Gitara [10401]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Maciek

>Zby(c)hu napisał
    >pot na allegro chyba kołu 70 zł stał z tego co pamiętam.

Hot Potz II kosztuje 99 zl... coz trzeba bedzie chyba zainwestowac :]
  • Sit

>Tymon napisał
    >Mam pytanie czemu na Mysongbook.com nic sie nie otwiera
    >zaden tab!
    >:D

otwiera sie, tylko nie da sie nic sciagnac. chlopaki z mysongbook mieli problem z prawami autorskimi (jak wszystkie strony z pirackim materialem, ktore nagle staja sie mega popularne).

alternatywą jest http://www.ultimate-guitar.com
    juz nie tak fajne, ale i tak wiekszosc znanych kawalkow tam jest. pewnie tez niedlugo zamkna wiec spieszmy sie. pozdrawiam.
  • e

A nie lepiej skorzystać z:

http://www.911tabs.com

uniwersalna wyszukiwarka...
  • Anonim

Witam!
    Mam tkaie małe pytanko. Jakie powinny być połączenia na przełączniku 5`cio pozycyjnym w gitarze o ustawieniu H-S-H ?

Obecnie mam:
    1. H(B)
    2. H(B)+S
    3. S
    4. H(N)+S
    5. H(N)

Czy czasem nie powinno gdzieś być, albo wszystkich przystawek albo przyanjmniej H(B)+H(N) ?
  • Swimmer

ano da się tylko rzadko kiedy w gitarach seryjnych jest cos takiego
    w deluxe stratocasterze masz puszpulla "dołączającego" przystawke przy mostku do tych które masz obecnie ustawione. czyli jezeli chcesz miec wszystkie przystawki naraz włączone ustawiasz na pozycje nr.4 i naciskasz magiczny przycisk.
  • Swimmer

a jezeli chcesz bez takich bajerow mozesz poprostu inaczej podlaczyc przystawki pod przelacznik, tak aby hambuckery byly obok siebie
  • Anonim

Czy jest tutaj ktoś, kto powiedzieć coś na temat nowego wynalazku Line 6 jakim jest pocketPOD? Czy jest Wart tych 385zł i czy sprawia się tak jak jest to przedstawione na stronce producenta (ta... naiwność :P). Jeśli no to cóż.. Kolejna wyprawa do RnR
  • Anonim

Aha zapomniałem dodać dla jasności sytuacji -> Czy byłoby to lepsze niż moje aktualne efekty w postaci GuitarRig2 na kompie lub Exar Kamikadze X] podłączany do tandetnego pieca laboga LR-1 XD
  • Anonim

>Czaruś napisał
    >Aha zapomniałem dodać dla jasności sytuacji -> Czy
    >byłoby to lepsze niż moje aktualne efekty w postaci
    >GuitarRig2 na kompie lub Exar Kamikadze X] podłączany do
    >tandetnego pieca laboga LR-1 XD

Dobrze skonfigurowanego i ustawionego Guitar Riga moim zdaniem raczej nie zastąpi, drugi zestaw zdecydowanie tak :) Na stronie line6 są przedstawione próbki audio, które moim zdaniem nie zabijają brzmieniem, ale do ćwiczeń w zupełności wystarczą... Za miesiąc/dwa sam kupię pewnie ten sprzęt

• prz3mek

PYTANIE:
    co sadzicie o H&K Marc II ? warto sie na to wykladac ??
  • prz3mek

sorry ze tak niekompetentnie rzucilem pytanko juz podsylam Linka
    http://www.hughes-and-kettner.pl/wz...

czekam na recenzje
  • Photoshopp'd

grałem na tym wzmaku dwa razy i moim zdaniem jest to ciekawa zabawka ALE(moim zdaniem) te kanały wszem użyteczne na kżdym coś innego można ukręcić, ale jednocześnie...w każdym cośśmierdzi.sąniedopracowane. nie majątego szlachetnego czegoś tej nutki każdego wzmaka.osobiście wybrałbym raczej coś w "mój stajl" niż "wszystko i nic"

pozdro elo 3 2 0
  • Tadeo

Przez chwilę myślałem że H&K to od Heckler & Koch :)
  • Kobra

>solar eclipse napisał
    >Dobrze skonfigurowanego i ustawionego Guitar Riga moim
    >zdaniem raczej nie zastąpi,

Kurczeeee, szukam w necie i guitar rigi są ale trialowe wersje... nie ma ktoś na płytce podesłąć? :D
  • Anonim

• Hernik

gram 4,5 miecha umię już barré i troche gram z tabulatur czego teraz powinienem się uczyć ... bo coś stanąłem w miejscu aha i nie umię nut... help me PS sory żę wam zaśmiecam grono ale nie ma mi kto powiedzieć... z góry dz.
  • Sit

a co grałeś do tej pory?
  • Hernik

No takie tam proste piosenki że tak powiem oginskowe... .... autobiografie ale raczej chyba tak "po swojemu" i inne perfectu troche Grechuty, Kaczmarskiego próbowałem np naszą klase jak już pisałem z tabów - to już dobrze gram...
  • Hernik

i nie wiem czy grać jakieś inne piosenki po swojemu czy męczyć te co mam do nich taby czy coś jeszcze innego
  • ^CeLeJ^

męcz zobaczysz że w końcu wyjdzie..
| |

Witamy na gronie Gitara, największym gronie w serwisie związanym z tym instrumentem. Jeśli zapis...

Fotki

Miejsca grona (1)