- 1
- 2
-
Rajek
Mam pytanie do ludzi, którzy mają ćwiczenia z rachunku z dr. Parzyńskim. Czy ktoś byłby w stanie mi wytłumaczyć w prosty i zrozumiały sposób o co chodzi w zadanym przez niego ćwiczeniu. -
Anonim
Jeśli macie do zrobienia wcięcia, (takie było w zeszłym roku ćwiczenie 1) w raz z policzeniem pochodnych cząstkowych do obliczenia błędów, to nawet nie próbujcie liczyć tych pochodnych on nawet do tego nie zagląda, jedyne co czyta to sprawozdanie i tabelka z wynikami pod sprawozdaniem. Czy oddacie teraz czy za tydzień to nie ma żadnego znaczenia i tak sprawdzi dopiero wtedy gdy będzie działał jemu wasz plik txt.
P.S. Powodzenia :D ja zaliczyłem dwa kolokwia a co idzie, za tym rachunek cały, w dniu oddawania indeksów. -
Gaber
Powiem tak, dobrze ze mam wspolokatora na drugim roku geodezji xD moze jakos sie uda -
Rajek
To może inaczej, miałbym taką prośbę: jeśli ktoś wie jak to zrobić dobrze i skończy przed czasem, to jeśli byłby na tyle łaskaw to mógłby to zeskanować i wrzucić tutaj, lub na jakiś serwer ze zdjęciami lub plikami. -
-
Anonim
-
Rajek
z tego co się zorientowałem, to u mnie w grupie chyba nikt tego tak do końca nie rozumie. -
Lewa :D
>Rajko napisał
>z tego co się zorientowałem, to u mnie w grupie chyba nikt
>tego tak do końca nie rozumie.
potwierdzam :| nawet nie wiem jak to ma wyglądać, dlatego jakby ktoś miał możliwość zeskanowania(i wrzucenia np na wspólnego maila), albo przyniesienia któregoś dnia do pokazania jak takie coś w ogóle wygląda, byłabym wdzięczna... -
abcd abcd
a to się wam farciarze traaaaafilo :D
jakbyscie emaila podali, to bym mogla czyms zarzucic; )
generalnie Parzyński lubi jak się do niego biega non-stop i zadaje mnostwo pytan. dlatego jak czegos nie wiecie, to najlepiej idzcie do niego:)
najgorzej jest z napisaniem pliku do jego programu, bo w zasadzie niektorzy mieli dobrze zrobione cw na papierze, ale zle nanosili dane do pliku i przez to Parzynski uwazal ze mieli zle;p
nie na darmo w mojej polowce grupy bylo az 7osob:D -
→ Nurek ←
geodeci09@gmail.com
to jest główny naszego roku jak byś miała coś co by nam pomogło albo jakkolwiek rozjaśniło sprawę to byli byśmy niezmiernie wdzięczni :) -
abcd abcd
-
Anonim
-
Michał
-
How you doin?
-
→ Nurek ←
-
Rajek
-
abcd abcd
no to jeszcze jako bonus dostaniecie excela, którego odkopałam dziś na swoim koncie na informatyce :P
jest to ćwiczenie które będziecie robic na kompach na zaliczenie;)
zdaje sie ze czegos tam brakowalo, ale to i tak tylko orientacyjnie jest;) -
Ostach. Dobrze mi.
Nie wiem na ile jest to istotne... ale jutro grupa 2 ma dwa sprawdziany - jeden na rachunku, jeden na geodezji - wiec to nie jest w kupie tak jak chyba niektorzy rozumieli. Ale moze i tak wszyscy wiedzą. A no i można oczywiście kalkulatorów używać. -
Tomasz
I jak chce sie ktos pochwalic jak kolos z RW wygladal??(Ci co maja z Knapem najchetniej:P) -
Pillow
Ogolnie to po jednym zadaniu z wciec w przod, liniowego i wstecz tylko tyle ze w tym wstecz trzeba zmienic kolejnosc bo suma katow wychodzi 180 %, do tego jedno zadanie na policzenie bodaj bledu krancowego znaczy sie to Fmax-Fmin/2 :P a ostatnie to bylo obliczyc odleglość domiaru przy danych wspołrzędnych (x,y) 3 punktow -
Tomasz
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Szkoły i Edukacja
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne