-
Anonim
topik prosty, jak drut:
So 70's joint'y na lato.Co dałoby sie wrzucić między strój kąpielowy a olejek do opalania?Czym w okolicach lipca i sierpnia będziemy zagłuszać sąsiada katującego tegoroczne "Asereje"??
Mój kawałek cienia na upalne popołudnie, to :
The Isley Brothers "Summer Breeze" albo "Too Hot" Kool & The Gang na podwyższenie słupka rtęci.
Dobrej pogody życząc.
-
nicker
Kool & The Gang "Summer Madness" (Wiadomo...) , The Whispers "Can You Do The Boogie?" (tytuł nie związany może z pogodąale kawałek klimatyczny) :) -
NDW Spinboy
summer madness! zdecydowanie!
Ale jak słońce świeci tak że już nic się nie chce to polecam Cymande. KAżdy musi sam zrobić swoją selekcję ich kawałków i zapewniam że po selekcji ta płyta na zawsze zostanie w waszym samochodzie zaparkowanym przy plaży.
:)
-
Anonim
jakim samochodzie???heheh.Mam na dysku z 3 numery Cymande...przysłucham się i spróbuję poddać się kojącemu działaniu.Mówisz, że jak chłodnik i aloes razem wzięte...:)sprawdzę, sprawdzę. -
-
Anonim
Roy Ayers - Everybody Loves The Sunshine
Rufus Feat. Chacka Khan - Street Player -
khad
-
Anonim
w sumie moje piosenki z źródeł "w spadku po dziadku"miały w sobie aż 7 autorstwa Cymande.Przedtem kojarzyłam tylko klasyk Bra, ale powiem, iż nuty i perkusje mają w sobie taki smaczek etno.Gdzieś tam między jednym a drugim werblem brzmi akcencik, taki jak dla mnie z lasów amazonki.muzyka pulsu, płynięcie...trywialnie ale po mojemu, bo który funk nie jest płynięciem?? . A że dzidadek raczej ograniczał się do topu, to mam apetyt poszperać dalej. -
nicker
-
o.ko
-
Anonim
a mozna sluchac kawalki funkowe w summer ktore nie maja tytulowo nic wspolnego z latem??
mam nadzieje ze tak bo jak nie to troche lipa bedzie ze mna... -
Anonim
heheheh, jak chcesz to pal wzmacniacze na kolendach....na mój gust nie zgrzeszysz.Generalnie, za słuchanie Donny Summer w październiku nie ma paragrafu. -
Anonim
chyba że to bęzie któryś ICE dla ochłody
np. Ice Cube z Gorgem Clintonem, żeby było bardziej Fonky;) -
Anonim
taki kawałek funkowy kojarzący mi się z letnią imprezą.....hmmm....
jeszcze za swojej starej funkowej kadencji JAckson napłodził pare mistrzowskich rozgzrzewajacych smaczków:
rock with you..np.:)
albo Jungle Boogie Clintona i P-funku
albo...I believe n miracles jackson Sisters
albo...Rythm of the night...El Debarge...:D
pozdrawiam... -
c
Leon Ware - Why I Came to California
Gap Band - I Don't Believe You Want To Get Up And Dance (Say oops! upside ya head)
Cheryl Lynn - Got To Be Real
Parliament - The Motor-Booty Affair
Cameo - Rigor Mortis
Cameo - Cameosis
Cameo - Please You
Michael Wycoff - Lookin Up For You
Kleeer - Tonight's The Night (Good Time)
Skyy - Let's Turn It Out
Patrice Rushen - Number One
Losette Wilson - Caveman Boogie
Sylvia Striplin - Gimme Your Love
Mniej wiecej tego typu :) -
c
A tak wogóle z "Summer Breeze" Doniu wyciął pętlę heheh - sorry za taki przykry offtopic :P -
khad