John Frusciante [692]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • reggie

Widzę, że choć do grona należę od ledwie paru minut, jestem tu pierwszy. Okay, niech będzie i tak; ) Wprawdzie jest nas tu aż 3, ale może z czasem przybędzie parę osób. Tymczasem ciekaw jestem Waszych opinii o muzyce Johna, zwłaszcza o jego zeszłorocznych albumach (a było tego sporo :P).
    Mnie osobiście najbardziej do gustu przypadły "Shadows Collide With People" - pierwszy album wydany w 2004 roku i "Automatic Writing" - pierwsza część projektu Ataxia. Pozostałe albumy solowe określiłbym mianem "dobrych", ale nie wciągnęły mnie do tego stopnia co powyższe. Na uwagę zasługuje na pewno ASITHOS, ze względu na nietypowe brzmienie. Bardzo jestem natomiast ciekaw gry Fru na mającej ukazać się w 2005 roku nowej płycie RHCP. A Wy? :)
  • melancthe

wiesz to ze jest tak malo ludzi i ze nikt nie pisze spowodowane jest tym ze grono istnieje dopiero od jakis 2 godzin :P
    ja uwielbiam plyty Johna kazda z osobna... niestety jeszcze nie mam wszystkich ktore wydal ale niedlugo zamierzam to nadrobic...
    rowniez na razie do moich ulubionych zalicze "Shadows..." i Ataxie :P
    jednak po dokladniejszym wsluchaniu sie w inne plyty Johna musze stwierdzic ze sa wiecej niz tylko "dobre"...
    to ze w tak krotkim czasie wydal tak wiele plyt, BARDZO DOBRYCH plyt jest niebywale :)
  • Kiediska

reggie a co ty?? kiedy ma byc ta plytka nic nie mowią w mediach , znasz moze tytul jakis albo cos ?
  • reggie

Bo nie ma jeszcze żadnych oficjalnych informacji. John powiedział w wywiadzie przed pierwszym koncertem w Hyde Parku, że mają dość sporo nowego materiału zarejestrowanego przy okazji sesji Greatest Hits (Save The Population, Mini-Epic, Leverage of Space, Rolling Sly Stone i jeszcze kilka innych, dotąd niesłyszanych utworów), zamierzają jeszcze nad nimi popracować i chcieliby wydać je na nowej płycie wiosną lub latem 2005.
  • Kiediska

o spoko, a nie wiesz moze jak bedzie wyglodac trasa koncertowa??
    Niemcy, Anglia? bo polska to napweno nie
  • melancthe

moze wrocimy do Johna?

• Kiediska

John tez gra koncerty, nie jestes ciekawa???
    przeciez musimy zaliczyc jeden chociaz koncert!!
  • melancthe

koncert nie koncert...
    ale prosze nie schodzmy tu na tematy o RHCP bo to nie o tym grono...
    jak chcecie to zalozcie sobie chociaz osobny temat a nie mieszajcie mi tu solowej tworczosci Johna z zespolowa...
    z gory dzieki i przepraszam :)
  • Kiediska

ewcia nie zrobisz wyjątku dla ulubionej kolezanki :)))
  • reggie

John zagra w kwietniu w Anglii, ale będzie to tzw. pojedyncza sztuka, nie żadna planowana trasa. Powiedział natomiast, że chciałby w trakcie najbliższej dłuższej przerwy w działalności RHCP (czyli około 2006, może później) zebrać zespół (Josh, Chad, Joe Lally, może Omar Rodriguez, może też John Rothen) i ruszyć w trasę po Europie. Byłoby fajnie, ale na Polskę bym raczej nie liczył...
  • Kiediska

ale jestes niezle poinformowany, dzieki za info, a nie ma szans na trase w 2005, odpowiedz w tym drugim forum bo wlasciciel sie wkurza,
    John jest super !!! :PPP
  • Anonim

Widzę, że moje grono urodziło "dzidziusia":)
    John postanowił zrobić mi prezent na urodziny i kolejna płyta ukaże się 24 stycznia.....akustyczna ma być ponoć...czuję, że powali nas wszystkich...przyłaczam się do prośby założycielki tegoż grona...darujmy tu sobie gadanie o uznanej marce RHCP, która spoczęła na laurach, a moim zdaniem najlepsze czasy ma dawno za sobą....
  • Kiediska

juz nie gadam nic o red hotach ! lepie... ???
    a poza tym nikt nie spoczą na laurach, dalej pracuja , poza tym nie sa tak mlodzi jak kiedys !
  • Anonim

chyba po to jest forum, zeby poruszac to,o czym sie akurat chce dyskutowac, w ramach tematu. a JF sie z RHCP mimo wszystko jakos laczy.hm?to tak jakbym mogla mowic na forum o T.Waitsie o nim samym i jego tworczosci, ale juz nie mogla o filmach z jego udzialem, tylko dlatego, ze zalozyciel grona nie lubi tego rezysera. maly bezsensik jak dla mnie.
  • melancthe

a ja jednak bede trwala przy swoim...

(ale nic nikomu nie zabraniam... :P)
    tylko bezsensem a koleji dla mnie jest mieszanie tworczosci solowej z zespolowa bo to zupelnie dwie inne sprawy...
  • reggie

Tak, zgadzam się, że twórczość Johna w RHCP a twórczość solo to dwie różne od siebie rzeczy. W zespole koncentruje się na graniu świetnych riff'ów, nadawaniu duszy utworom, koncertowym szaleństwie (jak widzę go w solówce Can't stop albo jak z Flea "rozpędzają" intro do Californication to się pode mną kolana uginają; D) a na płytach solowych bardziej na tworzeniu całych utworów, dopieszczaniu ich, poszukiwaniu różnych form, komponowaniu wciąż czegoś nowego, odmiennego...
  • Kiediska

nie kloccie sie z gospodarzem grona, chce gadac tylk o johnie wiec nie gadamy juz o rhcp. nie ma co sie denerwowac!
  • Anonim

ja nie powiedzialam, ze tworczosc jednego i drugiego sie ze soba laczy, tylko, ze te dwa tematy sa niedaleko od siebie.
    niewazne
    tracimy czas i energie
    pozdrawiam Was serdecznie
    :)
  • Kiediska

Kiedy nowa plyta Johna sie pojawi ???
  • Anonim

24.I. (w dniu moich urodzin!!!!), "Curtains" to jej tytuł, ma być ponoć akustyczna...czuję, że to będzie najbardziej wzruszająca płyta Johna, jeżeli ktokolwiek z was w ogóle ceni i obserwuje Go również jako wokalistę....
  • 1
  • 2
| |

...dla wszystkich zafascynowanych muzyką jaką tworzy J. Frusciante. :]

Fotki

Miejsca grona (0)