★gmina lesbowo★ [406]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • behind blue eyes

• est

>>>all different, all equal<<<<

„Każdy Inny – Wszyscy Równi” to apel Rady Europy o różnorodność, prawa człowieka i uczestnictwo.

Obecna kampania, organizowana wspólnie z Komisją Europejską i Europejskim Forum Młodzieży, obok walki z nietolerancją, koncentruje się przede wszystkim na promowaniu różnorodności europejskich kultur, tradycji i stylów życia.

Wszelkie wydarzenia odbywające się w ramach pierwszego tygodnia będą miały miejsce w Warszawie w dniach 1-6 marca.

3 marca - na Placu Konstytucji odbędzie się niecodzienny festiwal pod nazwą „Globalna Wioska” zorganizowany przez działaczy na rzecz praw mniejszości seksualnych, i praw człowieka w ogóle. Uczestnicy imprezy będą mogli nie tylko wziąć ze sobą broszury tematyczne, ale także będą mieli okazję porozmawiać z przedstawicielami dyskryminowanych grup społecznych o ich życiu. Wieczorem w klubie Mandala odbędzie się impreza inauguracyjna.

• est

dzień przed manifą, dobry biforek; ) kto idzie?
  • Anonim

ja ide...oddaje sie ostatnio w pelni dzialaniom na rzecz:D
  • Abc

ja się zgłosiłam jako książka "lesbijka" do żywej biblioteki :D
    więc będę na pewno :D !!!!
  • Anonim

bede!! ide :D
    tzn mam nadzieje ze to weekend, nie sprawdzilam...
  • est

sobota Medżiku, sobota.
  • pLa$ti

ja tyz chyba.
  • Anonim

oby:D
  • Anonim

Globalna Wioska - |wiêto Ró¿norodno¶ci to czê¶æ ogólnoeuropejskiej kampanii Ka¿dy inny - wszyscy równi (All Different, all Equal -
    Kampania M3odzie¿y na rzecz Równo¶ci, Praw Cz3owieka i Uczestnictwa) prowadzonej przez Radê Europy od czerwca 2006 do wrze¶nia
    2007. Globalna Wioska organizowana jest przez polskie organizacje pozarz±dowe dzia3aj±ce na rzecz tolerancji; g3ównym organizatorem jest
    stowarzyszenie Lambda Warszawa. Otwarcia warszawskiej Wioski dokona sam dyrektor Kampanii, Michael Raphael.

Globalna Wioska - |wiêto Ró¿norodno¶ci bêdzie wydarzeniem wyj±tkowym w Polsce. Na Placu Konstytucji wybudowana zostanie ogromna
    hala namiotowa o wymiarach 10x20 metrów. Wewn±trz hali bêd± mie¶ci3y siê stoiska organizacji pozarz±dowych dzia3aj±cych na rzecz
    tolerancji z Polski i wielu krajów europejskich.
    Przez ca3y dzieñ w namiocie, na specjalnie wybudowanej scenie bêdzie gor±co od wydarzeñ artystycznych i edukacyjnych. Mo¿na bêdzie
    uczestniczyæ w warsztatach antydyskryminacyjnych, wzi±æ udzia3 w debatach z zaproszonymi go¶æmi, równie¿ z zagranicy. Nie zabraknie te¿
    koncertów, wystaw, happeningów i pokazów filmów zwi±zanych z tematyk± wykluczeñ. Zmêczone osoby bêd± mog3y po prostu przysi±¶æ w
    namiotowej kawiarence i poczuæ ducha ró¿norodno¶ci.

Szczególnie ciekawym i inspiruj±cym projektem bêdzie ¯ywa Biblioteka. Ksi±¿kami w ¯ywej Bibliotece s± ludzie - reprezentuj±cy grupy
    spotykaj±ce siê z uprzedzeniami i postrzegane w sposób stereotypowy, których reprezentantki i reprezentanci czêsto padaj± ofiar±
    dyskryminacji lub izolacji spo3ecznej. Ka¿da zainteresowana osoba bêdzie mieæ mo¿liwo¶æ "przeczytania ich" - porozmawiania z nimi,
    skonfrontowania siê z w3asnymi uprzedzeniami. W takiej bibliotece, "ksi±¿ki" nie tylko mówi±, ale te¿ mog± odpowiadaæ na pytania
    czytelników, same zadawaæ pytania, a nawet same siê uczyæ.

