-
Anonim
czy jakieś pytania powtarzają się z wcześniejszych lat?? czy stara się on brać zawsze inne?? jakie były pytania w zeszłym roku ?? -
Beata
To znalazłam na gronie (pytania od nas z roku)
Kataster:
1.Co to jest kataster nieruchomości?
Kto prowadzi kataster?
Jakie dokumenty regulują prowadzenia katastru?
2. Do czego są wykorzystywane dane z katastru (rola katastru)?
Przykłady wykorzystania w wymiarze podatku.
Przykłady wykorzystania w oznaczeniu nieruchomości w ksiegach wieczystych.
3. Identyfikator: 064201_1.0001
Co oznacza?
Co znaczaja kolejne składniki i na jakiej podstawie się je określa: 06, 42, 01_1, 0001?
Na jakie obiekty dzieli sie kraj pod względem katastralnym?
4. Kowalski jest właścicielem działek 7,15,23,57 i 123, oznaczonych następująco: 7,57 - KW 1083
15 - KW 8283
23 i 123 - akt własności ziemi.
Dodatkowo jest władającym działek 5 i 25. Podziel na jednostki rejestrowe działki Kowalskiego i uzasadnij podział.
Na podstawie jakiego dokumentu Kowalski jest władajacym działek 5 i 25?
5. Tabela z uzytkami, określić symbol na mapie i podac rodzaj użytków:
Ogródki działkowe
Czynne hałdy i wysypiska
Ogród botaniczny
Czynny cmentarz
Port lotniczy
Plaża nieurządzona
Plaża
Pytania nie brzmiały słowo w słowo tak, ale mniej więcej o to chodziło :) Powodzenia na 2 terminie :) -
Anonim
1 Termin 2007
Były 2 grupy "Biała" i "Żółta" różniły sie ... kolorem kartki, ale twardo śąciemniał do końca że są różne bo kazał oddawać na różne kupki..
1. Pojęcie działki ewidencyjnej (2p.)
2. Wymień, opisz i narysuj przypadki odbiegające od w/w definicji (6p.)
3. a) (Hmm) Atrybuty jakie posiada lokal i warunki jakie musi spełniać jako odrębna nieruchomość nieruchomość (jakoś tak) (2p.)
b) Jeśli grunty sa własnościa Skarbu Państwa to ujawnia się.. (6p.)
4. (i znów Hmm) Coś o Rozp MRRiB blablabla i doszedł do paragrafu 55 pkt ustęp 2) Modyfikacja istniejących danych ewidencyjnych do wymagań określonych w rozporządzeniu dotyczy... (4p.)
5. a)Tabelka , podac symbol i rodzaj użytku: 1. Plantacje Wikliny, Czynne cmentarze, Nieczynne hałdy, Naturalne zbiorniki wodne (2 opcje są: Ws i E-Ws) (10p.)
b) Na podstawie jakiego dokumentu i dlaczego wyróżniamy 2 opcje w Naturalnych zbiornikach wodnych (2p.)
6. Pan Abacki pomierzył działke <blablabla> wprowadzono zmiany w ewidencji jakie organy/kogo muszą powiadomić (4p.)
Czuje, że coś pokręciłem więc poprawcie mnie jak ktos pamięta lepiej, powodzenia, ja otwieram piwko; ) -
lehu
-
-
Anonim
-
Anonim
wie ktoś moze czy jest mozliwość pisania poprawkowego egzaminu z katastru jeszcze w sesji badz w semestrze letnim?
ps.Niestety miałam okazje otrzymac z tego egzaminu 2 i nie wiem co dalej mnie czeka :/
pozdrawiam, a tym co zdali zycze udanych ferii -
Anonim
w czerwcu mozna bedzie pisać ze studentami zaocznymi, bo oni teraz zaczynają kataster