- 1
- 2
-
Anonim
Właśnie się zastanawiam, które z relacji 1 on 1 w serialu są najfajniejsze. To taki mój subiektywny przegląd:
Chandler& Joey - nie ma co mówić, classic,
Chandler&Monica - jak wyżej,
Chandler&Ross - good, szczególnie podejście Chand. do Rossa.
Chandler&Rachel - jakoś nie istnieją.
Chandler$Phoebe - nie istnieją
Joey&Monica - słaby kontakt,
Joey&Ross - słaby kontakt,
Joey&Rachel - zajebista relacja, od zawsze Joey z lekką miętą do Rachel.
Joey&Phoebe - słodka relacja, chyba Phoebe jako jedyna traktuje poważnie niektóre wypowiedzi Joeya i na odwrót:D
Monica&Ross - patrz Chand&Joey,
Monica&Rachel - to samo,
Monica&Phoebe - lubią się, ale to nic tak naprawdę mocnego.
Ross&Rachel - główny wątek, na równi z kontaktami Joey&Chand.
Ross&Phoebe - jakby się nie znali...
Rachel&Phoebe - mdły kontakt, jakby czuły do siebie dystans.
To całkowicie subiektywna ocena moja, no a ranking (pierwsza trójka) wyglądałaby następująco:
1. Joey & Chandler
2. Chandler & Monica
3. Ross & Rachel
No i wniosek - najwięcej do serialu wnosi Chandler, najmniej Phoebe:D
-
ola
Całkowicie się nie zgodzę, ale jak sam napisałeś - to subiektywna ocena :) -
Diana
A ja sie zgodze:P ale z poprzedniczką, niektóre relacje może określiłeś jako tako tarfnie ale większość z nich zupełnie jak byś nie znał serialu... a może ty poprostu jesteś zwykłym oglądaczem, a nie zapaleńcem?? hhmm??? -
Anonim
ojojoj, widzę, że nie zostałem do końca zrozumiany.... hehe....
po pierwsze, przyjąłem jakiś poziom i od niego wyszedłem, to nie jest tak, że np. Joey i Ross mają słaby kontakt, tylko, że najmniej jest akcji w których istnieje wymiana zdań między nimi (w porównaniu np z Joeyem i Chandlerem).
Stąd też biorą się moje oceny, nie zaprzeczycie, że relacje między przykładowo Chandlerem i Rachel są dużo słabsze niż między Joeyem a Phoebe....
przecież to widać, kiedy znajdują sie tylko jeden na jeden, np Ross i Phoebe, to nie zachowują się w 100% naturalnie...
Dianka, cóż to za oceny?? Zwykły oglądacz? Zapaleniec?? Czujesz, że znasz lepiej serial ode mnie? Ok, ale cóż z tego?? sorrry... j"akbyś nie znał serialu", "niektóre relacje..." pisz konkreniej Pani Znawco, która jest wielkim zapaleńcem:P Pucybut oglądacz z przyjemnością przyjmie surową, konstruktywną ocenę z pokorą.... -
-
ola
Relacje są owszem mniej wyeksponowane, ale oni tworzą całość i wg mnie każde z nich wnosi tyle samo do serialu - tylko każdy co innego. Wiadomo, że ich stosunki do siebie się różnią, ale nie należy tu szukac żadnych luk. Poza tym Ross i Phoebe? Nienaturalnie... Niee. Joey i Ross - słaby kontakt? W życiu! A np. te ich wzajemne porady?
Jesli o mnie chodzi to wszystko jest w porządku, podchodzisz do tego zbyt analitycznie. I tyle :) -
Anonim
może masz rację, w liceum miałem profil matematyczno-fizyczno-informat yczny, pewnie dlatego;) -
ola
no tak, analitycznie spaczony...; )
ja miałam najpierw włosko- angielski, a potem niemiecko - angielski.
anty - matematyczna głowa.
ale najwazniejsze, że wszyscy kochamy friendsów :)
pozdr. -
Anonim
zdecydowanie sie zgadzam z tym ,ze wyglada na to , ze niezbyt dokladnie ogladales serial .
szczegolnie nie umiem sie zgodzic z pewnymi Twoimi ocenami ( nawet jesli sa tylko Twoje i masz do nich prawo , mam nadzieje , ze pozwolisz , ze jako milosnik tego serialu wyraze swoja opinie na temat Twojej opinii :) )
"
..Joey&Monica - słaby kontakt .... "
nie rozumiem skąd ten pomysl ... odcinek 719 kiedy Monika pomaga Joey'mu dostac role w filmie konstruujac dla niego pewien element penisa; ) , albo 410 kiedy Joey pomaga Monice odzyskac respekt wsrod pracownikow restauracji - to dwa przyklady , ktore mialam w glowie w tej chwili , jak sobie przypomne dokladnie i sparwdze numery odcinkow moze byc ich cale mnostwo
"...Rachel&Phoebe - mdły kontakt, jakby czuły do siebie dystans..."
one mieszkały razem ! jak wiec miedzy nim mogl byc mdly kontakt !
"...Chandler&Rachel - jakoś nie istnieją/ Chandler$Phoebe - nie istnieją ... "
nie istnieja ??? chyba ogladamy dwa rozne serial ././
"...Joey&Ross - słaby kontakt
jak to slaby ???..."
w 7 serii , nie pamietam dokladnie numeru odcinka - "...nap partners... " !!!
a kto byl z Joey'm kiedy mial klopoty zkamieniami nerkowymi ??? Ross ... przykladow i tym razem jest wiecej
"...Monica&Phoebe lubią się, ale to nic tak naprawdę mocnego...."
