Funk & music of 70's [1731]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

topik prosty, jak drut:
    So 70's joint'y na lato.Co dałoby sie wrzucić między strój kąpielowy a olejek do opalania?Czym w okolicach lipca i sierpnia będziemy zagłuszać sąsiada katującego tegoroczne "Asereje"??
    Mój kawałek cienia na upalne popołudnie, to :
    The Isley Brothers "Summer Breeze" albo "Too Hot" Kool & The Gang na podwyższenie słupka rtęci.
    Dobrej pogody życząc.
  • nicker

Kool & The Gang "Summer Madness" (Wiadomo...) , The Whispers "Can You Do The Boogie?" (tytuł nie związany może z pogodąale kawałek klimatyczny) :)
  • NDW Spinboy

summer madness! zdecydowanie!
    Ale jak słońce świeci tak że już nic się nie chce to polecam Cymande. KAżdy musi sam zrobić swoją selekcję ich kawałków i zapewniam że po selekcji ta płyta na zawsze zostanie w waszym samochodzie zaparkowanym przy plaży.
    :)
  • Anonim

jakim samochodzie???heheh.Mam na dysku z 3 numery Cymande...przysłucham się i spróbuję poddać się kojącemu działaniu.Mówisz, że jak chłodnik i aloes razem wzięte...:)sprawdzę, sprawdzę.
  • Anonim

Roy Ayers - Everybody Loves The Sunshine

Rufus Feat. Chacka Khan - Street Player
  • khad

The Whispers "And The Beat Goes On"

:)
  • Anonim

w sumie moje piosenki z źródeł "w spadku po dziadku"miały w sobie aż 7 autorstwa Cymande.Przedtem kojarzyłam tylko klasyk Bra, ale powiem, iż nuty i perkusje mają w sobie taki smaczek etno.Gdzieś tam między jednym a drugim werblem brzmi akcencik, taki jak dla mnie z lasów amazonki.muzyka pulsu, płynięcie...trywialnie ale po mojemu, bo który funk nie jest płynięciem?? . A że dzidadek raczej ograniczał się do topu, to mam apetyt poszperać dalej.
  • nicker

Yellow Sunshine "Yellow Sunshine" - rzadkie, ale fajne
  • o.ko

gene harris LOSALAMITOS
  • Anonim

a mozna sluchac kawalki funkowe w summer ktore nie maja tytulowo nic wspolnego z latem??
    mam nadzieje ze tak bo jak nie to troche lipa bedzie ze mna...
  • Anonim

heheheh, jak chcesz to pal wzmacniacze na kolendach....na mój gust nie zgrzeszysz.Generalnie, za słuchanie Donny Summer w październiku nie ma paragrafu.
  • Anonim

chyba że to bęzie któryś ICE dla ochłody
    np. Ice Cube z Gorgem Clintonem, żeby było bardziej Fonky;)
  • Anonim

taki kawałek funkowy kojarzący mi się z letnią imprezą.....hmmm....
    jeszcze za swojej starej funkowej kadencji JAckson napłodził pare mistrzowskich rozgzrzewajacych smaczków:
    rock with you..np.:)
    albo Jungle Boogie Clintona i P-funku
    albo...I believe n miracles jackson Sisters
    albo...Rythm of the night...El Debarge...:D
    pozdrawiam...
  • c

Leon Ware - Why I Came to California
    Gap Band - I Don't Believe You Want To Get Up And Dance (Say oops! upside ya head)
    Cheryl Lynn - Got To Be Real
    Parliament - The Motor-Booty Affair
    Cameo - Rigor Mortis
    Cameo - Cameosis
    Cameo - Please You
    Michael Wycoff - Lookin Up For You
    Kleeer - Tonight's The Night (Good Time)
    Skyy - Let's Turn It Out
    Patrice Rushen - Number One
    Losette Wilson - Caveman Boogie
    Sylvia Striplin - Gimme Your Love

Mniej wiecej tego typu :)
  • c

A tak wogóle z "Summer Breeze" Doniu wyciął pętlę heheh - sorry za taki przykry offtopic :P
  • khad

gratuluję gustu :)
| |

Jak w temacie, wszystko co wiąże się z tym cudownym epizodem w historii muzyki Od Jamesa Browna ...

Fotki

Miejsca grona (1)