Gitara [10401]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

bo musze nauczyćkolege i niewiem co mu zaproponować?! hhheeeellllllppppp....
  • Anonim

smoke on the water :)
  • Kasia

wlazł kotek na płotek;)
  • Anonim

smoke on the water tak, wlazł kotek też, ale efektowniejsze byłoby enter sandman na przykład. Proste w miarę, tylko zależy ile masz czasu i czy on umie grać wogóle :P
  • Anonim

a jak leci ten kotek?? ktośmoze podac link czy coś??
  • Chuck

Linia melodyczna, czy akordy? :]

To zależy od poziomu na jakim gra Twój kumpel. Jeżeli jest już troszkę obeznany w tych sprawach i chciałby się nauczyć czegoś, co brzmi fajnie, to polecam "Stairway To Heaven". Nie jest to takie trudne, aczkolwiek efektowne. Jest to utwór, który każdy gitarzysta powinien umieć zagrać. Jeżeli jednak są to za wysokie ambicje, to chyba na początek może być "Nothing Else Matters". Chyba nie muszę tłumaczyć. :D A jeżeli woli coś ostrzejszego i prostego, polecam różne piosenki Ramones lub Operation Ivy (przynajmniej jak na mój gust :D).
  • Kasia

"stairway to heaven" śliczna jest.......................... .......:)za rok ,za dwa zagram i ja :] he he
  • Photoshopp'd

wczesniej:P:Pto nie takie trudne....ja umiem choc nie gram tego bo nie chce profanowac swietosci:P:):)
  • Luke from Sedna

Cos łatwego? Polecam "Tatę dilera" Kazika :P
  • Anonim

Rage Against The Machine - Sleep Now In The Fire
  • Photoshopp'd

no jush bez przesady...tate to mozna zagrac majac pierwszy raz w zyciu gitare w reku czysto i w dobrym tempie...nawet solo:P:P
  • lubiej

jak dla mnie bardzo prostym i przyjemnym kawałkiem jest "Komu Bije Dzwon" Kultu :)
  • Luke from Sedna

Ha! Powiem więcej! Ja umiem zagrać "Tatę Dilera" w kilku tonacjach :P
  • Anonim

Zew Ktulu Metalliki (intro):))) oooojjj... kocham grać ten kawałek;)
  • Maziu

- Smoke On The Water by Deep Purple
    - For Whom The Bell Tolls by Metallica
    - Włosy by Elektryczne Gitary
  • matti v

co za wpis?!?!...człowieku pusc kawałek i zacznij grać! na swoj sposob oczywiscie. pytanie pokroju: czy dlugie włosy wpływają na szybkość grania? albo: jakie struny do metalu?? --> polewka
    ...
  • .

polecam JEDZIE POCIAG
  • Anonim

matti... z Ciebie to jest dziwny gitarzysta. Nie każdy ma słuch muzyczny od urodzenia i obkute skale i gryf, mnie to zajęło z pół roku :/. Ale gratuluję talentu :D * * * a propos kawałka : polecam, House of The Rising Sun, nudne ale to chyba podstawa na wszystkie instrumenty.
  • Maziu

Matti - pytanie "jakie struny do metalu?" nie byloby glupim pytaniem. A za dlugie wlosy moga ci zaslaniac oczy albo opadac na gryf i wtedy maja wplyw naszybkosc gry :P
  • Luke from Sedna

Nie wiem, może ja jestem jakiś niekumaty ale, Matti, a'propos czego to był komentarz? Tu nikt się nie pytał o długość włosów ani rodzaj strun. Może mnie ktoś oświeci co autor miał na myśli, bo się pogubiłem...
| |

Witamy na gronie Gitara, największym gronie w serwisie związanym z tym instrumentem. Jeśli zapis...

Fotki

Miejsca grona (1)