.... radze obejrzec odcinek 212, 310 .... kolejne pozniej .. nie chce mylic .
...
"...Ross&Phoebe - jakby się nie znali..."
skad ten pomysl ??? Ross kupuje Phoebe rower , tylko dlatego , ze nigdy nie miala wlasnego w dziecinstwie , i chce jej tym zrobić przyjemnosc , Phoebe nie chciala dopuscic do zepsucia slubu Rossa i Emilly i jak oszalala wydzwaniala do Londynu !!! Phoebe kiedy dowiaduje sie , ze to ona kiedys okradla Rossa zwraca mu jego komiks ... bo jest jej naprawde przykro , ze wiele lat temu go skrzywdzila...
to chyba na tyle , naprawde dziwia mnie Twoje opinie ... kazdy kto uwaznie ogladal serial , a nie spogladal na jeden dwa odcinki w kazdej serii , bedzie wiedzial , ze zupelnie nie masz racji ...
ale tak jak napisalam masz prawo nawet do blednych opinii ...
-
Anonim
oki, spoglądałem na dwa odcinki z każdej serii, no może nie każdej.
A tak poważnie, to dzięki za otwarcie mi oczu. -
Diana
tak pani diana znawca:D chetnie wyrazi swoje opinie.. ale next time bo teraz spieszy sie do szkoly:] -
ja to ja
do Ani.R - czytajac opinie lukelaska i negujac sobie podswiadomie jego wypowiedz na mysl przychodzily mi dokladnie te same przytoczone przez ciebie przyklady; )...
moim skromnym zdaniem emocjonalnie wszyscy sa ze soba tak samo mocno zwiazani. Tylko sytuacje w jakich ich widzimy moga wplywac na lekkie roznice (n.p. przez to, ze Joey mieszkal przez kilka lat z Chandlerem moze odniesc wrazenie, ze zwiazek miedzy nimi jest o wiele mocniejszy niz zwiazek miedzy Rossem a Joeyem tudziez Chandlerem. Jednak jest to nieprawda, poniewaz n.p. Chandler mieszkal z Rossem w Highschool tez przez kilka lat).
Jednak zamierzone, czy tez nie, odnosze rowniez czasami wrazenie, ze np Chandler i Joey sa ze soba zdecydowanie blizej. Np, jak chca sie pozbyc Rossa z mieszkania, lub gdy w 10-tej serii Chandler i Joey wysylaja zmyslony opis Rossa na strone alumni. O wiele rzadzie w takiej sytuacji znajduje sie Chandler albo Joey...
Lub Monica i Rachel, kiedy pada pytanie, ktora ze swojej trojki wybralyby jako dziewczyne, to ewidentnie Rachel i Monica wskazuja na siebie. Zreszta Chandler wskazuje na Joeygo; ) hehe... -
ja to ja
Niemniej jednak nie prowadzi to do konstatacji, ze:
Monica&Phoebe - lubią się, ale to nic tak naprawdę mocnego.
Rachel&Phoebe - mdły kontakt, jakby czuły do siebie dystans.
Joey&Ross - słaby kontakt.
Nie mozna tych twierdzen podeprzec zadnymi watkami z serialu...
-
Anonim
dziękuję ... ulzyło mi bo ja już myslalam , ze przesadzilam ...
milego dnia !!!!! :) -
Czendler
-
kasha
-
Matti - zwyczajny, jak nikt
A może układy potrójne by ktos przeanalizowal...
tu juz kombinacji sporo, a interpretacja niejednpoznaczna
Mi przychodza do glowy takie uklady, jak
Monica, Chandler Joey - jak ich pieknie trzeci ukrywał i jego (I can still hear you)
Ross, Chandler i Joey - ich waśnie kto jest czyim najlepszym kumplem
Napisalo sie... ale chyba jednak wieksze znaczenie maja uklady one to one... A moze nie -
Iron Mike
ty ktoś napisał ze Chandler i Rachel nie mieli jakis wyjątkowych relacji. Może i tak ale przeczytałem artukół w którym było napisane ze Jennifer Aniston i Matthiew Perry byli najlepszymi przyjaciółmi na planie. -
☆ Gosic ☆
przeciesz wychodzi na to że Chandler i Rachel całują sie ze sobą w jednym z ostatnich odcinków serii 10 hehehe co prawda w retrospekcji z czasów collagu czy jak to sie tam pisze, -
Matti - zwyczajny, jak nikt
No a dcinek ze wspomnieniami... jak zamykali Bar, zeby Central Perk otworzyc... marzenia za kierownicą Rachel i upuszczona bila chandlera..
Ale faktyczniue chyba w ukladach jeden na jeden Chandler-Rachel to najmniej wyrazisty uklad... Chyba tyle, co początkowe zaangazowanie chandlera w uczucie rossa... Ale czy ja wiem... zreszta z Phoebe Chandler tez jakos malo wspolnych akcji mial...
-
Iron Mike
własnie chandler z phoebe ma najmniej, chyba z tego wzlegu ze on jakos najmniej akceptuje jej "odmienność" :D a Chandler z Rachel maja super sceny. Np ta z sernikiem.
- 1
- 2