-
juśka
Chciałabym studiować geodezję na PW, ale dostałam się tylko na gosp. przestrzenną. Łatwiej będzie mi się tam przenieść z tej gospodarki czy może z geodezji na innej uczelni?; > -
as
1. Że niby co? Z tego co mi wiadomo na Gospodarce był wyższy próg niż na Geodezji... Więc albo musiałaś mieć gospodarkę wyżej, albo w ogóle nie wybrałaś geodezji. Czyżbyś nagle zmieniła zdanie co chcesz studiować ?; >
2. Z gospodarki na pw. Mniej zachodu, bo już jesteś na pw jakby nie patrzeć. No i jak byś się przepisywała później, to przepiszą Ci oceny ze wspólnych przedmiotów. -
juśka
No pewnie był wyższy próg, ale zdawałam geografie na maturze i na gospodarce miałam przelicznik 1 a na geodezji 0,5 :)
Właśnie problem w tym, że te 2 kierunki nie mają za wiele wspólnych przedmiotów; s także i tak dużo musiałabym nadrabiać.. ehhh nie wiem już sama :< -
as
W wyborze Ci już nie możemy pomóc. Ale jak się zdecydujesz, zadzwoń do dziakanatu. Na geodezji, panie w dziekanacie są jakimś cudem miłe (albo takie są dla mnie do czasu aż się studia zaczną). One Ci najlepiej doradzą jak się przenieść, kiedy i co trzeba zrobić.
Zastnaów się i działaj młoda damo! :D Zapraszam do 1szej grupy, będziesz miałą już sprzymierzeńca! -
-
.
Nasze Panie w dziekanacie są w porządku i jeśli tylko coś wiedzą to ukrywać nic nie będą i pomogą (no, a przynajmniej powiedzą kto może pomóc). Jak masz taką możliwość to radzę się osobiście udać, bo tak chyba łatwiej się wszystkiego dowiedzieć i dokładnie dopytać.
Co do przedmiotów: jest kilka przedmiotów wspólnych w całym toku studiów, ale GiK i GP to jednak różne kierunki. Pod względem naukowym nie ma sensu robić pierwszego roku (bo chyba dopiero po zaliczonym pierwszym roku na danym kierunku można się przenieść na inny - ale pewien nie jestem) GP i przenosić się na GiK. Kwestia jest tylko czy poprawisz swój wynik matury na tyle żeby się dostać na GiK za rok czy lepiej zaliczyć rok GP i się przenieść (a może na GP Ci się spodoba i weźmiesz GiK jako drugi kierunek?;) ). Zresztą o to też możesz podpytać w sekretariacie. Życzę powodzenia. -
juśka
ejjj, ale to jakbym poszła na wat i po roku chciałabym się przepisać na pw to muszę poprawiać mature?; x dzięki za pomoc :)) -
Kulza
jak ja pytalem w dziekanacie, to ogolnie mowili, ze z innego kierunku na geodezje przeniesienie jest niemozliwe (pewno jakby sie dobrze zakrecic to w jakis kosmiczny sposob daloby rade) z powodu zbyt duzych roznic programowych, a przy przepisywaniu z watu (po roku) trzeba miec oczywiscie wszystko zaliczone ( i wyniki matury juz nikogo nie obchodza) a sama decyzja zalezy od humoru dziekana :p -
Piotrass
>juśka napisała:
>No pewnie był wyższy próg, ale zdawałam geografie na
>maturze i na gospodarce miałam przelicznik 1 a na geodezji
>0,5 :)
>
>Właśnie problem w tym, że te 2 kierunki nie mają za
>wiele wspólnych przedmiotów; s także i tak dużo
>musiałabym nadrabiać.. ehhh nie wiem już sama :<
Juśka, ja załapałem się z geografią. Może trzeba było spróbować? Najwyżej dostałabyś się na gospodarkę na drugim miejscu. -
dmckmh
A sluchajcie, da sie przenieść ze studiów niestacjonarnych na dzienne? Jak tak to jaki warunki trzeba spełnić.