-
Anonim
Dobry III roku bądź tak dobry i podziel się wrażeniami z kolokwium z Satki :). Co tam (nie)ciekawego było? Bo mi np. jakos troche wyobraźni brakuje z czego moze być kolokwium po tych ćwiczeniach :D. -
lehu
1. napisz na lechgawuc@interia.pl a odesle ci cos.
2. wejdz na strone http://www.zespol-gw.republika.pl/s... , sciagnij sobie wszystkie 6 prezentacji dr Walo i sie naucz tego co tam jest a zaliczysz na bank.
generalnie nie ma pytan o cos ogolnego typu "wady i zalety pomiarow gps" na co liczylem, ale pytania o szczegoly i szczegoliki - u mnie bylo
1 zadanie obliczeniowe,
2 dlaczego do inicjacji OTF potrzeba 5 satelit czy cos takiego
3 byl podany kawalek rinexa chyba i opisac co znacza skroty tam zamieszczone
4 opisac co to jest RTCM, RATIO, Network RTK (w innej grupie VRS i cos jeszcze)
generalnie - przeczytac bardzo uwaznie 5-10razy wszystkie prezentacje a powinno wejsc do glowy tyle ze na 3 starczy :) -
Anonim
Dobrze prawi kolega wyżej wystarczy przeczytać prezentacje parę razy ze zrozumieniem i będzie OK, na powtórzenie pytań bym nie liczył bo wylęgarnia zagląda tu na grono i wiedzą, że sobie je podajemy.. u Nas pytania układał Dominik (Pozdrawiam) który przy mnie w Grybowie czytał mojego posta o zaliczeniu z zeszłego rok.
Good Luck. -
Adik
A więc zostaje nam tylko pozdrowić całą kadrę, która czyta posty i prosić o wyrozumiałość na kolokwium :) -
-
Anonim
Przecież taki proceder zachodzi od czasu kiedy to pierwszy prehistoryczny profesor upolował i zaciągnął do jaskini pierwszego prehistorycznego studenta na wyklad. :D Zmieniają się tylko metody.; ) -
Michał Jachyra
-
Koperek
u mnie w grupie było policzyć ile trwa doba na planecie X gdy dana jest stała grawitacji i promień orbity satelity stacjonarnego.