Geodezja PW Warszawa [1217]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • mycholg

Na stronie GIKu pojawiły się plany zajęć. Czy ktoś wie co oznaczają odpowiednie 'kolorki' zajęć na planie?; ) I czy wszystkie zajęcia są obowiązkowe :D
  • Łukasz

dołączam się do pytania
  • wieczny malkontent

Kolor turkusowy oznacza wykłady. (W Waszym przypadku) wykłady są wspólne dla całego roku.
    Kolor żółty to ćwiczenia projektowe/laboratoryjne/kompu terowe - zazwyczaj w tzw. połówkach grup.
    Kolor różowy to ćwiczenia audytoryjne - zazwyczaj w całych grupach dziekańskich.

Przełamanie koloru z kolorem o ton jaśniejszym oznacza, że przedmiot jest prowadzony na zmianę z innym - zazwyczaj co 2 tygodnie, nie co tydzień, bądź np przez połowę semestru jeden, a przez drugą połowę - drugi - zależy od prowadzącego.

Wszystkiego dowiecie się na pierwszych zajęciach, albo i też w trakcie inauguracji - dlatego warto przyjść (oprócz tego dostaniecie legitymacje, informatory, jakieś inne dokumenty i... niespodzianki; )).

Wg regulaminu studiów obowiązkowe są wszystkie ćwiczenia. Wykłady obowiązkowe nie są, ale czasami niektórzy prowadzący doceniają za obecność na nich, a sprawdzają ją przez np puszczenie listy bądź (chyba raz mi się zdarzyło) przez odczytanie nazwisk wszystkich studentów.

Proszę - dziękuję - nie ma za co; )

Hmmmm... coś jeszcze? :)
  • mycholg

Dzięki za odpowiedź i mały opis "co, gdzie, jak" :) Przynajmniej już wiemy co nas czeka. Zdziwiłem się, że nie ma tam żadnej legendy :)
    Jeszcze mam pytanie co do tych "połówek" grup. Jak są dzielone 29-osobowe grupy? Czy pierwsze 14(15) osób to część A i reszta to B?
    I z tymi kolorami o ton jaśniejszymi - zajęcia są dzielone co 2 tygodnie, a co z ćwiczeniami na których jest tylko jedna nazwa, np. "(EOS) Podstawy ekologii i ochrony środowiska 403" ?

PS. dostaniemy niespodzianki? super lubię niespodzianki :D
  • wieczny malkontent

Co do podziału na grupy to dzieli Was dziekanat. Mogę spróbować się dowiedzieć gdzie będzie dokładnie przebiegać podział...
    Ochronę środowiska macie 2h co 2 tygodnie.
    Pzdr.
  • Łukasz

a jak wygląda sprawa z lektoratami z j. angielskiego? Czy i kiedy trzeba będzie je zrobić? Gdzie się na nie zapisuje czy potem jest egzamin?
  • .

Lektoraty z języków są obowiązkowe i trzeba na nie chodzić. Na początku semestru będziecie musieli wybrać z jakiego języka będziecie uczęszczali na zajęcia (z tego co pamiętam to deklaracje się składało na w SJO na 4 piętrze, ale to już dawno było). Jeśli będzie to angielski to na początku semestru odbędzie się test na podstawie którego będziecie przydzieleni do grup o odpowiednim stopniu zaawansowania. Z pozostałych języków to już samemu się trzeba było się ciut zakręcić, ale z językami to spokojnie, bo zajęcia z języków zaczynają się troszkę później więc zdążycie wszystko załatwić.
  • zielono mi...

a co z rejestracją do sytemu punktowego?\kiedy to rusza i jak działa?
  • wieczny malkontent

przyznaję się: nie rozumiem pytania. o jaki system punktowy Ci chodzi? :)
  • elecho

>wieczny malkontent napisał
    >przyznaję się: nie rozumiem pytania. o jaki system
    >punktowy Ci chodzi? :)

Wieczny Malkontencie(:D), myślę że chodzi jej o system ECTS, ale też głowy nie dam.

