John Frusciante [692]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Temat trochę oklepany, ale nie możemy być gorsi od fanów RHCP. Fakt że (być może) JF wyruszy w trasę z MV jest prze. Ale powiedzcie mi, tylko szczerze: który kawałek Frusciante jest najlepszy. Bez sentymentów do całokształtu (mnie samemu jest trudno zdecydować). Ale ja najbardziej lubię kawałki z "Niandra LaDes and Usually Just A t-shirt". Mają (jak dla mnie) największy ładunek emocjonalny. Moim osobistym faworytem jest "Blood On My Neck From Success". Nawet dopuściłem się skopiowania pomysłu i nagrania coveru tej piosenki :]. Moim zdaniem to genialna piosenka. Uwielbiam ją. Jakie jest Wasze zdanie?
  • Anonim

Nie nie, to jakaś paranoja wybrać jeden kawałek Johna :] Jeden z każdej płyty - to już mniej karkołomna sprawa.
    A Niandra jest genialna pod wieloma względami - maksimum wyrazu przy minimalnych środkach, ta pozorna prostota - cudo, i jeszcze do tego te teksty - kosmos. A ulubiony numer z tego albumu? As Can Be, genialny początek

a ostatnio Johna słucham w wersji live, z ATP Festival, świetna sprawa
  • mefju

No z wybraniem jednego kawłka jest cholernie ciężko, moja propozycja w takim razie: ulubione 5 utworów:

- Dust (Ataxia "Automatic Writing")
    - Going Inside ("TROWFTD")
    - A Corner ("DC EP")
    - Time Runs Out ("The Will To Death")
    - What I Saw ("Inside Of Emptiness")

kolejność przypadkowa;-)
  • Anonim

Nie no, ludzie, co Wy... ?
    Dziś ten utwór, jutro inny, o 14.26 jeszcze inny jest ulubiony...
    Przez następny miesiąc jedna z płyt... itd.
    Dla mnie większość jego numerów jest genialna, więc jeśli zebrałoby się na tym gronie więcej osób, to z czasem pewnie mielibyśmy niemal całą dyskografię wypisaną...
    Nie, to jakaś paranoja.
    Ja się tak nie bawię !
    Jeden kawałek ?
    Johna ?
    Jeden Najlepszy ? Przecież te dwa słowa się nawzajem wykluczają...
  • mefju

Zawsze można podać stan na daną chwilę, mi też w przyszłym tygodniu się zmieni taka lista;-)
  • melancthe

przez dlugi czas cut out
  • Anonim

no dobra. niech więc nie będzie to zupełnie ostateczna wersja mega listy najlepszych moim zdaniem kawałków z każdej z płyt - tu zaznaczam że faktycznie jest to wybór krzywdzący całokształt twórczości Johna. ale niech będzie. mogę podawać kolejne listy w kolejne dni. przynajmniej coś się będzie działo.

"Niadra LaDes" - Blood On My Neck From Success/ Head (Beach Arab)

"Usually Just a T-Shirt" - Untitled #11

podzieliłem, żeby było łatwiej - na początku podobno były to dwie osobne produkcje, nie?

dalej:

"Smile From..." - A Fall Thru The Ground

"To Record..." - Ramparts

"From The Sound Inside" - Dying I Don't Mind

"Shadows..." - chyba Carvel

"The Will..." - Time Runs Out/The Days Have Turned...

Ataxia - Dust

"DC EP" - uwielbiam tak samo Dissolve i A Corner

"Inside of..." - Inside A Break (MISTRZ!!!)

"A Sphere..." - At Your Enemies

"Curtains" - The Real - ale głowy nie dam...

uf
  • Anonim

+ Niandra - As Can Be
    + Usually - Untitled #2
    + Smile - Well, I've Been
    + To Record - Ramparts (geniusz Johna w najczystszej postaci)
    + From The Sounds Inside - So Wolud Have I
    + Shadows - Cut- Out & Every Person
    + The Will To Death - The Days Have Turned
    + Ataxia - The Sides
    + DC Ep - A Corner
    + Inside Of Emptiness - Look On
    + A Sphere In A Heart Of Silence - At Your Enemies
    + Curtains - Leap Your Bar
  • Anonim

na to pytanie nie da się odpowiedzieć... niestety...
  • Anonim

dobra, muszę przyznać wam racje. nie da rady. pozostaje słuchać wszystkiego po kolei. a ostatnio strasznie przypadły mi do gustu piosenki z soundtracku do "Brown Bunny". Prostitution Song i Dying Song - mistrz
  • Anonim

oł je... a widział ktoś z Was ten film ?
    ja tak sobie myślę, że gdyby Fru nagrał jakąś płytkę razem z Vincentem Gallo, to mielibyśmy nie lada kąsek...
  • Anonim

ja widziałem... hmm a co do takiej wspólnej płyty...mogłoby być ciekawie, w końcu już wspólpracowali ze sobą, kumplują się itd
  • Anonim

i jak ten film? Skad go wytrzasnales?
  • Limon

second walk i well i`ve been
  • Anonim

Going Inside
    Zdecydowanie Going Inside
  • ACTION!

gdybym znała choć połowę tej imponującej dyskografii;] hehehe jak na razie "murderers" z "to record"
  • <FQ>

jak dla mnie to "time tonight"
  • W-WA

nie wiem może "This Cold" azreszta to bez sensu takie wybieranie w moim wyoadku
  • Abakarow

taaa.. a i ja cos dorzuce; bo zauwazylem ze nikt tego kawalka nie wymienil; troche sentymentalny chlopak jestem i dlatego taki wybor; to oczywiscie "Saturation" z trowftn
    pzdrwm
  • Anonim

głupie pytanie co jest najlepsze. Ja cię kręcę no! Jakbyś oceniał czekoladę na przykład to też pod jakimś kątem a nie za całokształt! nie wiem no...
    osobiście to nie mam 2óch pierwszych płyt Johna, bo jakoś ciągle zapominam ściągnąć, a kupno w moim wypadku odpada (bida w kiszeni:(), ale jak bym oceniał pod kątem emocji negatywnych (nie złość, a np. melancholia, smutek) to np. The Will To Death i nieco psychodeliczny A Doubt. Takie powiedziałbym do śpiewania to Ricky i Song To Sing...
    naprawdę trudno to ogarnąć, biorąc pod uwagę ile płyt wydał ostatnio.
    fabryka dobrych albumów - john frusciante; )
| |

...dla wszystkich zafascynowanych muzyką jaką tworzy J. Frusciante. :]

Fotki

Miejsca grona (0)