Geodezja PW Warszawa [1217]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam serdecznie!

Chciałabym sie dowiedzieć od Was jak wyglda kolos u Maciejewskiej, czego wymaga, czy da sie sciagać...no i wszystkie inne informacje, które pomoga nam zaliczyć ten przedmiot.

Pozdrawiam, Ania :)
  • Anonim

Ja miałem z tą prof. ekologię w tamtym semestrze <w tm mam ochronę> i naprawdę spoko z niej babka :)
    Kolosy na eko. wyglądały tak --> siedzi się i się pisze wszystko co było na wykładzie... a jest tego trochę, ale do ogarnięcia.
    Co do ściągania to zależy kto pilnuje piszących bo czasami przychodzą ci od laborek z glebek <przynajmniej u nas tak było>... i w tym miejscu pragnę pozdrowić dr Kwiatkowską <mam nadzieję że nie pomyliłem się w st. naukowym ani w nazwisku>. Otóż jak Was pilnuje ta urocza rudowłosa pani to ściągi głęboko do kieszeni bo ona wszystko znajdzie.. no chyba że ktoś naprawde ma dużo szczęścia. A jak już znajdzie ściągę to... za drzwi.
    Ale bójcie się ogólnie tych kolosów, bo naprawdę da się to zaliczyć i to nawet na dobre stopnie.

pozdrawiam
  • nietoperek

Jak u nas na roku do zaliczenia była ochrona, to pamiętam taką sytuację: Dyktuje kobitka pytania, skończyła dla jednej i drugiej grupy dyktować i słyszymy jeszcze od niej: A jesli ktoś nie będzie wiedział co napisać, to niech sam wymyśli jakieś pytanie związane z tematem wykładów i na nie odpowie... :D Ogólnie przedmiot do zaliczenia. :)
    Pozdrawiam i życzę powodzenia.
  • << Asia>>

Znalazłam parę przydatnych ściąg. Coś jeszcze zaskanuję i mogę wysyłać. Kto chce?

Jeśli chodzi o pytania, to jest gorzej. Znalazłam tylko jedne, ale nie wiem, czy one nie były na zaliczenie ćwiczeń. Oto one:
    1. Podaj definicję i treść mapy sozologicznej.
    2. Wymień i scharakteryzuj obszary ekologicznego zagrożenia.
    3. Wyjaśnij następujące pojęcia: krajobraz, geokompleks, geosystem.
    4. Wyjaśnij istotę ochrony glebw świetle Międzynarodowej Konwencji o Ochronie Gleb.
    5. Podaj źródła informacji fizjograficznej.
    Taaak... to było chyba na ćwiczeniach. Ale na ściągach mam też wykłady.
| |

Grono Wydziału Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej :] http://www.gik.pw.edu.pl/ <--...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (5)