Globalna Wioska - |wiêto Ró¿norodno¶ci jako projekt edukacyjny zmierza do ukazania ró¿norodno¶ci spo3ecznej, budowania postawy
    otwarto¶ci, wspierania tolerancji i dialogu.

Globalna Wioska - |wiêto Ró¿norodno¶ci k3adzie szczególny nacisk na aktywny i zró¿nicowany kontakt odwiedzaj±cego z zaprezentowanymi
    tre¶ciami. Ka¿da zainteresowana przechodz±ca osoba bêdzie mog3a uzyskaæ informacje z pierwszej rêki od zaproszonych organizacji
    pozarz±dowych co dzieje siê w poszczególnych miejscach Europy w zakresie przeciwdzia3ania dyskryminacjom, bêdzie mog3a wzi±æ udzia3 w
    przygotowanych projektach, warsztatach, obejrzeæ film, wystawê, pos3uchaæ muzyki, porozmawiaæ z zaproszonymi go¶æmi.

Warszawa, staj±c siê miastem otwartym na ró¿norodno¶æ, bêdzie mia3a okazjê zapoznaæ siê z do¶wiadczeniami innych miast europejskich w
    zakresie walki z wykluczeniami.

Globalna Wioska - |wiêto Ró¿norodno¶ci bêdzie miejscem dla ka¿dej osoby, która jest otwarta i docenia ludzk± ró¿norodno¶æ lub chce siê
    dowiedzieæ, dlaczego nale¿y j± szanowaæ zgodnie z g3ównym has3em Kampanii Ka¿dy inny - wszyscy równi.

• Anonim

Program imprezy:

10.00 - 10.30 otwarcie imprezy przez przedstawicieli Rady Europy, Lambdy Warszawa, Stowarzyszenia Artystycznego Miód Materia,
    Festiwalu Filmowego Pryzmat
    10.30 - 10.50 koncert Orkiestry Bêbniarskiej Morelova
    11.00 - 19.00 prezentacje organizacji krajowych i zagranicznych, Living Library/¯ywa Biblioteka,
    wystawy, prezentacje filmowe i multimedialne
    11.00 - 11.20 prezentacja Stowarzyszenia Spotkania: Free2choose - debaTY/dylemaTY, wideoklip i warsztaty
    11.30 - 11.50 koncert Orkiestry Bêbniarskiej Morelova
    12.00 - 13.00 prezentacje organizacji zagranicznych
    13.00 - 14.00 dyskusja z udzia3em zaproszonych go¶ci, Konferencja Prasowa
    14.00 - 15.00 koncert jazzowy Lena Ledoff (piano) i Marek Kazana (sax)
    15.00 - 16.00 poradnia antyhomofobiczna zorganizowana przez Porozumienie Lesbijek LBT
    16.00 - 17.00 debata na temat realizacji strategii antydyskryminacyjnej Rady Europy i Unii Europejskiej na terenie Polski
    17.00 - 17.20 koncert Orkiestry Bêbniarskiej Morelova
    17.30 - 18.30 debata polsko-niemiecka nt. wymiany do¶wiadczeñ o implementacji polityki antydyskryminacyjnej
    18.30 - 19.30 koncert zespo3u Swojà Drogà Trio
    19.30 - 20.00 zamkniêcie imprezy Globalna Wioska

od godz. 22.00 zapraszamy na imprezê do Klubu MANDALA
    ul. Emilii Plater 9/11, Warszawa (miêdzy Ho¿± i Wilczà)

Wiêcej informacji: http://www.globalvillage.waw.pl

Ps.Przepraszam za 'krzaki'
  • Anonim

>est napisała:
    >sobota Medżiku, sobota.

ups nie idalo sie...

ale w tt bede:P
  • Abc

kulke pokazywali w tvn fakty!!!

już parę osób mi doniosło,
    że widziało mnie w tv, jak sobie siedziałam przystoisku
    i się ładnie uśmiechałam :)
  • Anonim

>e_miśka napisała:
    >kulke pokazywali w tvn fakty!!!
    >
    > już parę osób mi doniosło,
    >że widziało mnie w tv, jak sobie siedziałam przystoisku
    >i się ładnie uśmiechałam :)
    >

bo Ty wogóle ładna jesteś:P
| |

Niezależny portal kobiecy - miejsce stworzone specjalnie dla Ciebie.

Fotki

Miejsca grona (0)