Geodezja PW Warszawa [1217]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Basiolek

Hej!
    mam takie pytanko. czy wiecie moze jak dzialaja nasze programy geodezyjne na Viscie? chce kupic laptopa z Vistą ale obawiam sie czy wlasnie Np Winklak , Mikromapa bedą mi dzialaly bez wiekszych problemów. Jesli coś wiecie na ten temat to piszczie proszę.
    z góry dzięki:)
  • Święty

Chyba działają, bo koleżanka je instalowała i nie mówiła o żadnych problemach. Gorzej że nie mam porządnego cracku do MicroMapy...:/
  • martah

może i najnowsze wersje oprogramowania działają pod vistą, ale już przykładowo wersje z 2006 roku (np. CAD) nie współpracują z tym systemem. na nic zdaje się też przestawianie parametrów, aby działał kompatybilnie z XP bo i tak nie działa :) czasami też niezgodność windowsa wyskakuje już na etapie instalacji. na pewno cośtam działa, ale nie wszystko, wiec trzeba albo popróbować, albo poczekać na nowsze wersje.
  • Anonim

>Basiolek napisała:
    >Hej!
    >mam takie pytanko. czy wiecie moze jak dzialaja nasze
    >programy geodezyjne na Viscie? chce kupic laptopa z Vistą
    >ale obawiam sie czy wlasnie Np Winklak , Mikromapa bedą mi
    >dzialaly bez wiekszych problemów. Jesli coś wiecie na ten
    >temat to piszczie proszę.
    >z góry dzięki:)

Działają jak klikniesz prawym i uruchom jako administrator.

>Święty napisał
    >Chyba działają, bo koleżanka je instalowała i nie
    >mówiła o żadnych problemach. Gorzej że nie mam
    >porządnego cracku do MicroMapy...:/

Zapraszam z emailem na priv.
  • Piotr

sa drobne problemy, ale wszelkiego rodzaju aktualizacje znajduja sie na stronach producentow:)
  • Hubertus

na Viście z AutoCADem 2004, Winkalkiem ani Mikromapą nie ma zadnych problemów...
  • Anonim

ACAD 2k7 też działa. Tylko wymaga service packa (acadowskiego).
  • Ania

moze wie ktos jak podłączyć GeodAcad pod ACADa 2008? Na xp nie mialam z tym problemów postępując wg podanych instrukcji, ale kupiłam sobie laptopa z vista i postępujac wg tej samej instrukcji jak uruchamiam makro to pojawia mi sie komunikat ze najprawdopodobniej nie wstawilam ścieżki do pliku w narzedziach, a wstawilam.. :|
  • Anonim

Narzedzia->Wczytaj aplikacje->Geod2.dvb (GeoAcad)
    Narzedzia->Makro->Makra->Uruch om

Za każdym razem po odpaleniu CADa trzeba to zrobić, chyba że zainstalujesz CADa na dysku innym niż C (systemowy)
  • Ania

dzieki ale już sobie poradziłam - w czym innym rzecz tkwiła; ) pozdr
  • Anonim

A w czym? Bo sam mam taki problem.
  • Anonim

Spoko juz sobie poradziłem:)
  • Borek

Czy ktoś odpalił GeodAcad na Acad 2010 (Vista 64 bit), mnie ciągle wyrzuca komunikat przy eksporcie punktów compile error in hidden module: makra. Może ktoś mi pomoże?
| |

Grono Wydziału Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej :] http://www.gik.pw.edu.pl/ <--...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (5)