Geodezja i Kartografia, PW, 2009-2013 [98]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Rajek

Mam pytanie do ludzi, którzy mają ćwiczenia z rachunku z dr. Parzyńskim. Czy ktoś byłby w stanie mi wytłumaczyć w prosty i zrozumiały sposób o co chodzi w zadanym przez niego ćwiczeniu.
  • Anonim

Jeśli macie do zrobienia wcięcia, (takie było w zeszłym roku ćwiczenie 1) w raz z policzeniem pochodnych cząstkowych do obliczenia błędów, to nawet nie próbujcie liczyć tych pochodnych on nawet do tego nie zagląda, jedyne co czyta to sprawozdanie i tabelka z wynikami pod sprawozdaniem. Czy oddacie teraz czy za tydzień to nie ma żadnego znaczenia i tak sprawdzi dopiero wtedy gdy będzie działał jemu wasz plik txt.

P.S. Powodzenia :D ja zaliczyłem dwa kolokwia a co idzie, za tym rachunek cały, w dniu oddawania indeksów.
  • Gaber

Powiem tak, dobrze ze mam wspolokatora na drugim roku geodezji xD moze jakos sie uda
  • Rajek

To może inaczej, miałbym taką prośbę: jeśli ktoś wie jak to zrobić dobrze i skończy przed czasem, to jeśli byłby na tyle łaskaw to mógłby to zeskanować i wrzucić tutaj, lub na jakiś serwer ze zdjęciami lub plikami.
  • Anonim

A nie łatwiej tak po prostu kogoś spytać na żywo co i jak?
  • Rajek

z tego co się zorientowałem, to u mnie w grupie chyba nikt tego tak do końca nie rozumie.
  • Lewa :D

>Rajko napisał
    >z tego co się zorientowałem, to u mnie w grupie chyba nikt
    >tego tak do końca nie rozumie.

potwierdzam :| nawet nie wiem jak to ma wyglądać, dlatego jakby ktoś miał możliwość zeskanowania(i wrzucenia np na wspólnego maila), albo przyniesienia któregoś dnia do pokazania jak takie coś w ogóle wygląda, byłabym wdzięczna...
  • abcd abcd

a to się wam farciarze traaaaafilo :D

jakbyscie emaila podali, to bym mogla czyms zarzucic; )
    generalnie Parzyński lubi jak się do niego biega non-stop i zadaje mnostwo pytan. dlatego jak czegos nie wiecie, to najlepiej idzcie do niego:)
    najgorzej jest z napisaniem pliku do jego programu, bo w zasadzie niektorzy mieli dobrze zrobione cw na papierze, ale zle nanosili dane do pliku i przez to Parzynski uwazal ze mieli zle;p

nie na darmo w mojej polowce grupy bylo az 7osob:D
  • → Nurek ←

geodeci09@gmail.com
    to jest główny naszego roku jak byś miała coś co by nam pomogło albo jakkolwiek rozjaśniło sprawę to byli byśmy niezmiernie wdzięczni :)
  • abcd abcd

poszło;)
  • Anonim

tak tak słuchajcie Marty ona miała u tego zgreda 4 :P (kujon :P )
  • Michał

jakie jest hasło do tego maila? : >
  • How you doin?

Ooj dzięki Martuś, co za dobra dusza! :)

hasło: polibuda
  • → Nurek ←

dziękować :D
  • Rajek

przydatne, dzięki wielkie. dokładnie o to mi chodziło.
  • abcd abcd

no to jeszcze jako bonus dostaniecie excela, którego odkopałam dziś na swoim koncie na informatyce :P
    jest to ćwiczenie które będziecie robic na kompach na zaliczenie;)
    zdaje sie ze czegos tam brakowalo, ale to i tak tylko orientacyjnie jest;)
  • Ostach. Dobrze mi.

Nie wiem na ile jest to istotne... ale jutro grupa 2 ma dwa sprawdziany - jeden na rachunku, jeden na geodezji - wiec to nie jest w kupie tak jak chyba niektorzy rozumieli. Ale moze i tak wszyscy wiedzą. A no i można oczywiście kalkulatorów używać.
  • Tomasz

I jak chce sie ktos pochwalic jak kolos z RW wygladal??(Ci co maja z Knapem najchetniej:P)
  • Pillow

Ogolnie to po jednym zadaniu z wciec w przod, liniowego i wstecz tylko tyle ze w tym wstecz trzeba zmienic kolejnosc bo suma katow wychodzi 180 %, do tego jedno zadanie na policzenie bodaj bledu krancowego znaczy sie to Fmax-Fmin/2 :P a ostatnie to bylo obliczyc odleglość domiaru przy danych wspołrzędnych (x,y) 3 punktow
  • Tomasz

dzieki
  • 1
  • 2
| |

Geodezja i Kartografia - Geodezja

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (0)