalnych aby stworzyć nową miejską jakość. Muzyka w środkach transportu kojarzona była do tej pory z rzępoleniem na skrzypcach lub popierdywaniem starej harmonii - najwyższa pora to zmienić!

więcej info + filmiki z akcji w innych krajach na : http://beatbox.warszawa.pl/

zajebista akcja!
  • Mesto

podoba mnie się TO!
  • Duże Pe

mega - spróbuję wpaść; )
  • Ruda

i co byl ktos? strasznie chcialam isc, ale zaleglam przed praca...
  • Pejot

ja byłem

naprawde kozacka sprawa

polecam ogarniać stronke i wpadać za tydzień

PO
  • .:Prk:.

Ja byłem i naprawde mi się to zaczyna podobać !!