-
!!!(J)!!!
http://www.ar.krakow.pl/~ajagielski...
Tutaj macie zagadnienia i metody liczenia wcięć, moze Wam się przyda;) -
abcd abcd
podejrzewam, że większość się już na to natknęła, gdyż jest to 2-3 link na googlu;p
ale pewnie i tak się przyda:) -
Mikas
-
태 권 도
pytanie do osob realizujących rachunek z grupą 4B: czy ktoś zrozumiał polecenie zadania na najbliższe zajęcia? -
-
Ziom www.humbaki.republika.pl
-
Anonim
-
Kamil
>태 권 도 napisał
>pytanie do osob realizujących rachunek z grupą 4B: czy
>ktoś zrozumiał polecenie zadania na najbliższe zajęcia?
Ja również nic nie zrozumiałem, więc dołączam się do pytania :). -
Wojtek
nie bójta sie, mało kto rozumie o co chodzi i nie tylko z grupy 4b :> -
Kamil
Nie zmienia to faktu, że jednak warto było by się dowiedzieć co trzeba zrobić :). -
abcd abcd
jestem z 2a i również nie jarzę:P tego ćwiczenia jak i również całej istoty rachunku:D
generalnie mamy przygotować dane pod obliczenie wcięć :P jeśli komus to cokolwiek mowi:D
-
Seraph
mi mówi to tyle,że nic liczyć:)
Ale mnie z kolei martwią te pochodne... To jest jakieś pogjete i już -
abcd abcd
-
Anonim
Pochodne pogięte? Pochodne to jeszcze pikuś... Poczekaj na analizę matematyczną; ) -
Daegurth
Po analizie jest jeszcze geometria różniczkowa - to dopiero jest poezja :D -
Wojtek
>Seraph napisał
>mi mówi to tyle,że nic liczyć:)
>Ale mnie z kolei martwią te pochodne... To jest jakieś
>pogjete i już
nie wiesz co mowisz, ja mam dwa ksiązki (czyt. kloce) o rachunku różniczkowym - nawet tytuł wydaje się zawiły O.o -
abcd abcd
najpierw trzeba przeżyć rachunek, by móc się martwić analizą, o różniczkach już nie wspominając!
nie wiem jak wy, ale ja się osobiście czuję załamana tym ćwiczeniem... :( -
Kamil
Może ktoś z grupy 4b napisać możliwie dokładne polecenie do zadania, które mamy wykonać na najbliższe zajęcia?
Byłbym wdzięczny. -
Anonim
Nie będzie to dokładnie a na dokładkę chaotycznie ale on tak mówił więc tak zapisałem... Rysujemy 5 stałych pkt których współrzędne mamy podane (tzn. sami sobie wymyślamy) 3 pkt których współrzędnych nie znamy. Każdy pkt ma mieć elementy kontrolne (co to znaczy, nie wiem) Z tych 5 pkt wybieram dwa najodleglejsze i określam pięć pkt mierzonych domiarami. Odległość między pkt których współrzędne wymyślamy ma być po kilkaset metrów. Tak mam zapisane polecenie zadania; P
-
Kamil
No dobrze, dzięki.
Te punkty mają być narysowane w jakimś układzie współrzędnych?
W jaki sposób mamy wyznaczyć te nieznane punkty? -
abcd abcd
a to kolega nie był na ćwiczeniach? bo myślę, że skoro przez całe 2h mamy wykładane wcięcia, a potem mamy zadawaną pracę, tzn że mamy ją zrobić na podstawie tych wcięć:)
generalnie to on niby nie kazał tego liczyć, tylko przygotować dane pod wzór tak, aby na zajęciach podstawić je tylko i liczyć pod jego przewodnictwem;)
i oczywiscie uklad jak najbardziej.