Jeśli jednak chodzi Ci o punkty ECTS, to wcale nie musisz się nigdzie zapisywać. ECTS są to punkty które zbierasz za każdy zaliczony przedmiot, każdy przedmiot ma inną punktację, z reguły ażeby przejść na następny semestr trzeba uzbierać ponad dwie trzecie wszystkich możliwych punktów do zdobycia. Przykładowo na pierwszym semestrze są to 22pkt na 30. Cała zabawa zaczyna się jednak pod koniec semestru czyli w styczniu, tak więc nie ma się co martwić :-)
  • zielono mi...

ok. dzięki, rozumiem. przepraszam, że nie sprecyzowałam pytania.

myślałam, że to trzeba się już rejestrować, bo na innych uczelniach tak jest.
    dzięki za pomoc
  • Łukasz Marsylski

Czy te badania, na które dostaliśmy skierowanie musimy koniecznie zrobić u lekarza medycyny pracy? i czy trzeba je zrobić do inauguracji roku?
  • ★ k

ja słyszałam, że "tak" i "tak". ale może ktoś starszy się wypowie :)

ja mam pytanie, jak to jest z wychowaniem fizycznym?

gdzie odbywają się zajęcia, co mamy do wyboru, kiedy mamy to wybrac i kogo poinformowac.

ogolnie proszę o jak najwiecej informacji na ten temat.

:)
  • elecho

>★ k napisała:
    >ja słyszałam, że "tak" i "tak". ale może ktoś starszy się wypowie :)
    >
    >ja mam pytanie, jak to jest z wychowaniem fizycznym?
    >gdzie odbywają się zajęcia, co mamy do wyboru, kiedy mamy
    >to wybrac i kogo poinformowac.
    >ogolnie proszę o jak najwiecej informacji na ten temat.
    >
    >:)

AD 1
    Tak, i Tak; -)

Zwykle podczas terminu pierwszych zajęć z WF, odbywa się spotkanie informacyjne, gdzie można się zapisać na wybrany przez nas WF. Oprócz standardowych sportów, jest jeszcze całe mnóstwo mniej standardowych, takich jak joga, żeglarstwo, narciarstwo, jeżdźdzectwo, tańce itp. WF można zaliczyć niemalże każdym sportem, jaki nas może zainteresować; -)

http://www.swfis.pw.edu.pl/
  • mycholg

A czy ktoś dobrze poinformowany mógłby napisać tutaj jakie książki będą potrzebne na I roku? Autor, tytuł, zajęcia
  • wieczny malkontent

prowadzący podadzą Wam na zajęciach. nie ma co się stresować. zresztą nie wiem czy coś wypożyczycie przed szkoleniem bibliotecznym... ale na pewno przydadzą Wam się:
    Jerzy Ząbek - Geodezja I - podstawy geodezji :P + cegła, czyli Ćwiczenia z geodezji I Ząbka i innych autorów do tego.
    Aleksander Skórczyński - Rachunek wyrównawczy - rachunek wyrównawczy :P
    Krysicki, Włodarski - Analiza matematyczna w zadaniach - analiza i algebra :P
    + może Klukowski, Nabiałek - Algebra - algebra
    + materiały, które dostaniecie od prowadzących... wszystko w swoim czasie, nie ma co się tak stresować (chyba się powtarzam...:P)
  • Martine

A co z integracją wydziałową? Bądź jakąkolwiek inną:)
  • Dżorcz

>Martine napisała:
    >A co z integracją wydziałową? Bądź jakąkolwiek inną:)

juz jest temat na nk:)
  • Kulza

nk.. ktos tego w ogole uzywa? :P
  • _ __ _

Wklejcie to tutaj bo niektórzy (w tym ja) nie maja już nk :P
  • 1
  • 2
| |

Grono Wydziału Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej :] http://www.gik.pw.edu.pl/ <--...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (5)